Könyvtárak az ELTE-n

Számtalan lehetőség közül válogathat az, aki az ELTE-n belüli könyvtárakat látogatja. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem által fenntartott könyvtári hálózat mintegy 3,6 millió dokumentummal rendelkezik.

Könyvtárak az ELTE-n

ELTE EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT (EKSZ)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem által fenntartott könyvtári hálózat mintegy 3,6 millió dokumentummal rendelkezik. Az ELTE könyvtárainak a hálózata az EKSZ, amely 2009-ben jött létre. A 2018-ban Minősített Könyvtár címet elnyert EKSZ szakmai irányítását a Könyvtári Tanács látja el. A könyvtárak gyűjteménye az integrált számítógépes katalógusból érhető el. A könyvtárak saját szabályzataik alapján működnek, így nyitvatartási idejük, szolgáltatásaik különbözhetnek.

Egyetemi Könyvtári Szolgálat küldetése hozzájárulni ahhoz, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem a XXI. század kihívásainak és igényeinek megfelelő, a kelet-közép-európai térségben meghatározó szerepet betöltő tudásközponttá váljék.

Az ELTE könyvtárai egymással együttműködve minőségi szolgáltatásokkal, felhasználóbarát módon, hatékonyan és korszerű információs technológiákat alkalmazva biztosítanak hozzáférést az egyetem tudásvagyonához az egyetem polgárai, a tudományos közösség tagjai, valamint a nagyközönség számára.

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat honlapja itt érhető el.

A Karokon, kollégiumokban és gyakorlóiskolákban fellelhető könyvtárak listája és elérhetőségei ide kattintva érhetők el.