fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Sikerrel rajtolt az ELTEfeszt

Kétezer-háromszázan voltak kíváncsiak szombaton az első ELTEfesztre, ahova a felvételizni kívánó fiatalokon kívül kisgyerekes családok és több évtizede végzett alumnusok is ellátogattak. Az összegyetemi képzési és tudományos fesztivál 200 programján vehettek részt az érdeklődők, akik a magyar felsőoktatás legnagyobb közönségrendezvényévé tették az ELTEfesztet. A sorozat ősszel folytatódik.

Az ELTEfeszt keretében egy napon, egy helyszínen mutatkoztak be az ELTE karai, szervezeti egységei, partnerei és az Egyetemhez kapcsolódó civil szervezetek is: kétszáz program várta az érdeklődőket.

A rendezvényen a leendő hallgatókat az egyetem teljes képzési palettájáról tájékoztatták, de ingyenes pályaválasztási tanácsadás is segítette őket. A felvételi információk mellett kiemelt szerepet kapott az egyetem kutatási kapacitásának bemutatása is.

Az érdeklődők az ELTE kutatóinak különleges szemináriumain vehettek részt, bejárhatták a Lágymányosi Campus zegzugait és izgalmas sportokat próbálhattak ki. Az előadások témái széles spektrumon mozogtak: az ókori lakomák mellett szó volt az Univerzum jövőjéről és a mai Budapest mindennapjairól is. Népszerűek voltak az interaktív programok, az érzékenyítő játékok és a látványos kísérletek, nagy sikerrel lépett fel az ELTE Művészeti Együttese is. A legkisebbeket matematikai tanösvény és kölyökegyetem várta, de sokan voltak kíváncsiak az ELTE múzeumaira is. A magyar programok mellett angol nyelvű előadások is várták a látogatókat. A rendezvényt felsőoktatási talkshow és stand-up zárta.

Az egyetem a nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan már ez év őszén újra megrendezi az ELTEfesztet.