fbpx
Karrierközpont
Slider

Karriertippek rovat

Hosszú távú karriertervezés

A 21. században számtalan lehetőség közül választhatunk, végtelen számú lehetséges életutat járhatunk be. Ez a szabadság az alternatívák mellett feladatokkal is jár. Életünk során folyamatosan döntéseket kell hoznunk személyes életünkben és karrierünkben egyaránt. Csak úgy tudunk a számunkra ideális úton járni, ha tudjuk, hova szeretnénk eljutni, és felmérjük, milyen ösvény vezet oda. Tovább ›»

Hogyan fogj hozzá a munkakereséshez?

Az egyetem végeztével, de akár már alatta is sokat tehetsz azért, hogy közelebb kerülj karriercéljaidhoz. A diploma megszerzése csak egy a siker sok lehetséges építőköve közül. Ráadásul a siker egy szubjektív fogalom, mindenkinek mást jelent. Úgy lehetsz sikeres, ha tudod, számodra mi számít sikernek, mik a számodra fontos preferenciák, amik elérése elégedetté tesz. Az életpálya-tervezés során az előtted álló lehetőségek megismerésével és a következmények felmérésével tudsz megalapozottan tervezni. Tovább ›»

Tapasztalatszerzés egyetem alatt

Tanulmányaid alatt vagy friss diplomásként szeretnél szakmai tapasztalatot szerezni, hogy nagyobb eséllyel indulj az álláskeresők között? Több lehetőség közül is választhatsz, akár belföldön, akár külföldön. Vedd kezedbe most a jövődet és szerezz minél több tapasztalatot, hogy a jó önéletrajzodhoz elengedhetetlen szakmai tapasztalatok mellett a munka világát és magadat is minél jobban megismerd. Alábbi cikkünkben ehhez adunk rövid útmutatót, legyen szó szakmai gyakorlatról, önkéntes munkáról vagy külföldi gyakorlatról. Tovább ›»

IBM Open Day @ ELTE – május 27

Szeretnél többet tudni arról, hogyan gyorsította fel a koronavírus-járvány a digitalizációt az egész világon? Ismerd meg, hogyan reagált minderre egy igazán digitális világcég, hallgasd meg szakértőik véleményét és tedd fel nekik kérdéseid közvetlenül! Tovább ›»

Tudásvágyat vásárolunk, kivételes tudást adunk

A várakozások szerint 2020-ra a világon tárolt adatmennyiség eléri a 44 zettabyte-ot, ami azt jelenti, hogy 40-szer annyi byte lesz, mint ahány csillag van az általunk megfigyelhető világegyetemben. Az IFUA Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég csapata azon dolgozik, hogyan lehet ezt a vagyont nagyvállalatoknál üzleti haszonra átváltani. A cég a legtöbb új munkatársát friss diplomásként veszi fel és képezi tovább. Erről kérdeztük Huba Eörs ügyvezető partnert. Tovább ›»
1 2 3 10