fbpx
Karrierközpont
Slider

Karriertippek rovat

Lazítsunk! – vizsgák közti szieszta

A vizsgaidőszak egy kritikus időszak egyetemista létünkben, melynek kísérői a gyomorgörcs, az izgulás, a vizsgákon való izzadás, a koffeinfogyasztás és a kevés alvás. Azonban ekkor sem érdemes ’bezombulni’ a házba, a pihenésnek is kell időt szentelni Tovább ›»

Utazz EU-s pénzen külföldi állásinterjúdra!

Azt mindenki tudja, hogy az EU támogatja a mobilitást, de azt már kevesen, hogy pályakezdő fiatalok első – külföldi, EU-s – állásuk megkezdéséhez akár repülőjegyre vagy külföldi életkezdésre is kaphatnak támogatást. A programról a GI Group munkatársa, Germàn Henao mesél részletesebben, akitől jövő héten, a Bölcsész Napokon egy workshopon, a LEN-en pedig a Karrier Sátorban lehet személyesen is tanácsot kérni (angolul). Tovább ›»

Újévi fogadalmak a munkában

Az új év új kezdetet jelent – ez pedig remek alkalom arra, hogy mind személyes, mind a munkával kapcsolatos célokat állítsunk magunk elé. Íme néhány tipp, amely segít fogadalmat találni a munkát illetően az újévben. Tovább ›»

ELTE Alumni. Megéri.

Sorra érkeztek az alumnusok és alumnák Mikulás előestéjén az ELTE Egyetem téri épületébe, hogy megtekintsék az ELTE Alumni Jótékonysági Est műsorát, találkozzanak volt évfolyamtársaikkal, barátaikkal, és nem utolsó sorban egy nemes cél érdekében jótékonykodjanak. Tovább ›»

Epic álláshirdetés

„Dinamikus csapat”, „rugalmas munkavégzés”, „asszisztensi”, „szervezési” feladatok és barátaik… A munkakeresők agyrágó kukacai. Te is találkoztál már velük. Hogyan lehetünk egyáltalán sikeres jelentkezők, ha azt sem tudjuk, mit takar a hirdetés? És a hirdető vajon tudja, hogy mit szeretne? Tovább ›»

Pózolj karddal! Interjú-képes vagy?

Színes, fekete-fehér, kell, nem kell, tilos. Hogy biggyesztesz-e képet a CV-dbe, manapság majdnem hogy irreleváns kérdés. Ha egy HR-es kíváncsi Rád, a Facebookot is fel fogja túrni utánad. Igen egyszerű elbaltázni az első előtti benyomást egy rosszul megválasztott profilképpel – és ami az internetre kikerült, az bizony ott is marad! Tovább ›»
1 7 8 9 10