Karrierközpont
Slider

Nyílt napot tartott az ELTE középiskolás sajátos nevelési igényű tanulók számára

2017. január 27-én tartotta meg a Fogyatékosügyi Központ- 2015-ös fennállása óta második alkalommal- Nyílt Napját sajátos nevelési igényű középiskolai tanulók, szüleik és pedagógusaik számára. A rendezvényen részt vettek a kari fogyatékosügyi koordinátorok, a HÖK esélyegyenlőségi képviselői, és a Fogyatékosügyi Központ munkatársai is.

A programot Kovács Krisztina, a Fogyatékosügyi Központ vezetőjének beszámolója indította, mely érintette a felvételi rendszer legfontosabb tudnivalóit, az Egyetem speciális szükségletű hallgatókat célzó esélyegyenlőségi szolgáltatásait, az egyéni megsegítés lehetőségeit, a személyi segítők munkáját.
Ezt követően az Egyetem három speciális szükségletű hallgatója, Péterfay Dóra, Farkas Norbert és Molnár János osztotta meg személyes tapasztalatait a tanulmányaikkal kapcsolatban. Beszámoltak saját élményeikről, az oktatók többségének pozitív hozzáállásáról, arról, hogy speciális szükségletű hallgatóként is szép sikereket lehet elérni Egyetemünkön. A diákok és szüleik érdeklődve hallgatták a hallgatókat, és több kérdést is intéztek hozzájuk.
A beszámolók sorát Dávid Szamanta, az ELTE EHÖK esélyegyenlőségi referense zárta, aki kitért az ELTE HÖK Esélyegyenlőségi Bizottságának munkájára, s ismertette a speciális szükségletű hallgatók számára elérhető pályázatokat, jogosultságokat is.
A program zárásaként a kari fogyatékosügyi koordinátorok, és a kari esélyegyenlőségi képviselők kötetlen beszélgetés keretein belül fogadták az érdeklődők kérdéseit.

A Fogyatékosügyi Központ munkatársai szeretnék a Nyílt Napot hagyománnyá tenni, s évente megrendezni, ugyanis a tavalyi évhez képest idén háromszor annyian – 70-en vettek részt az ország minden részéről.