fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Sikeresen indult az önkéntes kurzus

Fél év alatt ötszörösére nőtt az ELTE Karrierközpont önkéntes kurzusa iránti érdeklődés. A 2013/2014. tanév tavaszi félévében már 70 fő vette fel a tárgyat a Neptun Tanulmányi Rendszerben, és a fogadószervezetek száma is jelentősen nőtt.

A valamennyi ELTE hallgató számára szabadon választható kurzus február 21-én rajtolt, 70 fő részvételével. A hallgatók 20 órányi önkéntes tevékenység keretein belül tekinthetnek be a fogadó szervezetek mindennapjaiba, és szerezhetnek értékes, a későbbiek során a munkaerőpiacon is kamatoztatható tapasztalatokat.

A Felsőoktatási törvény immár lehetővé teszi az önkéntes tevékenység kredittel történő elismerését a hallgató tanulmányai során. Ennek egyetemi adaptációjában tett lépéseket az ELTE Karrierközpont, az Oktatási Igazgatósággal, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzattal és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Tanácsadás Pszichológiája Tanszékével karöltve. A részvétel kiemelkedően jó hasznosításának érdekében a friss kezdeményezés fejlesztése a hallgatók és a partnerek bevonásával közösen történik.

A kurzus célja az önkéntes tevékenység ismertségének, elismertségének és értékének növelése, valamint a hallgatók szervezeti tapasztalatokhoz juttatása még a diplomaszerzést és a munkába állást megelőzően.

K. Sz. 2014.04.22.