fbpx
Karrierközpont
Slider

Ennyi pénz kell, hogy soha többé ne kelljen dolgoznod – a tavaszi pénzügyi tudatosság előadás-sorozat záróalkalma

Márciusban folytatódik pénzügyi tudatosság előadás-sorozatunk.Záróalkalmunk előadója Takács Szabolcs, a sokak által ismert és kedvelt 30-as nyugdíjas, akitől hasznos tanácsokat kaphatunk pénzügyi intelligencia terén.

Rövid ismertető: Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak lottóötössel, vagy egy zseniális ötletből kifejlődött csodavállalkozással lehet annyi pénzt összeszedni, ami elég ahhoz, hogy soha többé ne kelljen dolgoznunk. Ez tévedés, világszerte nagyon sokan és Magyarországon is egyre többen érték már el ezt az állapotot bérből és fizetésből is. Találhatunk köztük tűzoltót, tanárt, közgazdászt, informatikust és még sok egyéb foglalkozást űzőt is. A közös bennük általában az, hogy megismerkedtek az ún. F.I.R.E. mozgalommal vagy filozófiával. Ennek az alapelveit tekintjük át az előadás keretében.

Előadó: Takács Szabolcs, 30-as nyugdíjas

Bemutatkozó: Takács Szabolcs 12 éves karrier után, 34 évesen emberkísérletbe kezdett saját magán. A F.I.R.E. életmód követője lett, annyiból próbál megélni, amit korábban félretett pénze meg tud termelni. Bár ezt az életmódot maga is leginkább a “korai nyugdíjazás” szófordulattal írja le, a napjait közel sem tölti semmittevéssel. Fizetett hobbiként néha kamionsofőr, máskor jógaoktató, esetenként pénzügyi tanácsadó, vagy éppen előadásokat tart pénzügyi témákban. Azt gondolja, hogy sok ember tévesen azonosítja a vágyait, amikor azt hiszi, a semmittevésre vágyik. Tapasztalata szerint a többség sokkal inkább arra vágyik, hogy azt csinálhassa, amit csinálni szeretne, hogy kedvére alkothasson. Ebben segíthet a F.I.R.E. is.

Időpont: 2020. május 14. és május 21. 18:00 óra

Az előadást a veszélyhelyzetre való tekintettel online tesszük közzé, két részben, az ELTE Youtube-csatornáján