fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Pánik ante portas

A pályakezdőket sújtó számtalan szorongató nehézség közül az utóbbi években egyre fokozottabb figyelmet kap a kapunyitási pánik jelensége. A fiatal felnőttek krízisével manapság számos tréning, workshop, tanulmány foglalkozik, mi több, a jelenség immár önálló konferenciát is kapott. Az eseményt Kapunyitási Pánik Konferencia néven már második alkalommal rendezték meg 2014. május 7-én, Budapesten.

Az ingyenes programkínálatban trénerekkel, coachokkal, tanácsadókkal és pszichológusokkal igyekeztek körbejárni a szervezők a frissen végzettek munkába állást megelőző bizonytalanságát, lelkiállapotát és az ún. „quarterlife crisis” nehézségeivel való lehetséges megküzdési módokat.

A tartalmas nap során színvonalas szakmai előadásokra ülhettek be a látogatók. Az érdeklődők rövid bepillantást nyerhettek az Y-generáció sajátos feladataiba, az önismeret-önbizalom-önbecsülés hármas nyújtotta lelki erőforrások feltárásába, az álláskeresés több állomásának kulisszatitkaiba. Az előadássorozat – előrevetítve a krízis eredményes megoldását – fiatal vállalkozók sikertörténeteivel zárult.

Az előadások mellett személyes konzultációkra is lehetősége nyílt az érdeklődőknek az ún. Workshop-térben. Az ELTE Karrierközpontot két tanácsadója, Limpár Imre és Karsai Szilvia képviselték, egésznapos karrier-, illetve önéletrajz-tanácsadással.

A rövid, kétszemélyes konzultációk keretében a regisztrálók konkrét, egyéni kérdéseikre kaphattak választ kollégáinktól. A résztvevői visszajelzések alapján igen hasznos műfaj erőssége leginkább az, hogy a pályájuk megválasztása vagy módosítása előtt állók szakemberek széleskörű tapasztalataival felvértezve kaphatnak lendületet, személyre szóló konkrét tanácsokat egy-egy álláskeresési helyzetben.

K. Sz. 2014.05.16.

Kép forrása