fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

ELMARAD! – “I GET PAID TO EXPLAIN THINGS TO PEOPLE” trends in technical writing and information design

ELMARAD! Érdekel, hogy mit jelent az információtervezés? Mit csinál egy információtervező, hogyan alkotja meg a jövő termékeit? Szeretnél közel kerülni egy még nem létező termék fejlesztéséhez? Szívesen bepillantanál abba, milyen újítások várhatók a közeli jövőben (3D technológia, kiterjesztett valóság)? Kíváncsi vagy, hogyan kerülhetsz be egy érdekes és innovatív iparágba, mint Technical Writer? Ha igen, akkor ki ne hagyd a Semcon előadását 2016. április 19-én, kedden, 17 órakor!

A Semcon Kft. magyar nyelvű előadásában a cég vezetői bemutatják, hogy mit jelent ma az információtervezés és milyen iparági kihívásokra lehet számítani a jövőben.

A program első felében ismertetjük, hogy „Milyen problémákkal szembesülhet egy információtervező a munkahelyén, egy napos áprilisi délutánon?”.  Egy információ tervezőnek nem elég kiváló szakembernek lennie, aki ismeri az adott terméket, profi kommunikátorként is szerepelnie kell nap, mint nap. Közel kerülni egy még nem létező termék fejlesztéséhez izgalmas munka, de ugyanakkor számos kihívást is rejt magában.

Előadásunkban gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be azt a speciális perspektívát, amelyből kiindulva egy információtervező megközelíti a termék fejlesztés folyamatát. Szó lesz arról is, hogy hogyan kell egy termék “végfelhasználójának” a fejével gondolkodni, elmagyarázni neki egyszerűen a komplex termék működését, felhasználását.

 

Mivel az információtervezők a jövő termékeit fejlesztik, fontos beszélnünk arról is, hogy mi várható a következő néhány évben, a 3D technológia, kiterjesztett valóság hogyan, milyen módon, formában teszi lehetővé egy adott termékhez tartozó információ olvasását.

Ehhez kapcsolódóan gyakorlati példákon keresztül elemzésre kerülnek majd az iparági kihívások is. Az előadás után megvitatjuk a különböző szcenáriókat és ezek lehetséges megoldásait. Ezáltal azt is megtudhatod, hogyan kamatoztathatod erős angol nyelvtudásod és az innovatív technológiák iránti érdeklődésedet Technical Writerként.

 

A Semcon svéd nemzetközi vállalat, mérnöki szolgáltatásokat nyújt világszerte. Magyarországon magas színvonalú termékinformációs szolgáltatásaival vált a piac kiemelkedő szereplőjévé az elmúlt 10 évben. A dinamikusan bővülő magyar leányvállalat számos karrierlehetőséget biztosít Technical Writer kollégák számára telekommunikációs, autóipari, csomagolás- és orvostechnikai területeken.

 

Előadók:

Pataki Mária – Country Manager

Fehér Attila – Department Manager (Telecommunication)

Szabó József – Department Manager (Automotive & Industries)

 

Időpont: 2016. április 19. kedd, 17:00 óra

Helyszín: BTK A épület, Karrierközpont képzőterme (alagsor)