ELTE Karrierközpont
Pályára állítunk

Karriertükör

Ez a cikksorozat a munkaerőpiacra történő kilépéseteket hivatott támogatni. Az egyetemen alatt történő tapasztalatszerzéstől az ideális munkahely megtalálásán és megszerzésén át eljutunk egészen a munkaügyi szabályozásokig.

Továbbtanulási lehetőségek

Merre tovább az alapszakos diploma birtokában?
Továbbtanulási lehetőségek

Az alapképzés végéhez közeledve a hallgatók döntési helyzetbe kerülnek: alaposabb elmélyülést biztosító mesterképzésre jelentkezzenek, esetleg más képzési formában tanuljanak tovább, vagy a munkaerőpiacon próbáljanak szerencsét.

Több lehetőség közül is választhatsz

Tapasztalatszerzés egyetem alatt

Tanulmányaid alatt vagy friss diplomásként szeretnél szakmai tapasztalatot szerezni, hogy nagyobb eséllyel indulj az álláskeresők között? Több lehetőség közül is választhatsz.

Kerülj közelebb karriercéljaidhoz

Hogyan fogj hozzá a munkakereséshez?

Az egyetem végeztével, de akár már alatta is sokat tehetsz azért, hogy közelebb kerülj karriercéljaidhoz. Úgy lehetsz sikeres, ha tudod, számodra mi számít sikernek.

A 21. században számtalan lehetőség közül választhatunk

Életpálya-tervezés

A 21. században számtalan lehetőség közül választhatunk, életünk során folyamatosan döntéseket kell hoznunk. Fontos, hogy tudjuk, hova szeretnénk eljutni és milyen ösvény vezet oda.

Kapcsolatépítésre születtünk!

Networking

Kapcsolatépítésre születtünk, hiszen társas lények vagyunk. De mi köze van ennek az életpálya tervezéséhez, a karrierépítéséhez?

Mindig szükséges egy önéletrajz összeállítása!

Önéletrajz

A kiválasztási módszerek nagyon különbözőek lehetnek, de majdnem mindig szükséges egy személyiségeddel és a pozíció követelményeivel összhangban álló jelentkezési csomag összeállítása.

A motivációs levelet az önéletrajzhoz képest személyesebb hangvétel jellemzi.

Motivációs levél

A jó motivációs levél megvilágítja az olvasó számára a jelölt alkalmasságát a pozíció betöltésére, valamint bemutatja motivációs hátterét, jövőbeli elképzeléseit.

A kiválasztás egyik legfontosabb része a személyes találkozó.

Felkészülés állásinterjúra

Általában a kiválasztás egyik legfontosabb része a személyes, vagy online találkozó, ahol minkét fél megismerheti a másik erősségeit és elvárásait.

Munkaviszony, közalkalmazott vagy vállalkozói munkaviszony?

Munkaügyi Kisokos - amit érdemes tudnod a munkajogi szabályokról

Munkaszerződés, tipikus és atipikus munkaformák, távmunka, szabadság, felmondás, végkielégítés? Cikkünk által megismerkedhetsz a legfontosabb kötelességeiddel és jogaiddal!