fbpx
Karrierközpont
Slider

Karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Karriermenedzsment I.)

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Karriermenedzsment kurzusainak fő célkitűzése, hogy az Egyetem hallgatóinak munkaerőpiacra történő belépését támogassa. A tanegység teljes egészében a munkaerőpiacon hasznosítható ismereteket tartalmaz, melyeket folyamatosan naprakészen tartunk, továbbá a piac részéről érkező tapasztalatokat is beépítjük a tematikába. A kurzust az ELTE PPK és a Karrierközpont szakmai együttműködésben valósítja meg.

A KURZUS CÍME:
Karriermenedzsment I.: Az álláskeresés lépései

A KURZUS TÍPUSA ÉS KÓDJA: 
Közismereti (szabadon választható) kurzus
Gyakorlati jegy
Órarendi kód: VKN-096G:43

SZEREZHETŐ KREDITSZÁM: 
Közismereti kurzus, 2 kredit

A KURZUS TELJESÍTÉSÉNEK FELTÉTELE: 
• jelenlét, aktív részvétel a kurzuson
• önéletrajz és  motivációs levél elküldése e-mailen, a kurzuson egyeztetett határidővel (még a szorgalmi időszakban)

Leadandóként konkrét álláshirdetésre, felvételihez vagy pályázathoz készített dokumentumok egyaránt elfogadhatók, de a kurzus teljesíthető egy már meglévő anyag aktualizálásával is.
Az önéletrajzok, motivációs levél elkészítéséhez támpontokat, információkat a kurzus résztvevői a kurzuson kapnak. A leadott anyagokról személyes visszajelzést kapnak a hallgatók.
A leadandók elkészítését megkönnyítendő célszerű már elkészített önéletrajzokkal, motivációs levéllel érkezni a kurzusra, de ez nem feltétele a kurzus teljesítésének.

A KURZUS IDŐBEOSZTÁSA: 
tömbösített, 2 nap, 9:00-16:00 vagy 10:00-17:00, kiírás szerint.

A KURZUS MEGHIRDETETT IDŐPONTJAI ÉS OKTATÓI: keresd a Neptunban

A KURZUS HELYSZÍNE: 
Eötvös Loránd Tudományegyetem 
ELTE Karrierközpont képzőterme: 1088, Budapest, Múzeum krt. 4/A. -123 valamint
ELTE-SEK: Savaria Egyetemi Campus, B épület, B008-as tanácsterem.

A KURZUS TARTALMA: 
A karriermenedzsment kurzus során a hallgatók az álláskeresési folyamat fontos állomásaival (álláshirdetések felkutatása, értelmezése, önéletrajz és motivációs levél, ajánlólevél összeállítása, állásinterjú, tipikus kérdések és válaszok, rázós kérdések és stressz-interjú, kiválasztási módszerek, assessment center) ismerkednek meg. Az ismeretanyag elsajátítása mellett a hallgatók a képzés során választ kaphatnak az őket foglalkoztató kérdésekre. A tárgy elvégzésével a hallgató szempontokat kap ahhoz, hogy saját végzettségével hogyan érvényesülhet eredményesebben a munkaerőpiacon.
A kurzus teljesítésének feltétele: részvétel a tréning mindkét napján, önéletrajz elkészítése, motivációs levél elkészítése a kurzuson elhangzottak alapján, a kurzust követő elektronikus leadási határidővel (a dokumentumokra a hallgatók visszajelzést kapnak). A kurzusért 2 kreditpont szerezhető. Bármely kar bármely szakos hallgatója számára nyitott a kurzus.

ELÉRHETŐSÉGEK:
Karsai Szilvia, karsai.szilvia@kancellaria.elte.hu
Kassa Gabriella, kassa.gabriella@kancellaria.elte.hu
ELTE Karrierközpont facebook: https://www.facebook.com/ELTEKarrierkozpont/

KURZUSON HASZNÁLT JEGYZET:
ELTE Karrierközpont: Karriertükör

KÖTELEZŐ IRODALOM: 
• ELTE Karrierközpont: Karriertükör (2013) A kurzuson ingyenesen kiosztásra kerül minden hallgató számára.

 

Ezt olvastad már?

Karriermenedzsment: Önkéntesség a munkavállalásban (Karriermenedzsment III.)

A kurzus résztvevői megismerkednek az önkéntesség fogalmával, főbb jellegzetességeivel. A kurzus egyéni, társas és szervezési kompetenciákat is fejleszt (pl. felelősségvállalás, társadalmi érzékenység, kezdeményezőkészség, menedzsment kompetenciák). A kurzus során alkalmazott módszerek az interaktivitásra építenek (tréning, terepmunka, projektmenedzsment). Tovább ›»

Karriermenedzsment: Álláskeresői készségfejlesztés (Karriermenedzsment II.)

A kurzusra jelentkezés előfeltétele a Karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Karriermenedzsment I.) korábbi elvégzése. A karriermenedzsment kurzust az ELTE PPK és a Karrierközpont szakmai együttműködésben valósítja meg, melynek során a hallgatók az álláskeresési folyamat fontos állomásain szükséges és a munkavállalással kapcsolatos készségeik fejlesztésével, saját álláskeresői brand kialakításával foglalkoznak, saját élmény jellegű gyakorlatokon keresztül. Tovább ›»

Speciális karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Speciális karriermenedzsment I.)

A Fogyatékosügyi Központ, a PPK és a Szolgáltató Központ együttműködésének köszönhetően Speciális Karriermenedzsment kurzussal bővült repertoárunk. A kurzusra kizárólag speciális szükségletű, fogyatékossággal élő hallgatók jelentkezhetnek, akik előzetesen regisztráltak a kari fogyatékosügyi koordinátoruknál. Fő célkitűzésünk, hogy azoknak is segítséget nyújtsunk karrierjük tervezéshez és a jövőbeni munkavállaláshoz, akik speciális helyzetük miatt különleges szükségletekkel rendelkeznek. Tovább ›»

Egyedül nem megy

Felnőtt diplomás ember létedre álmos óvodásként nyafogni azért elég nagy luxus! Mintha rajtad kívül másnak nem lennének problémái. Én, Én, Én! Másnak sem írnak ám vissza interjú után, mégsem rinyál. Más sem open office-ban képzeli el a farmville kihívásait havi 150-ért. És hidd el, ugyanúgy nyomasztja, hogy hiába is talál bármilyen állást, kb. esélytelen, hogy valaha saját lakása legyen. Tovább ›»

Késő bánat, ha elment a vonat

Képes vagy még egy virtuális állásbörzéről is lemaradni?! Na, szép! Meddig üldögélsz még féljózanul a babérjaidon? Vagy tényleg azt hiszed, hogy a vizsgarutinoddal meg az egyetemi túlélési technikáiddal térdre borulnak majd a munkáltatók és azt skandálják szálemezve: „Nem vagyunk rá méltók!” Igen. Ezt várhatod. A képzésekre, konferenciákra is csak akkor fogsz gondolni, amikor a diplomával a kezedben rájössz, hogy ez az egyetlen sor az önéletrajzodban? Tovább ›»

Őszi szünet, végkimerülés a neved

Milyen őszi szünet?! Hazautazás, rokonlátogatás, pót-pót-pót sörözések, tanulás, elszaporodott házimunkák, tanulás, „majd, ha lesz időm” címszóval görgetett feladatok, jegyzetek kajtatása, tanulás, tanulás, könyvtárazás... meg persze tanulás. A percre pontos menetrended a szünet első pillanatában hullik darabokra. A végén kimerültebben jössz vissza, mint egy zombi, és felkészületlenebbül, mint egy tizenéves leányanya. Holott a java csak ezután kezdődik... Tovább ›»

Két kicsi lego

Megvan az az érzés, amikor összenéztek és mindkettőtök szemének és szájának a sarkában ott bujkál az a bizonyos mosoly? Lehet, hogy ilyen lesz az első olyan interjúd is, ahol azt érzed, hogy ezen a helyen szívesen dolgoznál. Ezekkel az emberekkel szívesen dolgoznál. Csak beszélgettek és az idő köddé válik. Flow van és mind a ketten csak úsztok az árral... Tovább ›»

Egy teljes hétig válogathattok az állások között

Április 11-én, hétfőn reggel 10-kor startol a VII. Virtuális Állásbörze, amely rendhagyó módon egy teljes hétig, vagyis 17-én vasárnap 18 óráig várja az álláskeresőket az allasborze.elte.hu oldalon. A nagy nevek idén sem maradhatnak el: olyan neves cégek várják a vérfrissítést, mint a Deloitte, az EY, a Tigra, a Loxon vagy az Ericsson. A legaktívabb böngésző ezúttal egy e-book olvasó boldog tulajdonosává válhat, melyet a Deloitte felajánlásában sorsolunk majd ki. Tovább ›»

Te és a céljaid, avagy 10 dolog az életről és a céljainkról

Mindannyiunkra jellemző, hogy révbe szeretnénk érni, mind szakmailag, mind magánéletileg, aminek eredményeképp aztán egyfajta kiteljesedést élhetünk meg. Kevesen tudjuk azonban, miként lehet hatékonyan és eredményesen célokat, főleg személyre szabott célokat kitűzni. Többek között ezzel foglalkozunk a következő „Hogyan tovább?” előadáson, március 10-én. Tovább ›»

Állást keresni egyszerű. Találni már nem. Szánj 10 percet a karriermenedzsmentre

Kedves Hallgatónk! Talán most is épp azon jár az eszed, hogyan találd meg a következő neked való gyakornoki programot vagy karrierlehetőséget. Tudod, hogyan kell követni álmaid cégeit a közösségi oldalakon. Látogatod karrieroldalaikat, akár a mobilodon is. De kihozod ebből a maximumot vagy az egész csak felesleges időpocsékolás? Keresni egyszerű. Találni már nem. Tovább ›»