fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Nemzetközi irodák

Az Egyetem nemzetközi tevékenységét az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája, az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya, valamint a kari nemzetközi irodák koordinálják.

A Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Iroda és az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya a központi adminisztrációhoz tartozik, a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes szakmai felügyelete alatt. A kari nemzetközi irodák a kari Dékáni Hivatalokon belül működnek, a nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettesek alatt.

Nemzetközi Stratégiai Iroda

A Nemzetközi Stratégiai Iroda az Egyetem átfogó nemzetköziesítéséért, illetve az ennek körébe tartozó kiemelt projektekért, valamint nemzetközi kapcsolatai fejlesztéséért felelős szervezeti egysége.

Az Iroda folyamatosan fejleszti az ELTE komplex nemzetköziesítési tervét, ezzel összhangban koordinálja az Egyetem idegen nyelven történő képzéssel és mobilitással kapcsolatos, továbbá idegen nyelvű intézményi kommunikációját, nemzetközi hallgatótoborzó tevékenységét, illetve az Egyetem stratégiai partnerségeit. Közreműködik az Egyetem nemzetközi kapcsolatainak szervezésével és kezelésével kapcsolatos feladatok ellátásában, ellátja a nemzetközi hálózatok és centrumok munkájában való részvétellel kapcsolatos általános és információs feladatokat, megszervezi az egyetemi képviseletet az európai szervezetekben, munkacsoportokban, ellátja az Egyetem kétoldalú kapcsolataival összefüggő feladatokat, koordinálja a külföldi egyetemek és az Egyetem kétoldalú szerződéses együttműködésén alapuló mobilitást, valamint a nemzetközi hálózaton belüli hallgatói és oktatói mobilitást.

A Nemzetközi Stratégiai Iroda a nemzetközi stratégia szerves részeként koordinálja és fejleszti az Egyetem nem kari szervezésű nyári egyetemi tevékenységét, a magyar nyelvhez és kultúrához kapcsolódó stratégiai szintű egyetemi programokat. Hatáskörével összefüggésben kapcsolatot tart a karok nemzetközi részlegeivel, a karok nemzetközi vezetőhelyetteseivel és munkatársaikkal.

Elérhetőségek

Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya

Az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya központi szinten koordinálja az Egyetem nemzetközi mobilitási programjait és az idegen nyelvű képzésben való részvételt támogató ösztöndíjprogramok végrehajtását (pl. Stipendium Hungaricum) valamint gondoskodik a külföldi hallgatók egyetemi szintű fogadásáról. Az egyes programok központi koordinálásának keretében kapcsolatot tart a Nemzeti Irodával (Tempus Közalapítvány), szakmailag támogatja a kari mobilitás szervezési tevékenységet, gondoskodik az egyes programok népszerűsítéséről az Egyetemen. Az Osztály feladatainak ellátása során szorosan együttműködik a Nemzetközi Stratégiai Irodával és ellátja a Hallgatói és Oktatói Mobilitási Bizottság titkársági feladatait.

A jelenlegi járványügyi korlátozások miatt Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya munkatársai kizárólag e-mailben érhetők el.

Elérhetőségek

Kari nemzetközi irodák

Ezen a linken karonként megtalálod a kari nemzetközi irodák elérhetőségeit.