fbpx
Karrierközpont
Slider

Hírek rovat

Képtelenség!

Arcátlanság! Mekkora arc kell már ahhoz, hogy az arcképem alapján egy arc nélküli válaszlevélben utasítsanak vissza?! Akkora arcom lett volna? Vagy arcpirítóan nevetséges beállítással készült a fényképem? Lehet, hogy több arckrémet kellett volna használni, esetleg kevesebb arcfestéket? Szedjek le esetleg egy spontánabb képet az Arckönyvről? Egyáltalán, arctalanul jelentkezzek, vagy adjam hozzá az arcom? Tovább ›»

Gyere, jó lesz!

Egész nap az állásoldalakat bújod, a nap végére lefrusztrálódsz, elkezded magad sajnálni, majd elmész berúgni a haverjaiddal. Másnap reggel már az állásoldalakhoz sincs kedved, mert tegnap óta egyik jelentkezésedre sem kaptál semmilyen választ, így inkább fészbúkozol, cukiságokat, vagy felnőtt tartalmakat nézegetsz, amiket legrosszabb esetben még posztolsz is. Mindezt csak azért, mert azt hiszed, hogy sem a neten, sem élőben nem lehet találkozni a leendő munkáltatóddal vagy olyan mukikkal, akik hasonlítanak a leendő munkáltatódra. Tovább ›»

A céges bulik három alapszabálya

Herótod van a közös céges tréningektől? Felesleges három nap, a munka meg nem csinálja meg saját magát? A közös ivászat is inkább csak nyűg. Jópofizni a főnökkel és úgy csinálni, mintha érdekelne a fénymásolós lány „izgalmas" élete. Persze mindezt nyilván szigorúan munkaidő után. Így tényleg mi értelme van a céges buliknak? Tovább ›»

A HR-es is ember

Hétkor kelsz, fél kilenckor interjú. Görcsben van a gyomrod egy végtelennek tűnő, nyomasztó beszélgetés miatt, amit a képzeletedben arctalan emberekkel folytatsz. Fél óra az egész, kilencre már vége is a napodnak és úgy érzed, hogy sehova nem jutottatok. A sütit nem érdemled meg, sörhöz meg még korán van. Mit rontottál el? Miért kell minden interjúnak ennyire rossznak lennie? (Nem kell.) Tovább ›»

I love HR

Havi 200-ért én is szívesen fikáznám a CV-ket két kávé és egy bio-vega saláta között...! Este fitnessterem, hétvégén uszoda. Én minden egyes álláskeresésnél lemegyek kutyába, ők meg azt sem tudják, jó dolgukban mit tegyenek. Ráadásul még a fénymásolási asszisztens helyett is hangzatosabb nevet kaptak: Human Resource Manager. Tovább ›»

Szólásszabadság van!

Már általános iskolában ügyesen Beléd nevelték, hogy fel kell tenni szépen a kezed, ha akarsz valamit, meg azt, hogy „ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna”, meg hogy „ne szólj szám, nem fáj fejem”, meg „ne kérdezz hülyeségeket fiam”, aminek az lett az eredménye, hogy „néma gyereknek anyja se érti a szavát”. Pedig a demokrácia egyik legzseniálisabb találmánya a szólás szabadsága! Tovább ›»

Röptében a legyet

„Gratulálok! Ön kitűnően megtanulta a CTRL+C - CTRL+V betűkombinációkat és ennek a módszernek az elvét sikeresen generalizálta a jelentkezések elküldésére is!” Miért gondolod, hogy attól előbb lesz állásod, ha válogatás nélkül minden hirdetésre rárepülsz, mint a döglégy a büdös sz*rra? Aztán meg jössz a szánalmas sztereotípiáiddal, hogy miért nem kellesz sehová. Nem csoda, ha előbb-utóbb befordulsz, és rezignáltan hagyod elúszni a lehetőségeket magad mellett. Mit gondolsz, a HR-esek vajon két kézzel kapkodnak egy besavanyodott jelölt után, aki ész nélkül lemegy kutyába, csak hogy végre legyen állása? Tovább ›»

Engedélyt kérek kérdezni

Mennyit tud a cégünkről? Fel tudná idézni vállalatunk mottóját? Miért bennünket választott? Miért Önt válasszuk? Mi volt élete egyik legnagyobb kudarca? Van ellenvetése, ha az interjút angolul folytatjuk? Mekkora kezdő fizetésre gondolt? Önnek van esetleg kérdése? Tovább ›»

Egyedül nem megy

Felnőtt diplomás ember létedre álmos óvodásként nyafogni azért elég nagy luxus! Mintha rajtad kívül másnak nem lennének problémái. Én, Én, Én! Másnak sem írnak ám vissza interjú után, mégsem rinyál. Más sem open office-ban képzeli el a farmville kihívásait havi 150-ért. És hidd el, ugyanúgy nyomasztja, hogy hiába is talál bármilyen állást, kb. esélytelen, hogy valaha saját lakása legyen. Tovább ›»

Késő bánat, ha elment a vonat

Képes vagy még egy virtuális állásbörzéről is lemaradni?! Na, szép! Meddig üldögélsz még féljózanul a babérjaidon? Vagy tényleg azt hiszed, hogy a vizsgarutinoddal meg az egyetemi túlélési technikáiddal térdre borulnak majd a munkáltatók és azt skandálják szálemezve: „Nem vagyunk rá méltók!” Igen. Ezt várhatod. A képzésekre, konferenciákra is csak akkor fogsz gondolni, amikor a diplomával a kezedben rájössz, hogy ez az egyetlen sor az önéletrajzodban? Tovább ›»
1 40 41 42 43 44