fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Új lehetőség, célzott és közvetlen tanácsok biológushallgatóknak

Levélben kereste meg a Karrierközpontot az I. ELTE Biológus ALUMNI Karriernap szervezője, még idén tavasszal, hogy csatlakozzunk kezdeményezéséhez. Nem kevesebbre vállalkozott, mint hidat képezni az ELTE nemrégiben végzett biológusai és a szakterület leendő végzősei között.

A lágymányosi kampuszra tervezett program keretében végzett, különféle életutakat, szakmai pályákat választó, fiatal biológusokkal folytatott kerekasztal-beszélgetéssel, karriertervezés workshoppal, szabadtéri piknikkel, külföldi továbbtanulási lehetőségekkel is készültek a szervezők.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény inspirációját részben a Karrierközpont évekkel ezelőtti tanácsadás szolgáltatása adta, másrészt az a személyes tapasztalat, hogy a külföldi biológushallgatók számára már a legtöbb helyen jól hozzáférhető és széles spektrumú karriertervezési, életvezetési kurzusok és szolgáltatások állnak rendelkezésre. Ez később, álláskereséskor hatalmas előny.

„Az ELTE-s hátterem mindig is fontos volt számomra, szeretnék egy kicsit visszaadni a közösségnek, ahonnan jövök, és segítséget nyújtani a mostani hallgatóknak” – fogalmazza meg Pásti Gabriella, az ötletgazda. Több éves külföldi tanulmányai során azt tapasztalta, hogy „sok szempontból nehezebb helyzetben vannak az otthoni egyetemisták, mint több más ország biológus hallgatói. Az általunk elképzelt programmal egy új lehetőséget szeretnénk teremteni, ami célzottan és közvetlenül juttat el alternatívákat, tanácsokat a biológus hallgatókhoz” – folytatja a főszervező.

A karrier workshopra délután került sor, kötetlen beszélgetés, csoportos tanácsadás formájában. Az eredeti elképzelés alapján a pár órás foglalkozás keretében egy ízelítővel készült a Karrierközpont munkatársa, Varga Emese az érdeklődők számára. A program során a hangsúly a megfelelő önéletrajz megírásával kapcsolatos tippekre és az álláskeresési lépések, ezen belül kiemelten az állásinterjú praktikáira helyezték a hangsúlyt, elsősorban az eredményes kommunikáció szempontjára fókuszálva. Ahogyan a többi tréningünkön, úgy itt is nagy szerepe jutott a résztvevők aktivitásának és kérdéseinek.

Bár idén még csak első alkalommal valósult meg a rendezvény, az érdeklődés és a pozitív visszajelzések alapján volna létjogosultsága a folytatásnak. A későbbiek kedvező fogadtatását mindenképpen előre vetíti, hogy a rendezvény több, mint egy tájékoztató előadás. Közösséget formál, kapcsolatot épít a terület képviselői között és támogatja az újabb és újabb biológus generáció szakmai szocializációját.

K. Sz. 2014.05.16.

Kép forrása