Beszámoló az ELTE Karriernap Online 2021. ősz rendezvényről

Idén ősszel ismét Microsoft Teamsen zajlott a nagy sikerű ELTE Karriernap, november 17–18. között. A kétnapos rendezvényre 26 piaci és állami munkáltató, valamint 17 közoktatási intézmény regisztrált, illetve 890 érdeklődő látogatott el online.

Beszámoló az ELTE Karriernap Online 2021. ősz rendezvényről

Az „ELTE Karriernap Online 2021. ősz” rendezvényen minden érdeklődő megtalálhatta, amit keresett, legyen szó álmai állásáról, gyakornoki helyről vagy diákmunkáról. A kiállítók - 26 piaci és állami munkáltató, valamint 17 közoktatási intézmény – a Microsoft Teams felületén várták színes programokkal a közönséget, például álláskeresési tanácsokkal és előadásokkal. A rendezvényen nem csak a jelenlegi vagy egykori ELTE polgárok vehettek részt, egy gyors regisztrációt követően bárki számára nyitott volt az online tér, a Karriernap felülete, ahol a kiállítókkal chatelni, beszélgetni lehetett.

Az idei Karriernap is rengeteg munkalehetőséget kínált a tanári állásoktól a multikig, a kisvállalkozásoktól a közszféráig. A „Karriernap Online” csoportban a nagyobb cégek saját csatornát kaptak, ahova feltölthették bemutatkozásukat, ajánlataikat és videós előadást is indíthattak. A csatornán keresztül egy kattintással lehetett kapcsolatba lépni a cégek képviselőivel üzenet vagy videós beszélgetés formájában, de lehetőség volt arra is, hogy böngésszünk az ajánlatok között vagy lájkot, kommentet küldjünk a szimpatikus hirdetésre.

Még „személyes” interjúra is „elmehetett” az, aki a kiválasztott munkaadó weboldalán már a Karriernap előtt időpontot kért. A videóinterjúkon alkalom nyílt arra, hogy közvetlenül feltegye a jelentkező a kérdéseit, vagy beszélgethettek arról, milyen lehetőségeket kínálnak az illetőnek. Azok, aki kicsit bizonytalanok voltak, hogy milyen állást is válasszanak, inspirációt kaphattak a vendégek izgalmas karrierút beszámolóiból. Szintén a hezitálóknak volt nagy segítség az Orientfiy karriertesztje és karrierajánlója, melyet a regisztrálók közül az első 500 jelentkező a rendezvény alatt ingyenesen próbálhatott ki.

a két, kiállítókat megszólaltató kerekasztal-beszélgetés

Már csak a nyereményjáték miatt is érdemes volt aktívan részt venni a programokban és minél több céggel felvenni a kapcsolatot, beszélgetni, hiszen így kódokat lehetett gyűjteni. Minél több kódot gyűjtött valaki, annál nagyobb eséllyel lehet övé az értékes nyeremények egyike. Az online Karriernap közel 900 érdeklődőt vonzott, magyar és külföldi hallgató egyaránt. Ők a rendezvényhez mobilról vagy laptopról, a Microsoft Teams iOS, Android vagy Windows appja segítségével, illetve böngészőből csatlakozhattak. Aki pedig lemaradt a livestreamről, az előadásokat felvételről is visszanézhette.

forrás: ELTE UNIverzum 2021. december, Varga Viktória