fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Frissdiplomásokkal szembeni munkáltatói elvárások

Munkakeresőként, leendő munkavállalóként fontos tudnod, hogy mit várnak tőled a munkaadók. Ez természetesen szakterületenként, munkahelyenként változhat, de vannak olyan alapvető képességek és képzettségek, amik a munkakeresés és a munkában való sikeres helytállás alapvető feltételei. 

Mik ezek az alapvetően fontos készségek, képességek, kompetenciák? 

A munkaadók szerint szükség van a pályakezdőkre, szívesen alkalmaznak frissdiplomásokat, aminek több oka is van. Egyrészt innovatívak, (nyitottabbak az újdonságok iránt, és könnyebben sajátítják el, alkalmazzák azokat), másrészt naprakész, új tudással rendelkeznek, illetve alakíthatóak (nem rendelkeznek még olyan berögzült munkakultúrával, szemlélettel, ami hátráltathatná őket a munkavégzésben), mobilisak és lendületesek

A munkaadók ugyanakkor megfogalmaztak negatív tulajdonságokat is a pályakezdőkkel kapcsolatban, olyanokat, mint a gyakorlati tudás hiánya, a valóságtól való elrugaszkodás (nem képesek megfelelően értékelni magukat, helyzetüket, irreális fizetési igényeik vannak, túlértékelik diplomájukat, leértékelik idősebb, tapasztaltabb munkatársaikat), valamint a tisztelet és a munkakultúra hiánya, a gyenge problémamegoldó képesség. Megjegyezték, hogy a fiatal pályakezdők már a jelentkezés során több hibát vétenek, kevéssé tudják felhívni magukra a figyelmet a kiválasztási folyamatban. Mindenképpen előnyt jelent tehát, ha felkészülten, a megfelelő álláskeresési módokban jártasan fogsz hozzá a munkakereséshez.  
Ide kattintva tudod elküldeni cv-det, hogy visszajelzést kaphass róla! 

Összességében azonban elmondható, hogy a munkaadók szívesen alkalmaznak fiatal, diplomás pályakezdőket, mert sok olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a munkaadók szempontjából értékesek. Fontos megjegyezni azt is, hogy sok helyen működik valamilyen gyakornoki program, és ha ennek keretében megfelelő fiatal munkavállalót találnak, szívesen kínálnak neki munkalehetőséget. 

Készség- és kompetencialisták értékelése alapján a munkavállalók a legfontosabb készségnek a motivációt tartják, ezt követi az új ismeretek elsajátításának és alkalmazásának képessége. Kiemelt helyen szerepel még a kommunikáció és a tanulékonyság, olyannyira, hogy ezeket a kompetenciákat a megkérdezettek még az idegen nyelvi kommunikációnál is fontosabbnak tartották.

A kiválasztás során a munkaadók azt is figyelembe veszik, hogy a jelentkezők melyik felsőoktatási intézményben végezték tanulmányaikat. Az intézményi presztízs sokszor jelentős súllyal bír a döntésben, a magasabb presztízsű intézményből érkezőket előnyben részesítik a döntéshozatalnál.  
A munkaadók az ELTE-n végzett munkavállalóikat általában nagyon pozitívan ítélik meg; úgy gondolják, hogy az ELTE magas színvonalú képzésének köszönhetően a (volt) hallgatók szakmai felkészültsége magas szintű, nyelvtudásuk, nyelvi készségeik az átlagosnál jobbak, magabiztosság, határozottság, célorientáltság jellemzi őket. Felhívták a figyelmet azonban a gyakorlati képzés hiányosságaira.

Elmondható tehát, hogy volt ELTE-s hallgatóként jó esélyekkel indulsz a munkakeresésben, és az esélyeidet csak növelheted, ha tudatosan és folyamatosan igyekszel erősödni ezeknek a munkaadói elvárásoknak való megfelelésben.  

A tanácsadás ELTE hallgatók számára ingyenes, bővebb információkat ide kattintva olvashatsz.