fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Minden hír

Aki bújt, aki nem, megyek

Van azon bármi szégyellni való, ha nem találsz munkát? Ha erre a kérdésre nemleges választ adtál, akkor ne olvass tovább, hanem oszd meg a trükkjeidet másokkal is! Te már nyilván tisztában vagy azzal, hogy a megüresedett pozíciókat először a nyilvános toborzásnál és előzetes szűréseknél költséghatékonyabb módszerekkel igyekeznek feltölteni. Tovább ›»

Aktuális nyugdíjszabályok

A Harmadik Kor Egyetemének 2013. november 27-ei előadását Molnárné Molnárné Dr. Balogh Márta, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság igazgatóhelyettese tartotta a Gólyavárban, "Aktuális nyugdíjszabályok" címmel. Tovább ›»

Aludj többet, növeld a teljesítményed a munkában!

A BBC egyik felmérése, amely önkénteseken vizsgálta az alvási szokásaik hatását, kihangsúlyozta azt, amit már sokunk így is tudott: a több alvás jót tesz a testnek és az agynak is. Azonban sosem árt, ha újra meg újra emlékeztetnek rá minket, hogy a napi nyolcórás alvásciklus nem egyszerűen csak ideális. Tovább ›»

Kun Bernadette a viselkedési addikciókról

Az internettel kapcsolatos álmokról, félkarú rablókról és tonnányi felhalmozott limlomról is szó volt azon a telt házas előadáson, amelyet Kun Bernadette, a Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék egyetemi adjunktusa tartott 2013. november 20-án, a Harmadik Kor Egyeteme sorozat közönségének. Az egyetemi adjunktus a kóros játékszenvedély, a problémás internethasználat és a kényszeres gyűjtögetés kérdéseivel foglalkozott előadásában. Tovább ›»

Idén ismét Harmadik Kor Egyeteme

A tavaly nagy sikerrel futott Harmadik Kor Egyeteme című nyugdíjas korosztálynak szóló előadássorozat idén ősszel folytatódik. Az őszi program során az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, a Társadalomtudományi Kar és a Természettudományi Kar tanárai készülnek egy-egy témával. Az előadások november 6-tól szerdánként, a kora délutáni órákban kerülnek megrendezésre. A program célja, hogy az ELTE a főváros támogatásával az idősebb korosztály számára is megnyissa a tanulás lehetőségét. Tovább ›»

“Nekem az ELTE az EGYETEM”

Egy ponttal maradt le az államilag finanszírozott képzésről. Tanulmányi eredményei és szociális háttere alapján az Alumni Alapítvány őt találta legalkalmasabbnak arra, hogy mesterképzésének költségtérítését átvállalja. Ha nem kapta volna meg ezt a lehetőséget, tanulmányai folytatása érdekében főállású munkát kellett volna vállalnia, így viszont teljes emberként a tanulásra tud koncentrálni. Kelemen Zsófiával, az ELTE TáTK survey statisztika mesterszakos hallgatójával beszélgettünk. Tovább ›»
1 50 51 52