fbpx
Karrierközpont
Slider

Karriertippek rovat

Utazz EU-s pénzen külföldi állásinterjúdra!

Azt mindenki tudja, hogy az EU támogatja a mobilitást, de azt már kevesen, hogy pályakezdő fiatalok első – külföldi, EU-s – állásuk megkezdéséhez akár repülőjegyre vagy külföldi életkezdésre is kaphatnak támogatást. A programról a GI Group munkatársa, Germàn Henao mesél részletesebben, akitől jövő héten, a Bölcsész Napokon egy workshopon, a LEN-en pedig a Karrier Sátorban lehet személyesen is tanácsot kérni (angolul). Tovább ›»

Újévi fogadalmak a munkában

Az új év új kezdetet jelent – ez pedig remek alkalom arra, hogy mind személyes, mind a munkával kapcsolatos célokat állítsunk magunk elé. Íme néhány tipp, amely segít fogadalmat találni a munkát illetően az újévben. Tovább ›»

ELTE Alumni. Megéri.

Sorra érkeztek az alumnusok és alumnák Mikulás előestéjén az ELTE Egyetem téri épületébe, hogy megtekintsék az ELTE Alumni Jótékonysági Est műsorát, találkozzanak volt évfolyamtársaikkal, barátaikkal, és nem utolsó sorban egy nemes cél érdekében jótékonykodjanak. Tovább ›»

Epic álláshirdetés

„Dinamikus csapat”, „rugalmas munkavégzés”, „asszisztensi”, „szervezési” feladatok és barátaik… A munkakeresők agyrágó kukacai. Te is találkoztál már velük. Hogyan lehetünk egyáltalán sikeres jelentkezők, ha azt sem tudjuk, mit takar a hirdetés? És a hirdető vajon tudja, hogy mit szeretne? Tovább ›»

Pózolj karddal! Interjú-képes vagy?

Színes, fekete-fehér, kell, nem kell, tilos. Hogy biggyesztesz-e képet a CV-dbe, manapság majdnem hogy irreleváns kérdés. Ha egy HR-es kíváncsi Rád, a Facebookot is fel fogja túrni utánad. Igen egyszerű elbaltázni az első előtti benyomást egy rosszul megválasztott profilképpel – és ami az internetre kikerült, az bizony ott is marad! Tovább ›»

Célkereszt, vagy amit akarnak

Kábé zseninek kell lenned ahhoz, hogy kitűnj a tucat sablon-önéletrajz közül. Ráadásul abban sem lehetsz biztos, hogy jó pontot szerzel azzal, ha leírod, hogy hobbid a vadászat, amikor a WWF-hez jelentkezel informatikusnak. Villogtasd-e minden tudásod és képességed vagy szelektálj a megpályázott pozira szabva? Kívánatos vagy inkább ciki az olyan kompetencia feltüntetése, amely nem illik a munkakörhöz? Tovább ›»

Twerking, planking, jolieing az állásinterjún

Tízmilliárd légy nem tévedhet? Tiszta sor, hogy az extrém viselkedés nagyobb feltűnést kelt, de attól mert trendi, még nem biztos, hogy mindenkinek jól áll! Pont elég dolog miatt feszengnek a jelöltek, legalább frissen betanult mozdulatokon ne kelljen! Vagy Te HR-esként a mesterkélt pozőrre voksolnál? Tovább ›»

Melegen ajánljuk

Valóban befolyásolhatja a munkavégzést, hogy melyik oldalon tolod a biciklit, vagy csak a HR-esek akarnak direkt szívatni? A magánélet, családi állapot védett tulajdonság, és az ezen alapuló diszkrimináció jogszabályban tiltott, de mégis, milyen ügyfélszolis lenne valaki, ha már az állásinterjún csupán egyetlen kérdés miatt felborítaná az asztalt? Tovább ›»
1 7 8 9 10