fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Szirmai Gergő és drónok az ELTE-n

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi campusa 2014. október 10-én ismét nyüzsgő forgataggá vált, a második ELTEfeszt idejére. A rendezvényen mintegy 2600 látogató volt kíváncsi a programokra és az egyetem mindennapjaira.

Közel 2600 látogatónak, 100 hallgatói segítőnek és 100 szervezőnek köszönhetően sikeresen lezajlott a második ELTEfeszt október 10-én a Lágymányosi campuson, ahol egész nap színes programokkal, mintaszemináriumokkal, izgalmas kerekasztal beszélgetésekkel és hasznos felvételi információkkal várták az érdeklődőket.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó program a Szirmai Gergő videobloggerrel folytatott beszélgetés volt. Gergő az ELTEfeszten többek között arról beszélt, hogy karrierje szempontjából jelenleg a videobloggerkedés a fő csapásirány. Szerinte Magyarországon még sok kiaknázatlan lehetőség van abban, hogy valaki valódi tartalmat gyártson a leghíresebb videómegosztó portálra. Jelenleg kevesen vannak még, akik ezt rendszeresen, nagy nézőszám mellett csinálják és arra várnak, hogy minél több tehetséges fiatal érkezzen melléjük és olyan tartalmat csináljanak, amely akár az ő nézettségét is megszorongatják vagy le is előzik.

A népszerű videoblogger szerint akkor működne igazán jól ez a közösség, ha egy csapatként tudnák csinálni, nem egymás riválisaiként, és a fejlődés is akkor lenne látható, ha egymástól tanulnának a bloggerek, így javulna a videók minősége. Külföldön számos példa van erre, Gergő szerint őket kell figyelni és aztán jobban csinálni náluk.

Gergő egyértelműen arra bíztatta az embereket, hogy akinek van egy jó ötlete, ne tartsa magában, hanem használja ki a lehetőséget, amit a videobloggerkedés kínál. A kezdő videósoknak pedig csak ennyit tanácsolt: „Szeresd, imádd, élj érte!”

A programokat látványos koreográfiával összekötött drónreptetés tette még színesebbé, a kellemes napsütéses időben sok leendő diák és jelenlegi hallgató ült ki a szabadban tartott előadásra.

Folytatva a hagyományokat, az ELTEfeszten idén is elérhető volt a karrier-tanácsadás a helyszínen regisztrálók számára.

A tanácsadók rövid személyes konzultációkkal 10 és 14 óra között várták a látogatókat. A többségében gimnazista tanácskérők főképp szakválasztási kérdésekkel keresték a tanácsadó munkatársakat.

A karrier-tanácsadást évközben is igénybe vehetik azok, akik az ELTEfeszten lemaradtak róla. A Karrierközpont tanácsadó szakpszichológusa előzetes bejelentkezés után várja az érdeklődőket.

(Fotó: Jakal György)

Ezt olvastad már?

Get lucky!

A szerencsét mindenki máshogy látja. Van, aki meg van győződve róla, hogy a másik mindig mázlistább. Hogy éppen rá esett a választás az állásinterjún, az előléptetésnél, a fontos feladat elvégzésénél. Ugyanakkor ott a másik csoport, akik tesznek is ezért. Egy merész kijelentés: nekik van igazuk. Tovább ›»