fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

EZEK AZ ORSZÁG LEGJOBB GYAKORLATI HELYEI

Nyár elején az ország kiemelt gyakornoki pozícióit hirdető cégek megmérettették magukat a Colibri Internship Awards versenyen. A végeredmény 12.000 szavazat és a szakmai zsűri értékelése alapján született meg. Szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Bank, az Ericsson Magyarország és az SAP Hungary lettek az ország legjobb, gyakorlati helyet biztosító munkaadói. A közönség véleménye az első és a harmadik helyezett esetén megegyezett a zsűriével, második helyre a BDO-t sorolta.

A http://awards.joincolibri.com oldalon futott verseny során az IT, a pénzügyi és a kreatív szektorból 33 Magyarországon tevékenykedő cég mutatkozott be, adott információt arról, hogyan lehet elnyerni az egyes pozíciókat náluk, illetve, hogy milyen karrierépítési lehetőségek várják a jövendő kollégákat.

A Colibri Internship Awards (a munkáltatókat díjazó program) ősszel négy új kategóriában indul újra: mérnök, SSC, healthcare és FMCG területen.

A program weboldalán a versenyben résztvevők profilján túl egyre bővülő adatbázist és őszinte bemutatkozásokat találhatnak a jövő gyakornokai.

A második fordulóban a kezdeményezésért felelős csapat újabb területekre terjeszti ki a programot. Így a korábbi bemutatkozók mellett a mérnök- és autóipar, az SSC, az egészségügy és az FMCG szereplőit és lehetőségeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Mindemellett új, interaktív felület segíti a gyakornokok és a vállalatok egymásra találását – az oldalon megjelenő cégeknél évente közel 2000  gyakornoki lehetőség közül lehet válogatni.

A Colibri weboldala nem csak a most lezárult, illetve az ősszel induló újabb verseny idején aktív: a vállalkozás célja a gyakornoki és pályakezdő állásokat kínáló cégek szervezett bemutatása az egyetemisták, főiskolások számára. 

Az oldal segítségével a gyakornokok betekintést nyerhetnek a cég működésébe, kipróbálhatják az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudásukat. A munkáltatók friss rálátást, új gondolatokat és perspektívát kapnak, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre találnak. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól – ezen folyamat elősegítésére jött létre a Colibri Internship Awards program.

Az oldalon a magyarországi lehetőségek, cégek bemutatatkozása mellett pályakezdők és a munkakeresők híreket, érdekességeket olvashatnak a karrierépítéssel kapcsolatban, emellett tényleges nyitott pozíciók közül is csemegézhetnek. Ősztől indul az „Egy hetem a cégnél” rovat, valamint több pozíciót is részletesen meg lehet majd ismerni videók segítségével.

 

(A Colibri Internship Awardson a Portfolio.hu Finance Különdíját a Budapest Bank, az IVSZ Tech Különdíját az Ericsson, a Colibri Creative Különdíjat pedig a Dentsu Aegis kapta a Colibri, gyakornoki helyeket felvonultató versenyén. A zsűrit az AIESEC, az Aon Hewitt, a Bridge Budapest, a Cultivo, a Forbes, a Funzine, a Hays, az IAESTE, az IVSZ, a PC World, a Portfolio, a Prezimagyarul és a TEDx munkatársai, a HR szakma neves képviselői és egyetemi diákszervezetek vezetői alkották.)