fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Látogatói rekord az ELTE Karriernapon

Több mint hétszázan látogattak el a Karrierközpont április 28-i állásbörzéjére, és ötvenhárom kiállító vett rajta részt. Számos cég és intézmény érkezett visszatérőként, de új partnerkapcsolatokkal is bővült a kiállítói repertoár.

Szervezőként fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók első kézből, közvetlenül a munkaerőpiac szereplőitől kapjanak információt, ezért 2019 óta rendszeresen szervezünk állásbörzéket. A Karrierközpont legutóbb 2019 novemberében szervezett jelenléti állásbörzét, a járványhelyzet idején a rendezvény Karriernap Online néven a Microsoft Teams felületére költözött. Az online térben három virtuális állásbörze valósult meg 2020 őszén, valamint 2021-ben tavasszal és ősszel.

Az ELTE Karriernapon a látogatók nemcsak leendő munkahelyüket vagy gyakornoki helyüket találhatják meg, hanem munkaerőpiaci készségeiket is fejleszthetik. Néhány óra alatt beteltek a díjmentes CV-tanácsadás és próbainterjú időpontok, az önéletrajz-véleményezést párhuzamosan három, a próbainterjúzást két helyen vehették igénybe az érdeklődők. Népszerű volt a helyszíni nyereményjáték: a résztvevők aktivitásért cserébe céglogós matricát kaptak az egyes standoknál. A játékban elegendő számú matricát összegyűjtő látogatók között okostelefont, ELTE Shop-utalványokat, vezeték nélküli fülhallgatót és hangszórót sorsoltunk ki. 

A kiállítók a rendezvényt követően értékelő kérdőívet tölthettek ki, amelyekből kiderült, a cégek számára is meghatározó volt, hogy ismét személyesen találkozhattak a hallgatókkal. Kiemelték: az érdeklődők aktívitása motiválta a jelen lévő vállalkozásokat is. A látogatók pedig abban is megbizonyosodhattak, hogy az ELTE-s diploma értékes a piacon, mesterszakos képesítéssel pedig még több ajtó nyílhat ki számukra.

A tudatos tervezéshez ajánljuk az Egyetem különböző, szabad kredites Karriermenedzsment kurzusainak elvégzését is, ezek a 2022/2023-as tanév első szemeszterében is több mint tíz időpontban indulnak majd.

Forrás

Képgaléria: itt és itt