Tudásvágyat vásárolunk, kivételes tudást adunk

A várakozások szerint 2020-ra a világon tárolt adatmennyiség eléri a 44 zettabyte-ot, ami azt jelenti, hogy 40-szer annyi byte lesz, mint ahány csillag van az általunk megfigyelhető világegyetemben. Az IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég csapata azon dolgozik, hogyan lehet ezt a vagyont nagyvállalatoknál üzleti haszonra átváltani. A cég a legtöbb új munkatársát friss diplomásként veszi fel és képezi tovább. Erről kérdeztük Huba Eörs ügyvezető partnert.

Tudásvágyat vásárolunk, kivételes tudást adunk

- Miért jó a fiataloknak, ha itt szerzik meg első tapasztalatikat?

[caption id="attachment_31403" align="alignleft" width="255"] Huba Eörs ügyvezető[/caption]

- A nálunk kezdő fiatalok rendkívül aktív szakmai környezetbe kerülnek. Az új belépők iparági és módszertani logika mentén szerezhetnek mélyreható szakmai és gyakorlati tudást UP&more karrierprogramunkban. Ennek résztvevői számára rendszeresen szervezünk szabadidős programokat is, hogy összekovácsolódjon a csapat. Az IFUA-ban végső soron mindenki azzal a területtel foglalkozik, ami leginkább érdekli, és ez nemcsak hagyományos tanácsadói termékeinket jelenti. Számos alulról szerveződő szakmai team alakul, melyek a leginnovatívabb témákra fókuszálnak, keresve az abban rejlő piaci lehetőségeket. Így a legfiatalabb kollégák is kulcskompetenciákra tehetnek szert rövid idő alatt. Az egyik példa az Advanced Analytics team, mely azt tűzte ki célul, hogy a stratégia, folyamatok és controlling területén kiaknázásra kerüljenek a fejlett statisztikai, adatbányászati, predikciós lehetőségek. A vállalati adattárházak, vezetői információk jellemzően múltra visszatekintőek és belső irányultsággal bírnak, miközben körülöttünk naponta keletkeznek olyan adatok, amelyek ezen belső adatokkal kiegészülve lehetővé teszik a predikciót és ezek felhasználását a döntéshozatalban. Lényegében úgy lehet start-up témákkal foglalkozni, hogy a kollégák közben stabil szervezetben, belátható karrierpályán mozoghatnak.

- Miért jó a cégnek, ha frissen végzett fiatalok érkeznek?

- Az egyetem jó keretrendszert ad és szemléletet formál. Mi folyamatosan növeljük a vállalati tudásvagyont gyakorlati tapasztalatokkal, új eszközökkel, hogy ügyfeleink számára értéket tudjunk teremteni. A frissen végzett fiatalokkal lényegében tudásvágyat vásárlunk, akik lehetővé teszik a tudásvagyon növelését. A fiatalokban rendkívül erős az innovációs képesség, ösztönözzük őket az újdonságok felkutatásában, számos belső start-up témánk van.

- Milyen kapcsolati hálót alakíthatnak ki a munkatársak?

-Tanácsadóként kollégáink rengeteg vállalati szakemberrel, közép- és felsővezetővel kerülnek kapcsolatba. Emellett együttműködünk innovatív kis cégekkel is, mint partnerekkel. Szoros kapcsolatot tartunk 1000 fős nemzetközi csapatunkkal, számos közös képzésünk van és folyamatosan futnak közös projektek. Munkatársaink oktatnak is, így az egyetemi network is megmarad.

 

Az IFUA Horváth & Partners gyakornoki programjait megtalálod az ELTE Karrierközpont Állásportálján!