fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Új munkahely a pandémia idején? Csak semmi pánik!

Van egy jó hírünk, ha épp munkát keresel: az ELTE Karriernapon olyan cégekkel találkozhatsz, akik az elmúlt hónapok kihívásai ellenére továbbra is keresik az új munkavállalókat. Ilyen például a Tata Consultancy Services Hungary, amely céggel kapcsolatban Kovács Viki, az ELTE korábbi hallgatója mesélte el személyes tapasztalatait, es beszelt arról, milyen volt szamara új környezetbe csöppenni a pandémia idejen.

“Idén tavasszal végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A céggel egy korábbi Bölcsész Napokon találkoztam először, aztán a 2018-as EFOTT-on is belefutottam, végül egy 2019-es őszi állásbörzen győződtem meg arról, hogy nekünk bizony dolgunk van egymással” kezdett bele Viki a beszámolóba.

“Bevallom, eleinte kicsit tartottam attól, hogy mihez kezdhet egy ilyen apró lány egy ekkora hatalmas cégnél, de végül egy kedves ismerősöm tanácsainak köszönhetően mégis belevágtam, és most már bátran merem mondani, hogy egyáltalán nem bántam meg” árulta el őszintén, majd a kezdetekről mesélt.

“Márciusban érkeztem a TCS-hez, nagyjából két héttel az első nagy lockdown előtt. Épp csak betettem a lábam, kezdtem ismerkedni a környezettel, kollégákkal, amikor beköszöntött a home office időszaka. Ennek ellenére szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkahelyem igyekezett minél hamarabb megtenni a szükséges lépéseket, hogy mindenki számára biztosítsa a biztonságos munkavégzés körülményeit. Az online betanulás egy teljesen új terepen olyan kihívások elé állított, amire nem számítottam, de minden támogatást megkaptam, amire csak szükségem volt. Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy miközben számos vállalatról hallottam a környezetemben, hogy sajnos nehezen élték meg az elmúlt hónapokat, a TCS Hungary végig a munkavállalói jólétet tartotta szem előtt.”

Viki azt is elárulta, milyen tapasztalatokkal lett gazdagabb. “Az itt eltöltött hónapok alatt rá kellett jönnöm, hogy a kihívások sokkal ijesztőbbnek tűntek a fejemben, mint amilyenek valójában. Elképesztően sokat tanultam, rengeteg fantasztikus embert ismerhettem meg, és mivel a cégnél több, mint 90 nemzetiség dolgozik együtt, számos új kultúrát is. Szerettem az ELTE BTK-ra járni, főleg azért, mert ott úgy éreztem, végre megtaláltam a helyem, es az lehetek, aki vagyok, mert egy rendkívül elfogadó közösségbe csöppentem. A TCS-nél szinten ezt érzem: nincsenek előítéletek, nem számít, honnan jöttél, csak az, merre tartasz. Ráadásul a belsős tréningek akar meg bakot is tarthatnak, hogy könnyebben elérjük az általunk kitűzött célokat.”

“Nem mondom, hogy nem kell szembenéznem nehézségekkel, hiszen azok az élet minden területén megtalálhatók. Viszont nem mindegy, kik állnak az ember mellett, hogy ha kell, a kezüket nyújtsák, és segítsenek átlendülni az utunkba gördülő akadályokon. A TCS Hungary-nél rengeteg segítséget kap az ember, ami a karrierépítéshez szükséges lehet” mondta mosolyogva.

Gondolatait pedig egy jótanáccsal zárta: “Szívből javaslom mindenkinek, hogy ne hagyja, hogy a félelmei az útjába álljanak, és bátran vágjon bele az ismeretlenbe. Hiszen ha meg se próbálod, sosem fogod tudni!”

Továbbra is folyamatos az új kollégák felvétele a Tata Consultancy Services Hungary-nél. A multinacionális vállalat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a legbizonytalanabbnak tűnő helyzetben is stabil környezetet biztosítson munkavállalói számára, és arra törekszik, hogy minél több munkakört digitalizáljon. Ennek első lépéseként a TCS létrehozta a Secure Borderless Workspace (SBWS) koncepcióját, mely a biztonságos, nem helyhez kötött munkakörnyezetet jelenti, és a cég, illetve az ügyfelek hálózatához is hozzáférést biztosít dolgozói számára. A több, mint 2500 főt foglalkoztató cégnél szép számmal találunk frissen diplomázott kollégákat, legyen szó akár informatikai, egészségügyi, pénzügyi, vagy nyelvi területről. Ha kíváncsi vagy, milyen nyitott pozíciókra várja a TCS Hungary az önéletrajzokat, gyere el az ELTE Karriernapra és beszélgess képviselőjükkel.