fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Közel tízezren az ELTE standjánál

Százhatvan felkészült hallgató és oktató tájékoztatta az érdeklődőket Egyetemünkről az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2014. január 16–18. között: az ELTE standjára csaknem tízezren voltak kíváncsiak. Nyolc Karunk vezetői interaktív kerekasztal-beszélgetésen adtak választ a „Miért az ELTE?” kérdésre, a programot Fábri György közkapcsolati és kommunikációs rektorhelyettes moderálta.

Az Educatio Kiállítás ELTE-s standjához folyamatosan érkeztek a látogatók, akik a személyre szabott információk mellett az ELTE összes képzését bemutató kiadvánnyal térhettek haza. Az F105-ös standhoz érkezőket többek között a Pedagógiai és Pszichológiai Kar zöld almái, a Társadalomtudományi Kar karkötői, az Informatikai Kar kitűzői, a Bölcsészettudományi Kar kari brosúrája, illetve különböző szóróanyagok várták. A Természettudományi Kar oktatói látványos kísérletekkel is készültek, volt ingyenes bioenergia-mérés, de az is kiderült, hogyan működhetnek faliórák citromlé segítségével. Az Educatio Kiállítás egyetemi megjelenését a Karrierközpont koordinálta, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Karok segítségével.

2014. január 18-án Egyetemünk vezetői a Nagyszínpadon rendezett kerekasztal-beszélgetésen vettek részt. A „Miért az ELTE?” című színes és interaktív programot Fábri György közkapcsolati és kommunikációs rektorhelyettes moderálta. A beszélgetés középpontjában hallgatóink nemzetközi lehetőségei álltak.

Aki az Állam- és Jogtudományi Kar képzéseit választja, európai színvonalon tanul majd. Nagy Marianna, a Kar dékánhelyettese elmondta: a jogi karon nagyon jó alapokat kapnak a hallgatók, akiket arra készítenek fel, hogyan igazodjanak el a világban. A Karról évente több mint száz hallgató kap Erasmus-ösztöndíjat. Nagy Marianna kiemelte: az ELTE-s hallgatók számtalan perbeszédversenyen és nemzetközi megmérettetésen érnek el kiváló eredményeket.

Brenner Koloman emlékeztetett rá, hogy a Bölcsészettudományi Kar a humántudományok fellegvára, amely évről-évre első helyen végez az ország legjobb karait rangsoroló listákon. A Trefort-kerti Campuson hatvanegy nyelvvel és kultúrával ismerkedhetnek meg a hallgatók, és számos ösztöndíj-program közül is választhatnak. A Karra külföldről is rengeteg diák érkezik: a nyelvi képzéseken közel 300-an tanulnak. A Bölcsészettudományi Kar dékánhelyettese kiemelte, hogy a Karon szerzett diplomával nagyon jól lehet elhelyezkedni, a BTK-n végzett, több nyelven beszélő diplomások keresettek a munkaerő-piacon.

A Természettudományi Karról kikerülő hallgatók közül többen vesznek részt nemzetközi kutatócsoportokban, például az MTA Lendület-programjában is. Horváth Erzsébet, a Kar dékánhelyettese elmondta: a hallgatóknak számos lehetősége van arra, hogy az oktatók nemzetközileg kimagasló kutatásaiban részt vegyenek. Kiemelte, hogy a tudomány nyelve nemcsak a magyar, ezért szorgalmazzák az idegen nyelvek elsajátítását is.

Gergó Lajos hangsúlyozta: az Informatikai Kar fő célkitűzése, hogy a hazai partnerekkel ápolt jó kapcsolatok mellett a nemzetközi „vérkeringésben” is hangsúlyosan jelen legyenek. Az Informatikai Kar dékánhelyettese felhívta a figyelmet a Karon működő egyedülálló EIT ICT Labs programra és innovációs potenciálra is. A Lágymányosi Campusról elérhetőek Európa legjobb egyetemei is, hiszen a Kar közös képzést és kettős diplomaszerzési lehetőséget is kínál.

Csizmady Adrienne kiemelte, hogy a Társadalomtudományi Kar törekszik arra, hogy hallgatói számára elérhetővé tegye a nemzetközi kutatási irányzatokat. A Kar dékánhelyettese hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartják, hogy a hallgatók olyan tapasztalatokat szerezzenek, amelyeket akár nemzetközi színtéren is tudnak kamatoztatni.

A Pedagógiai és Pszichológiai Karra tizenhét országból érkeznek hallgatók. Oláh Attila, a Kar dékánja hangsúlyozta, hogy a hazai hallgatókat ez egyrészt toleranciára neveli, másrészt kitűnő lehetőség számukra, hogy a pszichológia munkanyelvén, angolul végezhessenek kurzusokat.

Papp Gabriella, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánhelyettese emlékeztetett arra, hogy 114 évvel ezelőtt a világon elsőként jött létre a mai Kar jogelődje, ezt számon tartják a világon is. A Bárczinak komoly külföldi kapcsolatai vannak, főleg német, de egyre inkább angol nyelvterületen is. A Kar oktatói számos nemzetközi kurzust tartanak, de vendégoktatók is érkeznek az Ecseri útra. Mikonya György, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánja az elmélet és gyakorlat helyes arányairól, az egyéni és csoportmunka jó egyensúlyáról is beszélt: „ha nálunk valaki tud énekelni, akkor kórusba kell járnia, ha valaki jól szaval, akkor drámával kell foglalkoznia.”

Az Egyetem összes kara 2014. január 24-én rendez nyílt napot, február 1-jén pedig az egyedülálló ELTEfeszten várjuk a felvételizőket és az érdeklődőket.

Ezt olvastad már?

Sikerrel zárult az V. ELTE Virtuális Állásbörze

Az ELTE Karrierközpont november 11-13. között ötödik alkalommal rendezte meg a Virtuális Állásbörzét. Az ELTE karrier platformján rekordszámú, 74 munkáltató virtuális standjánál összesen mintegy 1800, fiatal egyetemistákat és frissdiplomásokat megcélzó pozícióból lehetett válogatni. A börzén az ország vezető tanácsadó, kereskedelmi és innovációs társaságai is részt vettek. Tovább ›»

Mozgás, véndiákok!

Jó hangulatban zajlott a hétvégi ELTE Alumni és Családi Sportnap, ahol minden korosztály - totyogóktól az öregdiákokig - megtalálhatta a kedvére való szabadidős elfoglaltságot. A nagyszabású focikupa mellett volt kviddics, gólyaláb, golf, röplabda, aerobik és még sok más, ami felejthetetlenné tette ezt a napsütéses szombatot. Tovább ›»