fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Munkaszerződés

A munkaszerződésed az elsődleges dokumentum, ami egyrészt létrehozza a munkaviszonyt, másrészt meghatározza az alapvető jogaid és kötelezettségeid a munkaviszonyod kapcsán.

Miért fontos a munkaszerződés?

Az Mt. meghatározza azokat az alapvető elemeket, amelyet egy munkaszerződésnek kötelezően tartalmaznia kell ahhoz, hogy a felek között érvényesen létrejöjjön a munkaviszony. Természetesen bármilyen számunkra lényegesnek tekintett kérdést is rögzíthetünk, illetve szabályozhatunk a munkaszerződés keretei között. Ennek egyetlen korlátja, hogy a munkaszerződés nem lehet ellentétes jogszabállyal vagy kollektív szerződéssel, kivéve, ha a munkavállalóra kedvezőbb feltételeket állapít meg, illetve ha az Mt. kifejezetten megengedi a munkavállaló hátrányára való eltérést. Az Mt. kötelező érvényű rendelkezéseitől azonban a felek még egyező akarattal sem térhetnek el.

Kötelező írásba foglalás

A munkaszerződést kötelező írásba foglalni, ami számodra azért is különösen fontos, mert így egy esetleges jogvita esetén ez megkönnyíti a bizonyítást. Ennek ellenére előfordul, hogy a munkaszerződést szóban kötik, és a munkáltató elmulasztja írásba foglalni azt. Szóbeli munkaszerződésnél munkavállalóként a munkába lépéstől számított 30 napon belül van lehetőséged az írásba foglalás elmulasztása miatt az érvénytelenségre hivatkozni. Ha a 30 napos határidőn belül sikeresen „megtámadod” a munkaszerződést, akkor az a bíróság ítéletével a munkaszerződés érvénytelenné válik. Ebben az esetben a felek, ha az érvénytelenség okát nem orvosolják, azaz nem foglaljátok írásba a munkaszerződést, akkor a munkáltató köteles a munkaviszony megszüntetéséről gondoskodni. A 30 nap elteltével, ha nem hivatkozol az írásba foglalás elmaradására, akkor arra utóbb már nem lesz lehetőséged, így a munkaviszonyt érvényesen létrejöttnek kell tekinteni.

Alapvető szabály, hogy a munkaszerződést utóbb ha módosítani kívánjátok, akkor azt kizárólag közös megegyezéssel és írásban lesz lehetőségetek érvényesen megtenni.

A munkaszerződés tartalma

A kötelező tartalmi elemekben való megállapodás minden esetben kiemelten fontos, ezek írásba foglalása nélkül nem is jön létre tehát érvényesen a munkaviszony. Az alábbiakban áttekintjük, hogy melyek a munkaszerződés kötelező tartalmi elemei, melyek azok az elemek, amelyekről ha nem rendelkeztek, azok az Mt. erejénél fogva a munkaszerződés ún. természetes részét fogják képezni, illetve, hogy tipikusan milyen kérdéseket lehet még a munkaszerződés keretei között rendezni.

Kötelező tartalmi elemek

alapbér:

a kialkudott bruttó összeg
az alapbért mindig időbérben kell meghatározni, függetlenül attól, hogy egyébként milyen bérrendszerben foglalkoztatnak
nem lehet alacsonyabb, mint a minimálbér, részmunkaidő esetén pedig annak időarányos összege (a teljes munkaidő felénél, azaz napi 4 óránál legalább a minimálbér fele).

munkakör:

fontos, hogy ez nem egyenlő a munkaköri leírásoddal, azt külön dokumentum tartalmazza! A fentiekben már hivatkozott munkaszerződés-módosítás folyamatára is figyelemmel (kizárólag közös megegyezéssel), nem is célszerű a munkakörbe tartozó feladatokat a munkaszerződés keretei között meghatározni.
Ezek mellett a szerződésnek értelemszerűen tartalmaznia kell a szerződés keltét, a felek nevét, aláírását és a munkaviszony szempontjából lényeges adatait.

Mit tartalmazhat még a munkaszerződésem?

A munkába lépés napját a munkaszerződésben szabadon meghatározhatjátok, de ha nem rendelkeztek erről, akkor a munkába lépés napja az Mt. értelmében a szerződés aláírását követő nap. Előfordulhatnak olyan esetek is, hogy a munkaszerződés aláírása és a munkába lépés napja között hosszabb idő eltelik. Ebben az időszakban ha akár a te, akár a munkáltató körülményeiben olyan lényeges változás következik be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné teszi, vagy ez aránytalan sérelemmel járna, akkor elállhattok a szerződéstől.

Meghatározhatjátok a munkavégzés helyét is a munkaszerződésben. Ennek elmaradása esetén a munkaviszony érvényesen létrejön, de munkahelynek azt kell tekinteni, ahol a munkavállaló szokás szerint a munkáját végzi.

Mint ahogyan arra a fentiekben már utaltunk a felek akaratától függetlenül is a munkaszerződés részét képezik az Mt. bizonyos szabályai, így pl. a munkaviszony határozatlan időtartama, vagy a teljes munkaidőben (napi 8 óra) való foglalkoztatás. Amennyiben az Mt. ezen szabályaitól el kívántok térni, azt viszont kifejezetten rögzíteni kell a munkaszerződésben.

Ezt olvastad már?

A motivációs levél felépítése

A motivációs levelet az önéletrajzhoz képest személyesebb hangvétel jellemzi. A jó motivációs levél megvilágítja az olvasó számára a jelölt alkalmasságát a pozíció betöltésére, valamint bemutatja motivációs hátterét, jövőbeli elképzeléseit. Tovább ›»

Speciális karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Speciális karriermenedzsment I.)

A Fogyatékosügyi Központ, a PPK és a Szolgáltató Központ együttműködésének köszönhetően Speciális Karriermenedzsment kurzussal bővült repertoárunk. A kurzusra kizárólag speciális szükségletű, fogyatékossággal élő hallgatók jelentkezhetnek, akik előzetesen regisztráltak a kari fogyatékosügyi koordinátoruknál. Fő célkitűzésünk, hogy azoknak is segítséget nyújtsunk karrierjük tervezéshez és a jövőbeni munkavállaláshoz, akik speciális helyzetük miatt különleges szükségletekkel rendelkeznek. Tovább ›»

4 +1 érv a karrier-tanácsadás mellett

Az egyetemi évek során szinte mindenkivel előfordul, hogy elbizonytalanodik a jövőjét illetően. A nekem legmegfelelőbb szakon tanulok? Mit fogok kezdeni a diplomámmal? Hol fogok elhelyezkedni? Mit kell tennem, hogy elérjem a céljaimat? Ha bizonytalan vagy abban, merre vezet az utad a munkaerőpiacon, vagy konkrét kérdéseid vannak, esetleg visszacsatolást szeretnél, hogy jó úton haladsz-e, gyere el ingyenes karrier-tanácsadásunkra, hogy tisztábban lásd, mi vár rád és hogy Te mit tehetsz azért, hogy elérd a kitűzött célt! Ne feledd, már az egyetem első éveiben hasznodra válhat, ha előre gondolkozol! Most megmutatjuk, miért. Tovább ›»

Csak semmi pánik!

Mindenek előtt gondold végig, érdemes-e izgulnod és mikor? A vizsgaírás közben, vagy már a felkészülés alatt is görcsben áll a gyomrod? Meg kell vizsgálnod, hogy nyugodtabb akarsz lenni, vagy nyugodtabbnak akarsz tűnni? Tünetkezelésre van szükséged vagy valami mély változást kell eszközölni a szokásaidat tekintve? Milyen a személyes stílusod stresszkezelés terén. Milyen a saját izgulási szinted, milyen technikát, mikor kell bevetni? Tovább ›»

Végkielégítés

Munkavállalóként végkielégítésre vagyunk jogosultak, ha munkaviszonyunk a munkáltató felmondása, jogutód nélküli megszűnése vagy a munkáltató személyében bekövetkező jogállásváltozás következtében szűnik meg, illetve ha a munkaviszonyunkat azonnali hatályú felmondással szüntetjük meg. Tovább ›»

Próbaidő

A próbaidő az egyik leggyakrabban alkalmazott elem a munkaszerződésekben, és ez az, ami sok esetben visszaélésekre ad alapot. A próbaidő, mint ahogyan az elnevezéséből is következik lehetőséget biztosít a munkavállalónak és a munkáltatónak, hogy megismerjék egymás képességeit, elvárásait, végső soron, hogy kipróbálják egymást. Tovább ›»

Karriertükör 2013

Az ELTE Karrierközpont tapasztalt szakértőinek közös munkájaként immár negyedik alkalommal gyűjtöttük csokorba számodra a legfontosabb tudnivalókat, amelyek közelebb visznek a megfelelő állás megtalálásához. Bízunk abban, hogy az általunk hasznosnak vélt alapvető információk teljesebb képet nyújthatnak számodra a tudatos karriertervezés, valamint a munka világába történő sikeres belépés terén. Tovább ›»

Az EURES-ről

Az Európai Unió 1993-ban hozta létre az EURES elnevezésű európai állásközvetítő rendszert (EURopean Employment Services), amelynek célja a munkaerő közvetítése az Európai Unióban és az Európai Gazdasági Térségben. Tovább ›»

Munkavállalási lehetőségek az Európai Unióban

Az uniós csatlakozási tárgyalásokon született megállapodások alapján a Csatlakozási Szerződésben rögzített módon a „tizenötök” a 2004-ben csatlakozott tíz tagállammal szemben a csatlakozást követő átmeneti időszakban nem a közösségi jogot, hanem az adott nemzeti szabályozásukat alkalmazzák. Tovább ›»

Önkéntesség

Alapvető emberi igényünk úgy segíteni, hogy ne várjunk érte cserébe semmit. De hogy nem is kapunk érte semmit, az nem igaz, hiszen minden másokért tett munka valamilyen formában megtérül. Tovább ›»

Merre tovább a diploma birtokában?

Új helyzet előtt állnak a továbbtanulók. Azon kell gondolkozniuk, hogy a három évbe sűrített alapképzési programot gyakorlati munkával, vagy alaposabb elmélyülést biztosító mesterképzési programmal folytatják. Ezt a döntést tovább bővíti az a lehetőség, hogy a hallgatók BA diplomájuk birtokában egész Európában szemezgethetnek a kapcsolódó MA programok kínálatából. Tovább ›»

Frissdiplomásokkal szembeni munkaadói elvárások

Munkakeresőként, leendő munkavállalóként érdemes és fontos tudnod, hogy mit is várnak tőled a munkaadók. Ez természetesen szakmánként, szakterületenként, munkahelyenként változhat, de vannak olyan alapvető képességek és képzettségek, amik a munkakeresés és a munkában való sikeres helytállás alapvető feltételei. Mik lehetnek ma ezek az alapvetően fontos készségek, képességek, kompetenciák? Tovább ›»

Béralku

A leendő munkaadónak minden esetben van egy elképzelése, hogy mennyit szeretne adni a munkavállalóinak, de fontos, hogy felkészülten válaszolj a kérdésre, interjú előtt tájékozódj az adott státusz kapcsán kapható jövedelemről , emellett mérlegeld, hogy mi az a fizetés, ami reális, és amiért elvállalod a munkát. Tovább ›»