fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Mit tehetsz azért, hogy végre ne folyjon ki az idő a kezeid közül?

Bárcsak több mint 24 órából állna egy nap! Bárcsak lenne még egy hetem felkészülni a vizsgákra! Hogyan sűrítsek bele ennyi mindent egy napba? Ha már benned is felmerültek ezek a gondolatok, ott a helyed a Karrierközpont „Hogyan tovább?” című előadássorozatának következő alkalmán, ahol választ kaphatsz arra, hogy mi az időgazdálkodás és hogyan alkalmazhatod hatékonyan a karrierépítésben és a magánéletedben.

Nehezen képzelünk el olyan személyt, akinek soha ne lenne vagy ne lett volna konfliktusa az idővel, így az „én és az idő” kérdése mindig ott feszül valahol a színfalak mögött, vonatkozzon ez életünk végességére, vagy egy egyetemi beadandó szorító határidejére.

Bármerre megyünk, az időgazdálkodás (time management) fogalma egyre többször szembejön velünk, vegyük például csak azt, hogy az „időgazdálkodás” kulcsszava közel 107 ezer, a „time management” kifejezés hozzávetőleg 28 millió találatot jegyez a Google keresőrendszerében.

Mára már előadások, tréningek, coaching folyamatok egész hada foglalkozik így vagy úgy azzal a kérdéssel, mely végső soron mélyen (filozófiai értelemben vett) egzisztenciális problematikába torkollik: időnk véges.

A fő kérdés az, hogy látod-e a saját időd értékét, és fel vagy-e vértezve a megfelelő időgazdálkodási technikákkal. Ha még nem, akkor szeretettel várunk november 25-én „Az idő értéke” című előadásunkra, ahol megtudhatod, hogy milyen a jó időgazdálkodás, mennyi minden kell hozzá és hogyan lehet kialakítani.

Az előadás többek között ezeket a témákat érinti: időgazdálkodási rendszerek, módszerek és technikák, időrablók és kezelésük, valamint a halogatás legyőzési lehetőségei.

„A rossz hír az, hogy az idő repül. A jó hír az, hogy te vagy a pilóta.” (Michael Altshuler)

Időpont: 2014. november 25. 18:00

Helyszín: ELTE BTK
1088, Budapest, Múzeum krt., 4/A, Kari Tanácsterem

Ezt olvastad már?

IDŐGAZDÁLKODÁS, hogy végre ne tűzoltó legyek, hanem tehessem az igazi dolgom

Nem vagyok tűzoltó, de akkor miért kell folyton tüzet oltanom? Ez a nagy kérdés. Sokunknál állandóan ég a ház, valahogy nem jutunk egyről a kettőre. Egy-egy időgazdálkodási technikával persze kiválóan meg lehet fékezni még a legmakacsabb erdőtüzeket is. A nagy titok azonban – már, ha titoknak szeretnénk épp nevezni – hogy valójában néhány időgazdálkodási rendszerre van szükség, ami keretez, irányt mutat, megtart, navigál bennünket, hogy preventív módon megelőzzük a bajt, s ne csak kezeljük azt. Tovább ›»

Get lucky!

A szerencsét mindenki máshogy látja. Van, aki meg van győződve róla, hogy a másik mindig mázlistább. Hogy éppen rá esett a választás az állásinterjún, az előléptetésnél, a fontos feladat elvégzésénél. Ugyanakkor ott a másik csoport, akik tesznek is ezért. Egy merész kijelentés: nekik van igazuk. Tovább ›»

Győzd le a lámpalázat!

Nyakadon a vizsgaidőszak és egyre inkább stresszelsz? A szóbeli vizsgákon rendszeresen lámpalázad van? Gyomorgörccsel mész állásinterjúra? December 16-án, a „Hogyan tovább?” című előadássorozat keretein belül arra keressük a választ, hogy legyőzhető-e a lámpaláz. Gyere el és tanuld meg kezelni a stresszhelyzeteket! Tovább ›»