fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Frissdiplomásokkal szembeni munkaadói elvárások

Munkakeresőként, leendő munkavállalóként érdemes és fontos tudnod, hogy mit is várnak tőled a munkaadók. Ez természetesen szakmánként, szakterületenként, munkahelyenként változhat, de vannak olyan alapvető képességek és képzettségek, amik a munkakeresés és a munkában való sikeres helytállás alapvető feltételei. Mik lehetnek ma ezek az alapvetően fontos készségek, képességek, kompetenciák?

Az ELTE Karrierközpont 2008-as felmérésének egyik legfontosabb eredménye, hogy a munkaadók szerint szükség van a frissdiplomásokra, szívesen alkalmazzák őket, aminek több oka is van. Egyrészt innovatívak, (nyitottabbak az újdonságok iránt, és könynyebben sajátítják el, alkalmazzák azokat), naprakész, új tudással rendelkeznek, másrészt alakíthatóak (nem rendelkeznek még olyan berögzült munkakultúrával, szemlélettel, ami hátráltathatná őket a munkavégzésben), mobilisak és lendületesek.
A megkérdezettek ugyanakkor megfogalmaztak negatív tulajdonságokat is a pályakezdőkkel kapcsolatban, olyanokat, mint a gyakorlati tudás hiánya; a valóságtól való elrugaszkodás (nem képesek megfelelően értékelni magukat, helyzetüket; irreális fizetési igényeik vannak; túlértékelik diplomájukat; leértékelik idősebb, tapasztaltabb munkatársaikat), valamint a tisztelet és a munkakultúra hiánya, a gyenge problémamegoldó képesség. Megjegyezték, hogy a fiatal pályakezdők már a jelentkezés során több hibát vétenek, kevéssé tudják felhívni magukra a figyelmet a kiválasztási folyamatban. Mindenképpen előnyt jelent tehát, ha felkészülten, a megfelelő álláskeresési módokban jártasan fogsz hozzá a munkakereséshez.
Összességében azonban elmondható, hogy a munkaadók szívesen alkalmaznak fiatal diplomás pályakezdőket, mert sok olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a munkaadók szempontjából értékesek. Fontos megjegyezni azt is, hogy szinte minden válaszadó említette, hogy működik valamilyen gyakornoki program cégüknél, és ha ennek keretében megfelelő fiatal munkavállalót találnak, szívesen kínálnak neki munkalehetőséget.
Az interjúkban a megkérdezetteknek értékelniük kellett több készség- és kompetencialistát. Eszerint a munkavállalók a legfontosabb készségnek a motivációt tartják, ezt követi az új ismeretek elsajátításának és alkalmazásának képessége. Kiemelt helyen szerepel még a kommunikáció és a tanulékonyság, olyannyira, hogy ezeket a kompetenciákat a megkérdezettek még az idegen nyelvi kommunikációnál is fontosabbnak tartották.
A kutatásból kiderült az is, hogy a kiválasztás során a munkaadók figyelembe veszik, hogy a jelentkezők melyik felsőoktatási intézményben végezték tanulmányaikat. Az intézményi presztízs sokszor jelentős súllyal bír a döntésben, a magasabb presztízsű intézményből érkezőket előnyben részesítik a döntéshozatalnál. A munkaadók az ELTE-n végzett munkavállalóikat általában nagyon pozitívan ítélték meg; úgy gondolják, hogy az ELTE magas színvonalú képzésének köszönhetően a (volt) hallgatók szakmai felkészültsége magas szintű, nyelvtudásuk, nyelvi készségeik az átlagosnál jobbak, magabiztosság, határozottság, célorientáltság jellemzi őket. Itt is felhívták a figyelmet azonban a gyakorlati képzés hiányosságaira.
Elmondható tehát, hogy volt ELTE-s hallgatóként jó esélyekkel indulsz a munkakeresésben, és az esélyeidet csak növelheted, ha tudatosan és folyamatosan igyekszel erősödni ezeknek a munkaadói elvárásoknak való megfelelésben.

Ezt olvastad már?

A motivációs levél felépítése

A motivációs levelet az önéletrajzhoz képest személyesebb hangvétel jellemzi. A jó motivációs levél megvilágítja az olvasó számára a jelölt alkalmasságát a pozíció betöltésére, valamint bemutatja motivációs hátterét, jövőbeli elképzeléseit. Tovább ›»

4 +1 érv a karrier-tanácsadás mellett

Az egyetemi évek során szinte mindenkivel előfordul, hogy elbizonytalanodik a jövőjét illetően. A nekem legmegfelelőbb szakon tanulok? Mit fogok kezdeni a diplomámmal? Hol fogok elhelyezkedni? Mit kell tennem, hogy elérjem a céljaimat? Ha bizonytalan vagy abban, merre vezet az utad a munkaerőpiacon, vagy konkrét kérdéseid vannak, esetleg visszacsatolást szeretnél, hogy jó úton haladsz-e, gyere el ingyenes karrier-tanácsadásunkra, hogy tisztábban lásd, mi vár rád és hogy Te mit tehetsz azért, hogy elérd a kitűzött célt! Ne feledd, már az egyetem első éveiben hasznodra válhat, ha előre gondolkozol! Most megmutatjuk, miért. Tovább ›»

Csak semmi pánik!

Mindenek előtt gondold végig, érdemes-e izgulnod és mikor? A vizsgaírás közben, vagy már a felkészülés alatt is görcsben áll a gyomrod? Meg kell vizsgálnod, hogy nyugodtabb akarsz lenni, vagy nyugodtabbnak akarsz tűnni? Tünetkezelésre van szükséged vagy valami mély változást kell eszközölni a szokásaidat tekintve? Milyen a személyes stílusod stresszkezelés terén. Milyen a saját izgulási szinted, milyen technikát, mikor kell bevetni? Tovább ›»

Végkielégítés

Munkavállalóként végkielégítésre vagyunk jogosultak, ha munkaviszonyunk a munkáltató felmondása, jogutód nélküli megszűnése vagy a munkáltató személyében bekövetkező jogállásváltozás következtében szűnik meg, illetve ha a munkaviszonyunkat azonnali hatályú felmondással szüntetjük meg. Tovább ›»

Próbaidő

A próbaidő az egyik leggyakrabban alkalmazott elem a munkaszerződésekben, és ez az, ami sok esetben visszaélésekre ad alapot. A próbaidő, mint ahogyan az elnevezéséből is következik lehetőséget biztosít a munkavállalónak és a munkáltatónak, hogy megismerjék egymás képességeit, elvárásait, végső soron, hogy kipróbálják egymást. Tovább ›»

Munkaszerződés

A munkaszerződésed az elsődleges dokumentum, ami egyrészt létrehozza a munkaviszonyt, másrészt meghatározza az alapvető jogaid és kötelezettségeid a munkaviszonyod kapcsán. Tovább ›»

Karriertükör 2013

Az ELTE Karrierközpont tapasztalt szakértőinek közös munkájaként immár negyedik alkalommal gyűjtöttük csokorba számodra a legfontosabb tudnivalókat, amelyek közelebb visznek a megfelelő állás megtalálásához. Bízunk abban, hogy az általunk hasznosnak vélt alapvető információk teljesebb képet nyújthatnak számodra a tudatos karriertervezés, valamint a munka világába történő sikeres belépés terén. Tovább ›»

Az EURES-ről

Az Európai Unió 1993-ban hozta létre az EURES elnevezésű európai állásközvetítő rendszert (EURopean Employment Services), amelynek célja a munkaerő közvetítése az Európai Unióban és az Európai Gazdasági Térségben. Tovább ›»

Munkavállalási lehetőségek az Európai Unióban

Az uniós csatlakozási tárgyalásokon született megállapodások alapján a Csatlakozási Szerződésben rögzített módon a „tizenötök” a 2004-ben csatlakozott tíz tagállammal szemben a csatlakozást követő átmeneti időszakban nem a közösségi jogot, hanem az adott nemzeti szabályozásukat alkalmazzák. Tovább ›»

Önkéntesség

Alapvető emberi igényünk úgy segíteni, hogy ne várjunk érte cserébe semmit. De hogy nem is kapunk érte semmit, az nem igaz, hiszen minden másokért tett munka valamilyen formában megtérül. Tovább ›»

Merre tovább a diploma birtokában?

Új helyzet előtt állnak a továbbtanulók. Azon kell gondolkozniuk, hogy a három évbe sűrített alapképzési programot gyakorlati munkával, vagy alaposabb elmélyülést biztosító mesterképzési programmal folytatják. Ezt a döntést tovább bővíti az a lehetőség, hogy a hallgatók BA diplomájuk birtokában egész Európában szemezgethetnek a kapcsolódó MA programok kínálatából. Tovább ›»

Béralku

A leendő munkaadónak minden esetben van egy elképzelése, hogy mennyit szeretne adni a munkavállalóinak, de fontos, hogy felkészülten válaszolj a kérdésre, interjú előtt tájékozódj az adott státusz kapcsán kapható jövedelemről , emellett mérlegeld, hogy mi az a fizetés, ami reális, és amiért elvállalod a munkát. Tovább ›»