Karriermenedzsment V. - 2022/23-as tanév őszi előadásainak ismertetői

Itt olvashatjátok a Karriermenedzsment V. kurzus 2022/23 tanév őszii félévének előadásaihoz tartozó rövid összefoglalókat. Az összefoglalókat folyamatosan frissítjük, hamarosan mind a 12 előadás rövid összefoglalója olvasható lesz ezen az oldalon.

Karriermenedzsment V. - 2022/23-as tanév őszi előadásainak ismertetői

Itt olvashatjátok a Karriermenedzsment V. kurzus 2022/23 tanév őszii félévének előadásaihoz tartozó rövid összefoglalókat.
Az összefoglalókat folyamatosan frissítjük, hamarosan mind a 12 előadás rövid összefoglalója olvasható lesz ezen az oldalon.

 

1. Önismeret szerepe a karrierben (2022.09.21)

Mik befolyásolhatják azt, hogy hogyan érezzük magunkat egy munkahelyen? Hogy találom meg, hogy egy multi, egy startup, kkv, vagy állami munkahely, esetleg magánvállalkozói létforma illik-e hozzám?

Ezekkel és még sok másik kérdéssel foglalkozunk ezen az előadáson.

Munkád nem csak megélhetésed forrását jelenti. Munkahelyed, karriered – ha jól választasz – személyes fejlődésedet is szolgálja. Ezért fontos, hogy megtaláld és elfogadd saját karrierutadat. Önismeret nélkül ez nem lehetséges.

Előadó: Váradi Csilla - 15 éves HR szakmai tapasztalat. Karrierjét szolgáltatói cégnél kezdte, majd a 2008-as válság hatására került át a vállalati oldalra. Ezt követően több multinacionális cégnél töltött be HR Business Partneri pozíciót olyan vállalatoknál, mint az IT Services Hungary (Deutsche Telekom leányvállalata), Cpl Integrated Services, Avon Hungary. 2020 januártól 2022 augusztusáig pedig a Foodpanda HR igazgatója volt. 2021-ben megválasztották az Év HR-vezetője díjra középvállalati kategóriában, valamint a hrmaster magazin beválasztotta a 2021-es év leginnovatívabb HR-szakemberei közé.

2. Ismerd meg a munkaerőpiacot! (2022.09.28)

Ismerd meg a munkaerőpiacot! Hazánk nagy múltú munkaerő-közvetítő cégeként jól ismerjük a magyar piac dinamikáját - ennek rejtelmeibe szeretnénk bevezetni Titeket előadásunk során. Melyek a főbb szektorok? Mit érdemes tudni az üzleti támogató központokról? Mi alapján dönt egy munkavállaló? Előadásunk során betekintést nyújtunk a pályakezdő bérek és juttatások alapjaiba, melyet egy kis munkajoggal egészítünk ki, hogy könnyebben boldoguljatok a diploma megszerzését követően a munkaerőpiacon.

Előadók: Várkonyi Dóra - operációs vezető Keresztesi Ágnes - tanácsadó Muraközy Fanny - tanácsadó (Randstad Hungary Kft.)

3. Keresd a hozzád illő munkahelyet! (2022.10.05)

Szeretnéd tudni, hogy meglévő tulajdonságaid , skilljeidhez milyen munka/ munkahely illik, miben tudsz leginkább kibontakozni, szárnyalni. Milyen a számodra ideális főnök, milyen irányításra, ellenőrzésre, esetleg "szabadságra" van szükséged a hatékony munkavégzéshez. Munkavégzés közben végzett munkapszichológiai tesztünknek köszönhetően ez már mérhető. Gyere ismerd meg, hogyan is működik, és hogy hányféle munkához való viszony létezik. Keressük meg együtt a számodra ideális utat a munka világába.

Előadók: Bángi-Magyar Attila- CEO M.Csikai Andrea- HR tanácsadó (Domini Cani Kft.)

4. Gyakorlati tippek sikeres állásinterjúhoz (2022.10.12)

Milyen célt szolgál az interjú a kiválasztási folyamatban? Milyen főbb típusai vannak az interjúnak, mi a tipikus menetrendje?

Ezekkel és még sok más kérdéssel foglalkozik a Karriermenedzsment V. kurzus előadása.

Sokéves interjúztatási tapasztalattal rendelkező HR-szakemberek ismertetnek meg az interjú folyamatával. Hasznos, gyakorlatias tanácsokat kaphatsz a felkészüléshez és szó lesz arról is, hogy mire figyelj a bérigényed meghatározásánál.

Előadók: Gál Balázs, Vantsa Tibor, Regionális toborzási vezetők (Citi Magyarország)

5.  Networking a LinkedIn-en (2022.10.19)

Elakadtál a karriertervezésben? Használod a LinkedIn-t? Többet szeretnél tudni a networkingről? Ha ezek közül bármelyikre is igen a válasz, akkor szerettel várunk téged Fehér Ildikó (Global Talent Intelligence Leader, Thermo Fisher Scientific) előadására, ahol rengeteg hasznos info-val gazdagodhatsz! 

Előadó: Fehér Ildikó, Global Talent Intelligence and Sourcing Leader EMEA (Thermo Fisher Scientific)

6. Tartsd kezedben a dolgaidat! (2022.10.26)

Volt már olyan, hogy elfelejtettél időben befizetni egy csekket vagy felhívni Anyukád a névnapján? Kerested a bankszámlaszámodat, valamelyik jelszavad vagy az adószámodat, de nem találtad hirtelenjében? Végre beszélni tudtál az egyik tanároddal, de utólag jutott eszedbe, hogy valamit elfelejtettél megkérdezni?

Egyébként is túl sok mindenre kéne egyszerre odafigyelni?

Ha tapasztaltad már, hogy semmire sincs időd, akkor ízelítőt kaptál abból, milyen időhiánnyal kell majd megküzdened a felnőtt világban. A különböző felelősségi körök, a munka-magánélet összehangolása, a különböző forrásokból ránk záporozó inputok kezelése, vagy az előttünk tornyosuló feladatok miatti stressz olyan kihívások elé állítanak, amelyekre nem könnyű felkészülni.

Ismerd meg a feladatmenedzsment legmodernebb módszertanát a GTD®-t, amelyet több millió ember használ világszerte, és megoldás kínál ezekre a kérdésekre.

Előadó:  Mitták Zoltán, 21 évet dolgozott a KPMG könyvvizsgálati részlegén, ahol audit asszisztensként kezdte karrierjét és audit igazgatóként zárta azt. Igazolt GTD oktató (certified GTD trainer) és ACC nemzetközi minősítésű coach is.

7. Munkavállalás egyetem mellett - tippek, trükkök eligazodáshoz (2022.11.02)

Ma már nem kérdés, hogy már az egyetemi évek alatti is fontos a munkavállalás, az első tapasztalatok megszerzése.

Mire figyelj, amikor diákmunkát választasz? Mitől lesz hasznos egy munkatapasztalat? Miként lehet kitűnni a diákmunkákra jelentkezők tömegéből? Diákmunka vs. Szakmai gyakorlat – előnyök és hátrányok.

Többek között ezekkel a témakörökkel foglalkozik ez az alkalom.

Az előadás végére segítséget fogsz kapni a megfelelő diákmunka kereséséhez.

Előadóink tapasztalatának köszönhetően mind a munkavállaló egyetemisták, mind a munkáltató cégek szempontjából betekintést nyerhetsz a kérdéskörbe.

Előadó: Kispál Zoltán, Company Relations Manager – Zyntern.com Kft.

8. Munkahelyi motiváció megtartása, önmagunk fejlesztése a munkahelyen (2022.11.09)

Min múlik a motiváció? Min múlik az, hogy valóban szeretjük-e a munkánkat, örömünket leljük-e a feladatainkban? Hogyan tudunk lelkesedéssel viszonyulni a munkahelyünkhöz?

A munkánk, a hivatásunk az identitásunknak fontos része és nemcsak az anyagi javak megszerzéséhez szükséges eszköz számunkra, hanem az elégedettségünkhöz, általános jól-létünkhöz és a fejlődésünkhöz is szorosan kapcsolódik. Hogyan tudjuk ezt megteremteni magunkban? És hogyan tud ebben egy vállalat támogatni bennünket?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a BT (British Telecommunications) előadásában, ahol az elgondolkodtató gyakorlatok mellett abba is betekintést nyerhettek, hogy hogyan működik ez a BT-nél a mindennapokban és személyes példákat is hallhattok az előadók saját történeteiből.  

Előadók: Kunz Trisana (recruitment, pszichológus végzettséggel) Gáti Rebeka (Trainer – Learning Professional) – British Telecommunications

9. Írd magad sikeresre - Business writing (2022.11.16)

Habár a tollat billentyűzetre és a telefonunk képernyőjére cseréltük, az írás célja alapvetően nem változott az utóbbi évtizedekben. Emlékeztetők, beszámolók, prezentációk, célkitűzések, és még sok más, ami kikerülhetetlen az üzleti életben.

A világos kommunikáció fél siker, a helyesírás pedig alapvető tudás, ha eredményes szeretnél lenni – nem csak a munkában. Hogyan fejezd ki magad? Hogyan segít az írás a céljaid elérésében? És miért kell egyáltalán foglalkozni ezzel a témával?

Az előadás során választ kapsz (többek között) a fenti kérdésekre is.

Előadó: Bányai Nikoletta,  PR menedzser – Frissdiplomás.hu Kft.

10.  A különböző vezetői eszköztárak sajátosságai a 21. században (2022.11.23)
Milyennek látná a mai üzleti világot egy időutazó projekt menedzser a 20. századból? Mik a mai üzleti világ jellemzői, milyen vezetői megközelítések hogyan kezelik azokat, mikre kell ma felkészülni hogy sikeres legyél? Betekintés a kihívásokba és a lehetséges megoldásokba.

Előadók: Birócsák Attila - Agile coach, Vitárius Gergely - Country leader (IBM Chief Information Officer organization)

11. Hogyan juttasd célba az üzeneted? - Hatékony információátadás (2022.11.30)

Nem lehet nem kommunikálni! Elképzelhető, hogy kevés időd lesz valakinek felkelteni az érdeklődését egy számodra fontos témában így az a célunk, hogy egy pár ötlettel segítsünk felkészülni az üzleti környezetben való érvényesülésre.

Hozunk példákat az életből és megpróbálunk olyan eszközt adni a kezetekbe amivel előnyre tesztek szert! Izgalommal várjuk a veletek való találkozást még ha virtuális formában is!

Előadók: Holló Lilla, CSS Manager, Customer Relationship, COEs, Employer Branding; Dunai Péter, CSS Manager, Internal Learning Management; Berta Krisztina, HR Coordinator – Corning Hungary Kft.

12. Prezentációs technikák (2022.12.07)

Az előadásunk keretében szeretnénk rávilágítani, hogy nem születünk tökéletes prezentálónak. Viszont ha tudatosan készülünk, figyelünk saját magunkra és a közönségünkre, akkor kitartó gyakorlásnak köszönhetően rengeteget fejlődhetünk ezen a téren.

Előadók: Sulyok László - Szenior ellátási lánc pénzügyi vezető Harcsás Dorina - Pénzügyi vezetőképző program