fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Karriermenedzsment I. – Az álláskeresés lépései

Egyes számmal jelölt kurzusunk nem véletlenül a legnépszerűbb, hiszen ideális első lépés mindazoknak, akik korábban még nem sokat foglalkoztak életpályájuk megalapozásával, tudatos tervezésével.

A legégetőbb kérdésköröket vesézzük ki:

  • önéletrajz- és motivációs levél-írás
  • felkészülés állásinterjúra
  • állásajánlatok felkutatása
  • ismerkedés a munkaerőpiaccal
  • életpálya-tervezés
  • sok-sok gyakorlati feladat és helyzetgyakorlat

Nem csak beszélünk a munkaerőpiacon hasznosítható ismeretekről: egy valóban interaktív tréning keretében tapasztalhatod meg a kihívásokat.

A kurzus szabad kreditként, előfeltétel nélkül felvehető az egyetem bármely hallgatója számára.

A kurzus fő célkitűzése, hogy az Egyetem hallgatóinak munkaerőpiacra történő belépését támogassa.
A tanegység teljes egészében a munkaerőpiacon hasznosítható ismereteket tartalmaz, melyeket folyamatosan naprakészen tartunk, továbbá a piac részéről érkező tapasztalatokat is beépítjük a tematikába. A kurzust az ELTE PPK és a Karrierközpont szakmai együttműködésben valósítja meg.

Dolgozz önmagadért, fejlődj, és ez még krediteket is ér neked!

A KURZUS CÍME:
Karriermenedzsment I.: Az álláskeresés lépései

A KURZUS TÍPUSA ÉS KÓDJA:
Közismereti (szabadon választható) kurzus
Gyakorlati jegy
Órarendi kód: VKN-096G:43

SZEREZHETŐ KREDITSZÁM:
Közismereti kurzus, 2 kredit

A KURZUS TELJESÍTÉSÉNEK FELTÉTELE:

  • jelenlét, aktív részvétel a kurzuson

A gyakorlati jegy az elkészített választható projektfeladatok számától függően kerül megajánlásra az alábbi táblázat szerint:

 

Részvétel
a kurzuson

Önéletrajz és motivációs
levél elküldése 

Egy projektfeladat
elkészítése

Második projektfeladat elkészítése
Jeles (5) X X X X
Jó (4) X X X  
Közepes (3) X X    
Elégséges (2) X      

A választható projektfeladatok aktuális félévre vonatkozó pontos listáját a kurzus minden résztvevője megkapja, a beadási határidő a kurzus alatt kerül megállapításra.

Beadandóként konkrét álláshirdetésre, felvételihez vagy pályázathoz készített dokumentumok egyaránt elfogadhatók, de a kurzus teljesíthető egy már meglévő anyag aktualizálásával is.
Az önéletrajz és motivációs levél elkészítéséhez támpontokat, információkat a kurzus résztvevői a kurzuson kapnak. A beadott anyagokról személyes visszajelzést kapnak a hallgatók.
A beadandók elkészítését megkönnyítendő célszerű már elkészített önéletrajzokkal, motivációs levéllel érkezni a kurzusra, de ez nem feltétele a kurzus teljesítésének.

A KURZUS IDŐBEOSZTÁSA:
tömbösített, 2 nap, 9:00-16:00 vagy 10:00-17:00, vagy 6 * 90 perc – Neptunban szereplő kiírás szerint.

A KURZUS MEGHIRDETETT IDŐPONTJAI ÉS OKTATÓI:
keresd a Neptunban

A KURZUS HELYSZÍNE:
2021/22-es tanév tavaszi félévében online és személyes jelenléttel megtartott kurzusokat is hirdetünk, a Microsoft Teams felületén, illetve az ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum körút 4.) “A” épület -123-as termében (alagsor)

ELÉRHETŐSÉGEK:
Karsai Szilvia, karsai.szilvia@kancellaria.elte.hu
Kassa Gabriella, kassa.gabriella@kancellaria.elte.hu
ELTE Karrierközpont facebook 

KURZUSON HASZNÁLT JEGYZET:
ELTE Karrierközpont: Karriertükör cikksorozat

KÖTELEZŐ IRODALOM:
ELTE Karrierközpont: Karriertükör cikksorozat

 

Ezt olvastad már?

Karriermenedzsment III. – Önkéntesség a munkavállalásban

Bekapcsolódnál a tevékenységünkbe, netán már most is önkénteskedsz valahol? Váltsd kreditre! A kurzus résztvevői megismerkednek az önkéntesség fogalmával, történetével, jellegzetességeivel, az önkéntes tevékenység és a munkaerőpiac kapcsolatával. A hallgatók emellett egy 30 órás terepmunkán is részt vesznek egy választott fogadószervezetnél, ahol különféle projektfeladatokat látnak el. Tovább ›»

Speciális karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Speciális karriermenedzsment I.)

A Fogyatékosügyi Központ, a PPK és a Szolgáltató Központ együttműködésének köszönhetően Speciális Karriermenedzsment kurzussal bővült repertoárunk. A kurzusra kizárólag speciális szükségletű, fogyatékossággal élő hallgatók jelentkezhetnek, akik előzetesen regisztráltak a kari fogyatékosügyi koordinátoruknál. Fő célkitűzésünk, hogy azoknak is segítséget nyújtsunk karrierjük tervezéshez és a jövőbeni munkavállaláshoz, akik speciális helyzetük miatt különleges szükségletekkel rendelkeznek. Tovább ›»

Egy teljes hétig válogathattok az állások között

Április 11-én, hétfőn reggel 10-kor startol a VII. Virtuális Állásbörze, amely rendhagyó módon egy teljes hétig, vagyis 17-én vasárnap 18 óráig várja az álláskeresőket az allasborze.elte.hu oldalon. A nagy nevek idén sem maradhatnak el: olyan neves cégek várják a vérfrissítést, mint a Deloitte, az EY, a Tigra, a Loxon vagy az Ericsson. A legaktívabb böngésző ezúttal egy e-book olvasó boldog tulajdonosává válhat, melyet a Deloitte felajánlásában sorsolunk majd ki. Tovább ›»

Te és a céljaid, avagy 10 dolog az életről és a céljainkról

Mindannyiunkra jellemző, hogy révbe szeretnénk érni, mind szakmailag, mind magánéletileg, aminek eredményeképp aztán egyfajta kiteljesedést élhetünk meg. Kevesen tudjuk azonban, miként lehet hatékonyan és eredményesen célokat, főleg személyre szabott célokat kitűzni. Többek között ezzel foglalkozunk a következő „Hogyan tovább?” előadáson, március 10-én. Tovább ›»

Állást keresni egyszerű. Találni már nem. Szánj 10 percet a karriermenedzsmentre

Kedves Hallgatónk! Talán most is épp azon jár az eszed, hogyan találd meg a következő neked való gyakornoki programot vagy karrierlehetőséget. Tudod, hogyan kell követni álmaid cégeit a közösségi oldalakon. Látogatod karrieroldalaikat, akár a mobilodon is. De kihozod ebből a maximumot vagy az egész csak felesleges időpocsékolás? Keresni egyszerű. Találni már nem. Tovább ›»