fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Munkavállalási lehetőségek az Európai Unióban

Az uniós csatlakozási tárgyalásokon született megállapodások alapján a Csatlakozási Szerződésben rögzített módon a „tizenötök” a 2004-ben csatlakozott tíz tagállammal szemben a csatlakozást követő átmeneti időszakban nem a közösségi jogot, hanem az adott nemzeti szabályozásukat alkalmazzák.

A Szerződés alapján ez az átmeneti időszak hét évet ölel fel 2+3+2 éves szakaszolás szerint. Ez alatt az idő alatt a régi tagállamok, 2004. május 1-jét követően, a magyar állampolgárok munkavállalását saját döntésük szerint továbbra is feltételekhez köthetik. Magyarország az Európai Unióhoz történő csatlakozással részesévé vált az Európai Gazdasági Térségnek is. Tekintettel arra, hogy az EGT-ben részes nem EU-tagállamok – Norvégia, Izland és Liechtenstein – is részesei az Unió egységes belső piacának, ennek a három országnak a viszonylatában is érvényesülnek a Magyarország uniós csatlakozási szerződésében rögzített átmenetek.

A tizenötök szabályozása 2006. május 1-je után

Svédország, Írország, Egyesült Királyság

A tizenöt régi tagállam közül három (Svédország, Írország és az Egyesült Királyság) a tíz új tagország csatlakozásának napjától kezdődően megnyitotta munkaerőpiacát, vagyis ezekben az országokban nem szükséges munkavállalási engedély magyar állampolgárként az adott országban való munkavállaláshoz. Az Egyesült Királyságban egyetlen fontos kritérium van: 30 napon belül köteles egy tagországból érkező munkavállaló a belügyminisztérium megadott szervénél regisztráltatnia magát. Finnország, Görögország, Portugália, Spanyolország 2006. május 1-jével ez a négy tagállam is megnyitotta munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott tagországok munkavállalói előtt, így már a magyar állampolgárok is munkavállalási engedély nélkül, szabadon dolgozhatnak Finnországban, Görögországban, Portugáliában és Spanyolországban.

Franciaország

Franciaországban még ma is munkavállalási engedély szükséges az elhelyezkedéshez. Amit fontos tudni, hogy 2008. január 1-jétől 150 szakmában lehet könnyített eljárással engedélyhez jutni. A könnyített eljárás során a munkavállalási engedélyt a francia munkáltató kéri meg a saját munkaügyi hatóságától. Az érintett 150 szakmáról bővebb tájékoztatót az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján olvashatsz (www.afsz.hu). Meghatározott feltételek mellett a diákok és kutatók szabadon vállalhatnak munkát Franciaországban. Mindezek mellett hatályban maradt a Magyar Köztársaság Kormánya és a Francia Köztársaság Kormánya között létrejött, a szakmai gyakornokok cseréjéről szóló egyezmény, mely lehetővé teszi, hogy az egyezményben foglalt feltételek alapján a magyar állampolgárok szakmai, nyelvi továbbképzési céllal, általában egy éven keresztül munkát vállalhassanak Franciaországban.

Olaszország

2006. július 27-től nyitotta meg Olaszország munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott tagországok munkavállalói előtt. Munkavállalási engedély nem kell az elhelyezkedéshez, szabad munkavállalás van minden tagország állampolgára számára.
Hollandia 2007. május 2-től nyitotta meg Hollandia munkaerőpiacát az újonnan csatlakozott tagországok munkavállalói előtt, így már a magyar állampolgárok is munkavállalási engedély nélkül, szabadon dolgozhatnak Hollandiában.

Luxemburg

Luxemburg 2007. november 1-jétől nyitotta meg teljes mértékben munkaerőpiacát, így a magyar állampolgárok munkavállalási engedély nélkül, szabadon dolgozhatnak Luxemburgban.

Belgium

A Belgiumban történő munkavégzés érdekében az Európai Unió új tagországai állampolgárainak továbbra is munkavállalási engedéllyel kell rendelkezniük. Könnyebbség, hogy 2006. május 1-je óta a hiányszakmák esetében munkaerő-piaci vizsgálat nélkül, gyorsított eljárásban adják ki a munkavállalási engedélyeket.

Dánia

Dániában a munkavállaláshoz engedély szükséges, melyet abban az esetben adnak ki, ha a munkavállalót teljes munkaidőben foglalkoztatják, valamint a tagországi állampolgár foglalkoztatása az országban alkalmazott általános bér- és munkafeltételeknek, illetve a kollektív szerződéseknek megfelel.

Ausztria

Ausztriában jelenleg is engedély szükséges a munkavállaláshoz, 2008. január 1-jétől azonban részlegesen feloldották a magyar állampolgárokkal szembeni korlátozásokat, vagyis – hiányszakmák esetében – könnyített eljárással adnak ki munkavállalási engedélyt, amennyiben a munkavállaló a kérvényezett tevékenységnek megfelelő, befejezett szakképzéssel rendelkezik. Az engedélyt az Arbeitsmarktservice adja ki (www.ams.at), az engedély iránti kérelmet pedig az osztrák munkáltató közvetlenül az AMS-től kéri meg. (Forrás: www.afsz.hu) Továbbra is hatályban maradtak a Magyarországgal kötött kétoldalú egyezmények, melyek a gyakornokok cseréjének, valamint a határ menti ingázók munkavállalásának szabályozására terjednek ki.

Németország

Németországban ma is csak munkavállalási engedéllyel tudsz munkát vállalni. A hatályban levő, kétoldalú egyezmények alapján a szakmai és nyelvi továbbképzési célú 12 hónapos vendég-munkavállalást, valamint a szezonális munkavállalást könnyítik csak meg.

Románia, Bulgária

Romániában és Bulgáriában egyaránt szabad munkavállalás van minden tagország állampolgára számára.

Európai Gazdasági Térség országai: Norvégia, Izland, Liechtenstein

Norvégiában továbbra is csak engedéllyel lehetséges munkát vállalni. Izland biztosítja a munkaerőpiacra való korlátozások nélküli bejutást, ugyanakkor a munkáltató részére bejelentési kötelezettséget ír elő. Liechtenstein vonatkozásában pedig Magyarország is részese a liechtensteini kvótarendszernek.

Ezt olvastad már?

A motivációs levél felépítése

A motivációs levelet az önéletrajzhoz képest személyesebb hangvétel jellemzi. A jó motivációs levél megvilágítja az olvasó számára a jelölt alkalmasságát a pozíció betöltésére, valamint bemutatja motivációs hátterét, jövőbeli elképzeléseit. Tovább ›»

4 +1 érv a karrier-tanácsadás mellett

Az egyetemi évek során szinte mindenkivel előfordul, hogy elbizonytalanodik a jövőjét illetően. A nekem legmegfelelőbb szakon tanulok? Mit fogok kezdeni a diplomámmal? Hol fogok elhelyezkedni? Mit kell tennem, hogy elérjem a céljaimat? Ha bizonytalan vagy abban, merre vezet az utad a munkaerőpiacon, vagy konkrét kérdéseid vannak, esetleg visszacsatolást szeretnél, hogy jó úton haladsz-e, gyere el ingyenes karrier-tanácsadásunkra, hogy tisztábban lásd, mi vár rád és hogy Te mit tehetsz azért, hogy elérd a kitűzött célt! Ne feledd, már az egyetem első éveiben hasznodra válhat, ha előre gondolkozol! Most megmutatjuk, miért. Tovább ›»

Csak semmi pánik!

Mindenek előtt gondold végig, érdemes-e izgulnod és mikor? A vizsgaírás közben, vagy már a felkészülés alatt is görcsben áll a gyomrod? Meg kell vizsgálnod, hogy nyugodtabb akarsz lenni, vagy nyugodtabbnak akarsz tűnni? Tünetkezelésre van szükséged vagy valami mély változást kell eszközölni a szokásaidat tekintve? Milyen a személyes stílusod stresszkezelés terén. Milyen a saját izgulási szinted, milyen technikát, mikor kell bevetni? Tovább ›»

Végkielégítés

Munkavállalóként végkielégítésre vagyunk jogosultak, ha munkaviszonyunk a munkáltató felmondása, jogutód nélküli megszűnése vagy a munkáltató személyében bekövetkező jogállásváltozás következtében szűnik meg, illetve ha a munkaviszonyunkat azonnali hatályú felmondással szüntetjük meg. Tovább ›»

Próbaidő

A próbaidő az egyik leggyakrabban alkalmazott elem a munkaszerződésekben, és ez az, ami sok esetben visszaélésekre ad alapot. A próbaidő, mint ahogyan az elnevezéséből is következik lehetőséget biztosít a munkavállalónak és a munkáltatónak, hogy megismerjék egymás képességeit, elvárásait, végső soron, hogy kipróbálják egymást. Tovább ›»

Munkaszerződés

A munkaszerződésed az elsődleges dokumentum, ami egyrészt létrehozza a munkaviszonyt, másrészt meghatározza az alapvető jogaid és kötelezettségeid a munkaviszonyod kapcsán. Tovább ›»

Karriertükör 2013

Az ELTE Karrierközpont tapasztalt szakértőinek közös munkájaként immár negyedik alkalommal gyűjtöttük csokorba számodra a legfontosabb tudnivalókat, amelyek közelebb visznek a megfelelő állás megtalálásához. Bízunk abban, hogy az általunk hasznosnak vélt alapvető információk teljesebb képet nyújthatnak számodra a tudatos karriertervezés, valamint a munka világába történő sikeres belépés terén. Tovább ›»

Az EURES-ről

Az Európai Unió 1993-ban hozta létre az EURES elnevezésű európai állásközvetítő rendszert (EURopean Employment Services), amelynek célja a munkaerő közvetítése az Európai Unióban és az Európai Gazdasági Térségben. Tovább ›»

Önkéntesség

Alapvető emberi igényünk úgy segíteni, hogy ne várjunk érte cserébe semmit. De hogy nem is kapunk érte semmit, az nem igaz, hiszen minden másokért tett munka valamilyen formában megtérül. Tovább ›»

Merre tovább a diploma birtokában?

Új helyzet előtt állnak a továbbtanulók. Azon kell gondolkozniuk, hogy a három évbe sűrített alapképzési programot gyakorlati munkával, vagy alaposabb elmélyülést biztosító mesterképzési programmal folytatják. Ezt a döntést tovább bővíti az a lehetőség, hogy a hallgatók BA diplomájuk birtokában egész Európában szemezgethetnek a kapcsolódó MA programok kínálatából. Tovább ›»

Frissdiplomásokkal szembeni munkaadói elvárások

Munkakeresőként, leendő munkavállalóként érdemes és fontos tudnod, hogy mit is várnak tőled a munkaadók. Ez természetesen szakmánként, szakterületenként, munkahelyenként változhat, de vannak olyan alapvető képességek és képzettségek, amik a munkakeresés és a munkában való sikeres helytállás alapvető feltételei. Mik lehetnek ma ezek az alapvetően fontos készségek, képességek, kompetenciák? Tovább ›»

Béralku

A leendő munkaadónak minden esetben van egy elképzelése, hogy mennyit szeretne adni a munkavállalóinak, de fontos, hogy felkészülten válaszolj a kérdésre, interjú előtt tájékozódj az adott státusz kapcsán kapható jövedelemről , emellett mérlegeld, hogy mi az a fizetés, ami reális, és amiért elvállalod a munkát. Tovább ›»