fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Önkéntesség

A kurzus felépítése – 2020-2021. tanév TAVASZI félév:

A kurzus teljesítéséhez 5 dologra szükséges figyelni ( A-E pontok). Ezek többsége online, egyéni időbeosztással végezhetők. 

(A) Óramegbeszélés (kötelező, ONLINE): Dátuma: 2021.02.22. hétfő 15:00-16:00 Teams. (a járványhelyzettel kapcsolatos korlátozások alakulásától függetlenül online tartjuk)

Az önkéntesség 3 módon teljesíthető:

 • A hallgató az aktuális félévben a kurzustól függetlenül is önkénteskedik. Rendelkezik fogadóhellyel, az önkéntesség folyamatosan zajlik. 
 • A hallgató nem rendelkezik önkéntes fogadóhellyel, azonban azt saját maga keres, érdeklődésének, időbeosztásának megfelelően. 
 • A hallgató nem rendelkezik önkéntes fogadóhellyel, és kapacitása sincsen saját magának keresni. Esetleg feszes az időbeosztása, emiatt tömbösített, esetleg online vagy eseti jelleggel végezhető feladatokat keres. Ebben az esetben lehetőség van online feladatokat végezni az ELTE Karrierközpontnál. 

(B) Terepmunka (kötelező, EGYÉNI EGYEZTETÉS SZERINT): rugalmasan, legkésőbb a szorgalmi időszak utolsó napjáig meg kell valósulnia, a fogadószervezettel egyeztetett időbeosztás alapján, a fogadóhellyel egyeztetett helyszínen (külső, egyetemi vagy otthoni, online feladatvégzés formájában). 

(C) Záró konzultáció (kötelező, ONLINE): adott kurzus résztvevői számára meghirdetett egyeztető alkalom, melyen a tapasztalatokat és a kurzusadminisztrációt egyeztetjük. Mindenki számára kötelező a részvétel, az elejétől (11:00) a végéig (14:00).

 • Dátum:  2021.05.10. hétfő 11:00-14:00
 • Helyszín: Online, Teams (a járványhelyzettel kapcsolatos korlátozások alakulásától függetlenül online tartjuk)

(D) Online beszámoló beküldése (kötelező, ONLINE): határidő a szorgalmi időszak utolsó napja, 23:59. A beszámoló űrlap az önkéntesség befejezését követően bármikor kitölthető, az oldal alján szereplő linken elérhető. 

(E) Igazolás az önkéntesség megvalósulásáról (kötelező, E-MAIL): A fogadószervezet ír egy néhány soros igazolást arról, hogy az önkéntesség megvalósult. Egy lehetséges minta is letölthető az oldal alján, de egyéni sablon alkalmazása esetén az alábbi adatok szerepeljenek benne:

 • önkéntes neve,
 • neptun kódja,
 • szervezet neve,
 • székhelye,
 • képviselő neve,
 • beosztása,
 • önkéntesség időtartama,
 • elvégzett feladatok rövid összegzése.

Terjedelme kb. 1-2 bekezdés. Igény szerint a fogadószervezet levelezősablonjával, vagy a fogadószervezet által használt hivatalos fejléccel is ellátható. A levelet két példányban kérjük kinyomtatni, melyekből 1 példány a hallgatót, 1 példány a fogadóhelyet illeti meg. A fogadóhely hivatalos aláírója aláírásával és a szervezet pecsétjével ellátva kérjük bescannelni és online elküldeni. (A kurzusteljesítéshez nem szükséges a papíros változatot leadni a kurzusszervezőnek.) Az igazolás elküldésekor a levél tárgya: KM3 IGAZOLÁS MEGKÜLDÉSE. File neve: km3-igazolas-[HALLGATO VEZETEKNEVE] [HALLGATÓ KERESZTNEVE]-[KULDES DATUMA: ÉÉHHNN].DOCX/PDF.

Kapcsolattartási adatok:

Karsai Szilvia tárgyfelelős karsai.szilvia@kancellaria.elte.hu

Kassa Gabriella kassa.gabriella@kancellaria.elte.hu

Berek Andrea onkentes@karrier.elte.hu

Linkek:

Beszámoló

Igazolásminta