ELTE Dolgozói Sporthét – 2022. tavasz

Május 9–15. között újra megrendezzük a sokak által kedvelt dolgozói sporthetet, de ez most más lesz. Az elmúlt pár évet beárnyalták a koronavírus okozta szigorítások, de szerencsére most olyan szakaszához érkeztünk ezeknek, ahol ismét lehetnek közös programok, ismét tölthetjük együtt az időt embertársainkkal. A sporthét nagyon jó alkalom erre.

ELTE Dolgozói Sporthét – 2022. tavasz

 

Erősítjük az immunrendszerünket, a kapcsolatainkat, a közösséget. Végre élőben találkozhatunk.

Gyertek el minél többen és nyerjétek meg az értékes ajándékok valamelyikét.

A hét folyamán számtalan izgalmasabbnál-izgalmasabb, terhelőbb vagy könnyebb, mozgásformákat próbálhattok ki, mindezt természetesen ingyen. Mindenki megtalálhatja majd a neki megfelelő sportot és nehézségi szintet, sőt aki nem tud élőben részt venni annak online edzést is biztosítunk.

Az eddigi alkalmak során is nagyon nagy a lelkesedéssel fogadtátok pontgyűjtő játékunkat, ez most sem maradhat el, értékes nyereményekkel várunk benneteket, versenyre fel!

Ide kattints:

Programok

Szervezett edzések

 

Május második hete a sportolásról fog szólni. A célunk az volt a órarend összeállításánál, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő időpontot, helyszínt és szintet. Emiatt alakult úgy, hogy hat helyszínen is, kezdő és haladó szintű lehetőségeket biztosítunk, hogy minél többen ki tudjátok élvezni a program által nyújtott lehetőségeket.

 

Főbb helyszínek:

 • Mérnök utca (Buda)
 • Tüske csarnok (Buda)
 • Apáczai Csere János Gimnázium (Pest)
 • BEAC Sporttelep (Buda)
 • Szombathelyi Egyetemi Sportcsarnok

Szervezett edzések:

Készülünk tornatermi edzésekkel, online edzésekkel, szabadtéri programokkal. Különlegessége a hétnek, hogy hétvégére kerékpáros, illetve természetjáró túrát szerveztünk, ilyenre még nem volt példa korábban, de reméljük ez is felkelti majd az érdeklődéseteket.

Mikre számíthattok?

A budapesti edzésekre helyet foglalni a Teams csoportban tudtok, a közzétett táblázatba kell magatokat beírnotok.

Az ELTE SEK Testnevelési és Sportközpont munkatársainak köszönhetően Szombathelyen is lesznek szervezett, közös edzésalkalmak a sporthét folyamán:

 

Zsírégető

Oktató: Kázsmér Dóra

Aerobik jellegű edzésforma, ahol egyaránt fejlesztjük az erőt és az állóképességet. A 60 perces óra bemelegítéssel kezdődik, majd egy egyszerű alaplépésekből álló, jól követhető kardió résszel folytatódik. Ezután a fő izomcsoportok erősítése következik, az órát pedig nyújtással zárjuk. A pulzus végig a zsírégető tartományban marad, pulzusmérő óra használata javasolt.
A jó hangulat és a hatékony gyakorlatok garantáltak, az eseményre a 80-as évek zenéivel készülök. Várok mindenkit szeretettel!

Erőnléti edzés

Oktató: Répási Károly

Az edzéseken főleg TRX, Kettlebell és saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk, amelyekkel változatosan tudjuk megmozgatni és fejleszteni a testet.
Intenzív köredzéseinket azoknak ajánljuk, akik a pörgős és változatos órákat kedvelik.
Kezdők és haladók is találnak kihívást, mivel eszközeink ellenállása változtatható, a feladatokat egyedi igényekhez és edzettségi szinthez igazítjuk.

Pingpong

Az ELTE Mérnök utcai sporttelepen található asztalokon tudtok játszani. Ez a lehetőség nem edzést jelöl, hanem a szabad sportolási lehetőséget. Szerezz magad mellé egy, vagy akár 3 embert és játsszatok egy jót. Ha nem tudsz saját ütőt, labdát vinni, a helyszínen adnak számodra.

Elérhető asztalok száma:

 • Hétfőn 19:00 - 21:00 között 1 asztal
 • Hétfőn 21:00 - 22:00 között 3 asztal
 • Kedden 18:00 - 20:00 között 1 asztal
 • Kedden 20:00 - 22:00 között 3 asztal

Spinning

Edző: Szalai Zsolt

Számomra az Indoor Cycling a zene és a kerékpározás izgalmas ötvözését jelenti. Húsz év országúti versenykerékpáros múlttal és tíz év edzői tapasztalattal az edzéseken a kinti tekerések hangulatát-terhelését próbálom átadni. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt években több, hozzám forduló embernek segítettem a kitűzött cél elérésében, legyen az sportcél vagy egészség. Az óráim segítenek a hosszútávú állóképesség és erő-állóképesség fejlesztésében, az ideális testsúly elérésében, a keringési rendszer erősítésében és az egészség megőrzésében, valamint a pszichés stressz oldásában is. A munka keménységét a pulzuskontrollált feladatok határozzák meg, az edzések nehézségét pedig az élvezetes, igényesen válogatott saját zenei mixek teszik élvezetessé. Gyere bátran az óráimra, ha át akarod élni a kemény munka után a szervezetedet elárasztó endorfin élményét! Vigyázz, ez az érzés függőséget okoz!

Gerinctorna

Oktató: Horváth Ildi

A keddi gerinctréningen várok Mindenkit sok szeretettel egy kellemes átmozható edzésre. Sokat fogunk mobilizálni, nyújtani, illetve egyensúlyi gyakorlatokat is végzünk majd. Az órán nem kell cipőt használni, mezítláb vagy zokniban végezzük a gyakorlatokat.
Eszközként egy törölközőt készítsünk elő (közepes méretű, klasszikus 70 cm hosszú). Talajon végzendő gyakorlatok is lesznek, így vagy a nappaliban lévő szőnyeget hasznàljuk, ha van, vagy igény szerint tornaszőnyeget.

Jóga a mentális egészségért

Oktató: Horváth Viki

A jóga számtalan eszközt és lehetőséget kínál számunkra a mentális egészségünk támogatására, az érzelmi egyensúly elérésére és az önismeretre az ászana gyakorláson kívül. Persze egy gyakorlatsor is rengeteget segít önmagában, viszont ha fejben képtelenek vagyunk közben saját magunkhoz közel kerülni, maximum egy apró enyhülést érhetünk csak el vele. Ezen a foglalkozáson arról fogunk beszélgetni és a gyakorlatokat ki is próbálni, hogy milyen lépéseken keresztül vezet az út a mentális jólléthez és ehhez mit tehet hozzá a jóga.

Pilates

Oktató: Hegedüs Loretta

Órámon nagy szerepet kapnak a gerincstabilizáló izmok és a core izomzat erősítése, amire napjainkban nagy szükség van az ülő életmód mellett. Órámon a tartásjavítást elősegítő gyakorlatok és a teljes test átmozgatása történik úgy, hogy közben az egészségen legyen a hangsúly. Ez a mozgásforma segít megelőzni a gerinc- és mozgásszervi problémák kialakulását, megerősíti a gerinc stabilitásáért felelős törzsizmokat, helyreállítja a gerinc mobilitását.
Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára ajánlott, és nagyon jó edzésforma akkor is, ha az alakformálás a fő cél, hiszen serkenti az anyagcserénket és javítja vérkeringésünket is

Gerincjóga

Oktató: Horváth Viki

Gerincjóga az ülőmunka ártalmainak kompenzálásra, kissé rendhagyó módon. A foglalkozáson aktívan fogjuk használni ízületeinket a teljes mozgásterjedelmükben, nem lesz benne passzív nyújtás, tehát: nem kell hajlékonynak lenni az óra teljesítéséhez. :) Átmozgatunk mindent, használunk minden olyan izmot a testben, amit a hétköznapokban kissé elhanyagolunk. 60 perc, amire igazán szüksége van minden porcikádnak. :)

Alakformáló

Oktató: Szabó Vivien

Minden izmodat megmozgató, lendületes óratípus, ahol próbára teheted saját határaidat. Az edzést intenzív bemelegítéssel indítjuk, majd ezt követi az egész testre kiterjedő, erőfejlesztő blokk, állásban és talajon végezhető gyakorlat variációkkal. A gyakorlat könnyített verziókkal is kivitelezhetők, így bátran kipróbálhatod ezt az edzést! Az óra végén alapos nyújtással pihentetjük és frissítjük fel a megdolgoztatott izmokat. A jóleső fáradtság és boldogság garantált az tréning végére.

Közös futás

Hétfő 18:00 - 19:00 - Futás a Margit-szigeten - futóedzés és közös futás

Találkozópont: A futókör déli vége, az edzőparknál.

Az ELTEkergők csapata egy jó hangulatú szigetkörre vár benneteket. A laza futást (6-6.30-as tempó) bemelegítés és futóiskola előzi meg, az edzést nyújtással zárjuk.

Szerda 18:00 - 19:00 - Futás a Városligetben - futóedzés és közös futás

Oktató: Görög Nikolett

A futóedzést bemelegítéssel, majd vezetett futóiskolával nyitjuk, ahol nagy hangsúlyt kap az izületi mobilizáció mellett a robbanèkonysàg fejlesztése is. A játékos, ám kellően izzasztó futóiskolát követően, a helyes futótechnika elsajátítása utàn egy laza 4 km-es futással és alapos nyújtással zárjuk az edzést. Kezdőket, haladókat egyaránt várok. Szuper edzés lesz!

Csütörtök 18:00 - 19:00 - Kezdő futás

Edző: Borosnyay Virág

Találkozó: BEAC fszt. 11. Triatlon szertár (itt lehet hagyni a táskát, öltözési, zuhanyzási lehetőség van az épületben)
BEAC-tól indulunk és a Kopaszi gátra futunk ki közösen. A távot a társaság edzettségéhez alakítjuk, min. 5km.

Péntek 17:00 - 18:00 - Futás haladóknak

Edző: Borosnyay Virág, Molnár Tamás

Találkozó: BEAC fszt. 11. Triatlon szertár (itt lehet hagyni a táskát, öltözési, zuhanyzási lehetőség van az épületben)
BEAC-tól indulunk és a Kopaszi-gátra futunk ki közösen. A távot a társaság edzettségéhez alakítjuk, táv: min. 8 km benne fartlek, iramváltás feladatokkal.

Természetjáró túra a Budai-hegyekben

Túravezető: Palotás Dávid

Találkozó: 09:00, Farkasrét, 59-es villamos végállomásánál
Táv:15 km
Útvonal: Ördög-orom, Normafa, Makkosmária, Mária-szurdok
Kiszállási pontok: Normafa, KFKI
Visszaérkezés: 16:00 Széll Kálmán tér
Túrát teszünk a Budai hegység rejtett kincseinek felfedezéséhez. Megnézzük a tavaszi természet különböző arcait, és két kilátópontra is felkapaszkodunk. A többféle kiszállási pont miatt ideális családoknak és idősebbeknek is. Komoly emelkedő nem lesz a túrán. Normafánál lesz lehetőség étkezni és mosdó használat is biztosított. A túra ajánlott kezdő és haladó túrázók számára is.
Szükséges felszerelés: megfelelő mennyiségű ivóvíz, kisebb hátizsák, időjárásnak megfelelő öltözet, túrabakancs, opcionális túrabot, zsebkendő allergiások számára, szendvics/keksz csomagolása ajánlott.
Elérhetőség: eltetura@gmail.com, 06-20/319 6358

Kerékpáros túra

Túravezetők: Molnár Tamás, Borosnyay Virág

Találkozó: BEAC fszt. 11. Triatlon szertár (itt lehet hagyni a táskát, öltözési, zuhanyzási lehetőség van az épületben)
BEAC-tól indulva Szentendrére tekerünk ki, majd vissza. Kb. 50km
Szeretsz tekerni? Szereted a friss levegőt? A szombati kerékpáros kirándulást Neked találtuk ki! Csatlakozz hozzánk szombaton, irány Szentendre!
Szervizelt kerékpár és bukósisak kötelező!
Elérhetőség: polythlonklub@gmail.com

Vissza az oldal tetejére!

 

A csapatverseny

Nem számít, hogy mit mozogtok, csak mozogjatok fél órát. Gyűjtsétek a pontokat, és nyerjetek!

Mi kell ehhez?

 1. Csatlakozzatok ide kattintva (név, email cím, szervezeti egység és – csapatversenyben is indulók esetében – csapatnév megadásával)
 2. Mozogjatok minél többet a Dolgozói Sporthét alatt!Vegyetek részt az edzéseken, akár élőben, akár online formában.
 3. Rögzítsetek minden sporttevékenységét (azt is ha szervezett edzésen veszel részt) egy arra alkalmas mobiltelefonos alkalmazás segítségével
  (Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró, stb.)
 4. Töltsétek fel az eredményéről szóló képeket, térképeket legkésőbb 2022. május 15. 23:59-ig a SportHét Teams Egyéni versenyzők csatornájára vagy csapatod saját csatornájára. Arról is csináljatok fotót, ha tornatermi edzésen vesztek részt.A pontok időarányosan szerezhetők, ezért a képen a mozgással töltött idő mindenképpen látszódjon!
 5. A szervezők feldolgozzák és rögzítik az összes feltöltést.
 6. Többletpontok is szerezhetők: ha a sporttevékenység igazolásáról szóló kép mellé az adott tevékenység közben, vagy közvetlenül előtte/utána készült szeflit is feltöltötök.

A csapat tagjai által megszerzett összes pontszámot elosztjuk a csapat tagjainak számával, hogy a kisebb és nagyobb létszámú csapatok egyenlő eséllyel indulhassanak.

Az aktuális állást a szervezők naponta kétszer frissítik a General (Általános) csatornán közzétett táblázatban.

Szeretnénk azonban mindenkit bátorítani, hogy minél több munkatársát, ELTE-n dolgozó ismerősét bátorítsa mozgásra. A csoportlétszámtól függően a pontok átlagolása után hozzáadandó pluszpontok szerezhetők:
4-5 fős csapatok: +1 pont
6-8 fős csapatok: +2 pont

Eredményhirdetés: 2022. május 17-én (kedd) délután.

Nyeremények:

 1. helyezett: 80 000 Ft-os vásárlási utalvány a Dechatlon üzleteibe, 40 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 2. helyezett: 40 000 Ft-os vásárlási utalvány a Dechatlon üzleteibe, 40 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 3. helyezett: 40 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

Pontozás és versenyszabályok

Egyéni verseny

Azok is részt vehetnek a pontgyűjtésben, akik nem tudnak, nem akarnak csapatban indulni. Ők a SportHét Teams csoport Egyéni verseny elnevezésű csatornájára tölthetik fel a sportolást igazoló tartalmakat. Az Egyéni verseny csatornára feltöltött tartalmak az eseményre regisztráló minden résztvevő által elérhetőek.

Ebben az esetben a regisztrációs űrlapon természetesen nem kell csapatnevet megadni. Egyéni regisztráció után, a versenybe való külön nevezés nélkül is elkezdheti a pontok gyűjtését.

A pontgyűjtés módja, időszaka, a sportolás igazolásának feltételei, a pluszpontok rendszere, a pontszámítás és az eredményhirdetés időpontja a Csapatverseny versenyszabályzatában leírtakkal megegyezik.

A Csapatversenyben megszerzett saját pontokkal a versenyzők automatikusan részt vesznek az egyéni nyereményjátékban.

Nyeremények:

 1. helyezett: 10 000 Ft-os vásárlási utalvány a Dechatlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 2. helyezett: 5 000Ft-os vásárlási utalvány a Dechatlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 3. helyezett: 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

Pontozás és versenyszabályok

Az oldal tetejére

 

Kihívások

Célunk, hogy minél több munkatársunkra átragasszuk a motivációt, dolgozzunk ezen a héten minél többen saját magunk és munkatársaink egészségéért!

Ennek érdekében értesítsd minél több munkatársad a rendezvényről, hiszen ezzel most nyereményben részesülhetsz!

Hogyan vehetsz részt?

Regisztrálj a rendezvényre (ha még nem tetted), majd szólj minél több ELTE-alkalmazottnak az eseményről, buzdítsd őket is regisztrációra. Az új résztvevők a regisztrációs űrlapon megadhatják annak a nevét, aki ajánlotta nekik a rendezvényt és a regisztrációt.

Nyeremény

1. helyezett (legtöbb új regisztrálót motiváló résztvevő) 5 ezer forintos Decathlon vásárlási utalványt nyer

Természetesen az ebben a kihívásban megadott adatokra is vonatkozik a rendezvény adatvédelmi nyilatkozata, ami ide kattintva elérhető.
A részletes játékszabályzatot ide kattintva olvashatja.

Sportolni, mozogni minden korosztály számára hasznos. Mind tapasztaljuk, hogy ahogy idősödünk, egyre nehezebben változtatunk szokásainkon, úgy a legkönnyebb megtartani a sportos életmódot, ha gyermekkorunktól része életünknek a mozgás.

Épp ezért a SportHét keretei között most nemcsak munkatársainkat szeretnénk motiválni, de arra is buzdítunk, hogy adják tovább ezt a motivációt családjuk fiatalabb tagjainak is.

Olyan kihívást indítunk, ahol kifejezetten a családon belüli közös mozgást támogatjuk.

Hogyan tudtok részt venni?

A kihívás 2022. május 9. 00:01 és 2022. május 15. 23:59 között tart. Ezalatt az időszak alatt minden betöltött 30 perc mozgásért, sporttevékenységért 3 pont jár, amennyiben közösen sportolt legalább egy, rokon, 18 év alatti gyermekkel.

Rögzítsd mozgásotokat és töltsd fel a Családbarát kihívás elnevezésű csatornára!

A pontgyűjtés módja, időszaka, a sportolás igazolásának feltételei, a pontszámítás és az eredményhirdetés időpontja az Egyéni verseny feltételeivel megegyezik, két különbség van csupán:

 • Mivel családbarát kihívásról és családi sportolásról van szó, nem elég csupán, ha te mint ELTE-dolgozó sportolsz, akkor tudsz érvényesen pontot szerezni, ha a feltöltésre kerülő sporttevékenységet legalább egy, veled rokonságban álló, 18 év alatti családtaggal együtt végzed (a lényeg, hogy rokon legyen, gyermek, unoka, unokatestvér, unokahúg, unokaöccs, stb. egyaránt megfelelő nevező).
 • Ebben a kihívásban nincsenek pluszpontok, magasabb pontértékű tevékenységek, minden betöltött 30 perc mozgásért egységesen 3 pont jár.
 • A sporttevékenység családi részének igazolása feltöltött fotóval lehetséges. A képen látszódjon, hogy nem egyedül voltál, de a gyermeknek nem kell felismerhetőnek lennie. (Szerepelhet a fotón hátulról, arc nélkül, csak egy részletben, stb, amit megfelelőnek találtok.)

A rendezvény alatt legtöbb pontot gyűjtő versenyzők értékes nyereményben részesülnek.

Nyeremény

1. helyezett – 5 ezer forintos Decathlon vásárlási utalványt nyer

A kihívás csatornájára feltöltött sporttevékenységet természetesen az egyéni – illetve csapatversenyben is jóvá írhatod.

További kihívásokkal a közeljövőben jelentkezünk!

Az oldal tetejére

Fotóverseny

Szép helyen sportoltam

Mozogj azért, hogy szép tájakat láss! Biztos köztetek sokan vannak akik nem csak a sportolás szeretete miatt veszik magukat rá egy hosszabb vagy rövidebb túrára akár gyalog, akár biciklivel.Biztos többen éreztétek már magatokat úgy, hogy nagyon nincs kedvetek elindulni vagy megtenni a még előttetek álló távot...de a végén a kilátásért mindig megérte.

Osszátok meg a szép tájak okozta kellemes élményeket a munkatársaitokkal is!

Menjetek el futni, kirándulni, biciklizni, vagy mozogjatok bármilyen más módon, és ha úgy érzitek, megörökítésre érdemes, szép környezetben vagytok, fotózzátok le. Lehet ez egy tavaszi rét, egy városi naplemente, vagy bármi más: a szépség mindenütt jelen van. :)

Fotózzátok le a szép tájakat és töltsétek fel a SportHét Teams csoportjának Szép helyen sportoltam! – fotóverseny nevű csatornájába. A feltöltött fotók a rendezvényre regisztráló minden résztvevő számára láthatóak lesznek. Bátorítsátok ismerőseiteket, hogy támogassák egy lájkkal fotóitokat, mert a rendezvény végén legtöbb kedveléssel rendelkező fénykép feltöltője értékes nyereményben részesül!

A fotóverseny 2022. május 15. 20:00-ig tart. Ebben az időpontban rögzítik a szervezők a kedvelések számát a bejegyzések alatt, ami alapján kihirdetik a győztest.

Figyelem: Csak a kedvelés-reakciók száma számít! Egyéb hangulatjeleket, reakciókat nem veszünk számításba!

A versenyben való részvétel feltételei:

A csatornára a Dolgozói Sporthét ideje alatt (2022. május 9. 00:01 – 2022.május 15. 20:00 óra között) készült fényképeket lehet feltölteni.
A fénykép feltöltésekor igazolni kell, hogy a feltöltő valóban ott járt, valóban saját képről van szó.

Ezt két módon igazolhatják a nevezők:

 • A képen szerepeljen a feltöltő személy is. Lehet szelfi is, de készítheti a fényképet valaki a veled együtt sportoló társaságból is. Csupán annyi a fontos, hogy együtt fotózkodjatok a tájjal, amit meg szeretnétek mutatni.
 • Ha nem szerepel a fényképen, úgy is elfogadjuk a feltöltést, ha rögzíted a sporttevékenységet, amely során az adott tájra eljutottál. Ezt megteheted egy mozgást rögzítő alkalmazással (pl. Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró stb.) az eredményéről szóló képeket, térképeket (print screen/képernyőmentés) töltsd fel a fotóval együtt a bejegyzésbe.

Nyeremény

1. helyezett (legtöbb lájkreakciót kapott fotó feltöltője) – 5 ezer forintos Decathlon vásárlási utalványt nyer

 

Pontozás és versenyszabályzat

A csapatverseny 2022.május.9. 00:01 és 2022.május.15 23:59 között tart. Ezalatt az időszak alatt – amennyiben nem jár pluszpont – minden betöltött 30 perc mozgásért, sporttevékenységért 3 pont jár.

31 perc mozgás és 45 perc mozgás ugyanúgy 3 pontot ér, de 60 percért már 6 pont jár. Minden mozgásforma számít, sportágtól függetlenül. Kirándulásért, csapatsportokért, futásért, stb. ugyanúgy pontok szerezhetők.

Rögzítsd minden sporttevékenységét egy mozgást rögzítő alkalmazással (pl. Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró stb.), és töltsd fel az eredményéről szóló képeket, térképeket (print screen/képernyőfotó) a csapatod saját csatornájára.

Az egyes csapatok saját csatornáinak tartalmát csak a csapattagok és a szervezők látják.

A feltöltött képen a mozgással töltött idő mindenképpen látszódjon!

A képek a sportolás végétől számított 24 órán belül, de legkésőbb 2022. május 15. 23:59-ig tölthetőek fel a csatornára!

Többletpontok szerezhetők az alábbi módokon:

 • A minimum 30 percet elérő, minden feltöltött sporttevékenység mellé plusz 1 pont szerezhető, ha az érintett csapattag a sporttevékenység igazolásáról szóló kép mellé az adott tevékenység közben, vagy közvetlenül előtte / utána készült szelfit is feltölt magáról a csapat csatornájára. A fényképre akkor is plusz egy pont kapható, ha a képhez kapcsolódó aktivitás a hossza miatt, vagy más okból több pontot ér. Egy sportalkalomhoz kötődően csak egy fotóra kapható plusz pont. A jelentősebb szünet nélkül, hosszabb időn át folytatott azonos sporttevékenység egy sportalkalomnak minősül, több rövidebb alkalomra nem darabolható, így csak egy fotóra kapható plusz pont.
 • A fenti módon feltöltött szelfiért 2 pont kapható, ha a feltöltő a képet a General csatornán is megosztja, a csapat és a sportág megjelölésével együtt. A General csatornán a képet mindenki láthatja, aki regisztrált az eseményre.
 • Amennyiben valaki a Dolgozói Sporthét keretein belül szervezett, a programban megjelenített edzéseken, közös programokon vesz részt (tornatermi és online edzések, közös futás, túrázás, biciklizés, akár Budapesten akár Szombathelyen), abban az esetben félóránként nem 3, hanem 6 pont szerezhető. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a már ismertetett mozgást rögzítő alkalmazás képének feltöltésekor kommentben jelzi, hogy a mozgás a Sporthét által szervezett programhoz kötődik. A részvétel tényét a szervezők ellenőrzik.

Szerezhető pontok táblázatos összefoglalása

Részvétel a Dolgozói Sporthét keretében szervezett edzéseken, programokon6 pont / 30 perc
Minden egyéb sporttevékenység3 pont / 30 perc
Sportos szelfi beküldése1 pont / alkalom
General csatornán megosztott sportos szelfi beküldése2 pont / alkalom


Példa: Ha például egy 6 fős csapat közösen elmegy kirándulni 3 órára és minden csapattag regisztrálja ezt a SportONline Teams felületén, máris 108 pontot szereztek a versenyben. Ha mindenki feltölt róla egy szelfit is, az máris 114 pont.

Pontok összegzése, végső pontszám

A csapat tagjai által megszerzett összes pontszámot elosztjuk a csapat tagjainak számával, hogy a kisebb és nagyobb létszámú csapatok egyenlő eséllyel indulhassanak.

Szeretnénk azonban mindenkit bátorítani, hogy minél több munkatársát, ELTE-n dolgozó ismerősét bátorítsa mozgásra. A csoportlétszámtól függően a pontok átlagolása után hozzáadandó pluszpontok szerezhetők:
4-5 fős csapatok: +1 pont
6-8 fős csapatok: +2 pontAz oldal tetejére