fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Karriertippek rovat

Merre is?

Papíron már menő egyetemistának számítasz, de még élvezheted a nyár örömeit. A legjobb időszak, ugye? De nem árt még ilyenkor utánanézni a fontos infóknak, hogy a lehető legfelkészültebben vágjatok neki a tanévnek. Tovább ›»

Beautizmus kontra énmárkaépítés – Nőként a munkaerőpiacon

Ellentétben Kant elhíresült mondásával, mi szerint „Szép az, ami érdek nélkül tetszik”, e két fogalom kapcsolata manapság egyre szorosabb. Szépnek lenni mindenkinek érdeke, hiszen ez által könnyebben talál párt, és sokszor prioritást élvez a jól fizető pozíciók esetén is. Ez különösen a nőknél figyelhető meg. De vajon a sikeres élethez önmagában a szépség jelenti a belépőt? Tovább ›»

Kellemeset a hasznossal!

A nyár beköszönte egyet jelent a fesztiváldömpinggel. Túl a vizsgaidőszakon és a bizonyítványosztáson rendszerint fejtörést okoz, hogyan hangoljuk össze a nyaralást és a szórakozást a munkával. Mert hát az önfeledt és jól megérdemelt kikapcsolódáshoz, lássuk be, elengedhetetlen némi plusz bevétel. Íme, a tuti tipp, hogy néhány hét elteltével vagy a nyár végére a szokásosnál eggyel több nulla figyeljen be a bankszámládon! Tovább ›»

Bölcsész, légy büszke!

Magyar szakos vagy? Akkor tanár leszel? Mi leszel tulajdonképpen? Ezzel hol fogsz tudni elhelyezkedni? Keresned kell egy gazdag férjet, vagy mehetsz a mekibe… Többek között ezekkel a klasszikusokkal találkoztam, amióta elkezdtem az egyetemet. De miért is? Tovább ›»
1 14 15 16 17