fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Holnap újra ELTE Sikerek Freund Tamással.

"Kutatói kreativitásom, képzelőerőm fejlődésében sokat köszönhetek az érzelemvilágot leghatékonyabban gazdagító zenének. Ennek magyarázatát Kodály Zoltántól tudjuk: »A zene rendeltetése belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése. S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet."

Freund Tamás 1959-ben született, biológus diplomáját az ELTE-n szerezte 1983-ban. A Magyar Tudományos Akadémia 1998-ban választotta levelező, majd 2004-ben rendes tagjává. Az Idegtudományi Világszövetség vezetőségi tagja (1998–2006), az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének elnöke (2004–2006) volt. Jelenleg az MTA alelnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Fő kutatási területe az agykéreg szerkezete és működése.
Az ELTE Sikerek előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az ELTE? Milyen útmutatást javasolna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Dr. Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Dr. Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles:
https://www.elte.hu/alumni/eltesikerekfreund