fbpx
Karrierközpont
Slider

Cikkek szerzője: Németh Patrik

Networking

Kapcsolatépítésre születtünk, hiszen társas lények vagyunk. Szeretünk találkozni, segíteni és segítséget kapni. Ennek megfelelően egyre több időt töltünk a közösségi média felületein. Facebook, Instagram, LinkedIn: ma már életkortól függetlenül szinte mindenki használja. De mi köze van ennek az életpálya tervezéséhez, a karrierépítéséhez? Tovább ›»

Munkaerőpiaci fogalomtár

Ebben a cikkünkben a munkaerőpiacon, álláshirdetésekben gyakran használt kifejezéseket szedtük össze számotokra. Röviden, lényegre törően ismertetjük jelentésüket, hogy ezzel is segítsük tájékozódásotokat a munkakeresés útvesztőjében. Bármikor visszatérhetsz ide, ha egy szó, vagy rövidítés jelentése nem ismert számodra. Tovább ›»

Felkészülés állásinterjúra

A legtöbb pozíció esetében a kiválasztás egyik legfontosabb része a személyes találkozó. Az interjú a jelentkező esetében kiváló alkalom, hogy személyes kvalitásaival győzze meg leendő munkáltatóit alkalmasságáról, az interjúztatók számára pedig itt derülhet fény a jelentkezők valódi erősségeire és hiányosságaira. Tovább ›»

Jelentkezési csomag

Az egyes pozíciókra vonatkozó kiválasztási módszerek nagyon különbözőek lehetnek ugyan, de majdnem mindig szükséges egy jelentkezési csomag összeállítása. Ennek két legismertebb eleme az önéletrajz (curriculum vitae, CV), és a motivációs levél. Ritkábban kérhetnek még referenciát (ajánlólevél), illetve további dokumentumokat (pl. végzettség -, nyelvtudás -, jogosultság -, alkalmasság igazolása, referenciamunkák) is. Figyelj arra, hogy jelentkezési csomagod összes eleme összhangban álljon egymással, személyiségeddel és a megpályázott pozíció követelményeivel. Tovább ›»

Hogyan fogj hozzá a munkakereséshez?

Az egyetem végeztével, de akár már alatta is sokat tehetsz azért, hogy közelebb kerülj karriercéljaidhoz. A diploma megszerzése csak egy a siker sok lehetséges építőköve közül. Ráadásul a siker egy szubjektív fogalom: mindenkinek mást jelent. Úgy lehetsz sikeres, ha tudod, számodra mi számít sikernek, mik a számodra fontos preferenciák, melyek elérése elégedetté tesz. Az életpálya-tervezés során az előtted álló lehetőségek megismerésével és a következmények felmérésével tudsz megalapozottan tervezni. Tovább ›»

Hosszú távú karriertervezés

A 21. században számtalan lehetőség közül választhatunk, végtelen számú lehetséges életutat járhatunk be. Ez a szabadság az alternatívák mellett feladatokkal is jár. Életünk során folyamatosan döntéseket kell hoznunk személyes életünkben és karrierünkben egyaránt. Csak úgy tudunk a számunkra ideális úton járni, ha tudjuk, hova szeretnénk eljutni, és felmérjük, milyen ösvény vezet oda. Tovább ›»

Karriermenedzsment: Karriertervezés és készségfejlesztés (Karriermenedzsment V.)

A kurzus fő célja, hogy az Egyetem hallgatóinak munkaerőpiacra történő belépését és ottani helytállását támogassa. Ezt a kurzusunkat a többitől eltérően nem tömbösítve tartjuk. Hetente más-más, az álláskereséshez, munkahelyi helytálláshoz, készségfejlesztéshez kötődő témába nyerhettek betekintést. Első kézből szerezhettek tapasztalatot, hiszen vendégelőadóként hetente más, a területen gyakorlatban működő szakember osztja meg veletek tapasztalatait. Tovább ›»
1 2