fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Végre pályaorientációs nap a TTK-n! Biológusoktól nem csak biológusoknak !

Szeretnéd néhány évvel előtted végzett egykori ELTE TTK-soktól hallani, mihez kezdtek a diplomájukkal? Érdekel, milyen ösztöndíj-lehetőségeid vannak külföldi továbbtanulásra? Vagy inkább itthon maradnál, és jól jönne egy szakmai börze, hogy ráláss a “mozgásteredre”? Össze kéne dobni egy jó CV-t/motivációs levelet, de nem tudod, mi fán terem? Vagy egyszerűen fogalmad sincs, mihez kezdj magaddal és jól jönne egy kis “karriertréning”? Gyere el az ALUMINIUM-ra, az “IQ terápia” tudománykommunikációs csoport és az ELTE Karrierközpont közös programjára az ELTE TTK Déli tömbjébe 2016. április 14-én!

Külföldön már a legtöbb helyen jól hozzáférhető es széles spektrumú szakmai tanácsadás, karriertervezési/életvezetési kurzusok es szolgáltatások állnak az egyetemi hallgatók rendelkezésére. Ez később, álláskereséskor hatalmas előny. Miért ne lehetne egy ilyen programot útjára indítani ELTE-s biológushallgatók számára is?! Ez volt az alapötlet ahhoz a 2014 májusában rendezett ALUMNI- és Karriernaphoz, amit az IQ terápia csoport alapítói kísérleti jelleggel útjára indítottak. Az egész napos program kínálatában volt kerekasztal-beszélgetés az ELTE-n végzett, különféle életutakat, szakmai pályákat választó, fiatal biológusokkal; karriertervezési workshop és szabadtéri szituációs játékok az ELTE Karrierközpont jóvoltából, illetve tájékoztató külföldi továbbtanulási lehetőségekről. Az ötlet továbbgondolásaként októberben rendeztek egy szakmai börzét is, ahol biológusokat foglalkoztató kiállítókat hívtak meg. Mind a hallgatók, mind a meghívottak jó ötletnek tartották a kezdeményezést, ezért az “IQ terapeuták” hagyományteremtő jelleggel, erőiket az ELTE Karrierközponttal egyesítve 2016. április 14-én újabb karriernapot és szakmai borzét szerveznek, nem csak biológusoknak! A program új köntösben “ALUMINIUM” néven lesz fellelhető.

Idén is lesz kerekasztal-beszélgetés, továbbtanulási tájékoztató, karrier tréning és még Joós Andrea “tanár-rádiós műsorvezető-élménypedagógus” is felbukkan a meghívottak között! A programfolyam mellett pedig párhuzamosan fut majd egy szakmai kiállítás, hogy az érdeklődők kitekinthessenek a biológusok (és akár más TTK-sok) egyetem utáni életpálya lehetőségeire is.

Ha aktív formálója akarsz lenni a jövődnek és nem csak sodródnál, akkor gyere el ötletet meríteni! Akár biológus vagy, akár nem! :)