fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Elhelyezkedési workshopok – 5 témakörben

Az álláskeresés során az első megmérettetés a megfelelő önéletrajz elkészítése. Szánj egy napot arra, hogy formába hozd a sajátodat.

1.ÖNÉLETRAJZÍRÓ

A workshop tartalma:

A workshop résztvevői az önéletrajzok típusait, felépítését, formai és tartalmi követelményeit járják körül. A foglalkozáson a tipikus önéletrajzi hibák és a helyettük alkalmazott jó megoldások, alternatívák áttekintése mellett sor kerül a motivációs, valamint az ajánlólevél megismerésére is. A nap során lehetőség nyílik saját önéletrajzok készítésére, valamint a résztvevők számára a hozott dokumentumokra személyes visszajelzést biztosítunk.

A foglalkozás vezetője:

Karsai Szilvia karrier-tanácsadó pszichológus, tréner

A foglalkozás időpontja:

• 2016. június 14. 10:00-14:00

 

Előfeltétel:

A részvételnek nincs előfeltétele, de célszerű már kész önéletrajzzal érkezni.

2. ÁLLÁSINTERJÚ

Túl az első szűrőn, az álláskeresés egyik leginkább meghatározó állomása az interjú. Tudj meg többet arról, mi alapján mérlegel a munkáltató.

A workshop tartalma:

A workshop résztvevői az interjúk állatorvosi lovával ismerkedhetnek meg, amely mankóként szolgálhat a későbbiek során előforduló helyzetekhez. Szó esik a találkozó menetéről, az elhangzó tipikus és nem tipikus kérdésekről, az ezekre adható lehetséges válaszokról, az interjúra való felkészülés szempontjairól, valamint rövid kitekintés erejéig a stresszinterjúról és az assessment centerről (AC). Az érdeklődés függvényében sor kerülhet kommunikációs, szituációs gyakorlatokra, személyre szabott visszajelzésekre, valós állásinterjúra való egyéni felkészülésre.

A foglalkozás vezetője:

Karsai Szilvia karrier-tanácsadó pszichológus, tréner

A foglalkozás időpontja:

• 2016. június 21. 10:00-14:00

Előfeltétel:

A részvételnek nincs előfeltétele, ugyanakkor ajánlott, ha a résztvevők önéletrajz írásával kapcsolatos tapasztalatokkal már rendelkeznek.

3. KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁS

A foglalkozás vezetője:

Galamb-Kassa Gabriella karrier-tanácsadó pszichológus, tréner

A foglalkozás időpontja:

• 2016. június 28. 10:00-14:00

4. KREATÍV ÖTLETEK AZ ÁLLÁSKERESÉSBEN, SELF-BRANDING

A munkaerőpiacon való hatékony érvényesüléshez ma már több kell, mint egy alap CV, vagy egy normál motivációs levél. Számos olyan egyedi út kínálkozik, amivel épp mi lehetünk azok a szerencsések, akik végül révbe érnek.

A workshop tartalma:

A workshop során azt firtatjuk, a résztvevők miként és hogyan teremtheti meg a maguk szerencséjét a munkaerőpiacon. Az ún. személyes álláskeresési stratégia alapjait dolgozzuk ki a rendelkezésre álló időben, rengeteg kreatív ötlettel, spontán álláskeresési praktikával.

A foglalkozás vezetője:

Limpár Imre karrier-tanácsadó pszichológus, tréner

A foglalkozás időpontja:

• 2016. július 5. 09:00-13:00

Előfeltétel:

Mindenki hozza el nyomtatott CV-jét.

5. ASSESSMENT CENTER

Bizonyos munkakörök esetén egyre elterjedtebb az AC (Assessment Center) használata a kiválasztás oldalán. Ez mind az álláskereső, mind a munkáltató oldaláról meglehetős többletenergiát kívánó módszer, mely sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos kiválasztási technikák. A felkészülés azonban egy AC-re is lehetséges, csak nagyobb erőfeszítést igényel. Erre nyílik most lehetőség.

A workshop tartalma:

A workshop alatt egy „mintha”-helyzetbe csöppenünk. A résztvevők kvázi egyazon pozícióra jelentkeztek, s most egy térben és időben találják magukat versenytársaikkal, ahol csak a kiválasztást végzők tudják, milyen megmérettetés vár a lelkes álláskeresőkre. A „mintha”-helyzet után a workshop záró szakaszában közösen ki is értékeljük, ki miként élte át az előző órákat.

A foglalkozás vezetője:

Limpár Imre karrier-tanácsadó pszichológus, tréner

A foglalkozás időpontja:

• 2016. július 12. 09:00-13:00

Előfeltétel:

Mindenki hozza el nyomtatott CV-jét.

A foglalkozások helyszíne:

A workshop az ELTE Karrierközpont képzőtermében (1088 Bp., Múzeum krt. 4. A épület, -123 terem) zajlik.

A foglalkozások díja:

A foglalkozás az ELTE hallgatói és alumnusai számára látogatható, regisztrációs díj: 2 000 Ft.

A jelentkezés menete:

Az oldal alján, a JELENTKEZÉS mezőinek kitöltésével jelentkezhet képzésünkre.

A képzések létszáma:

A képzéseket 10 jelentkező esetén tudjuk elindítani a meghirdetett dátummal.

További információkról a kepzes@karrier.elte.hu elektronikus levélcímen lehet érdeklődni.

 

JELENTKEZÉS:

Ezt olvastad már?

Karriermenedzsment III. – Önkéntesség a munkavállalásban

Bekapcsolódnál a tevékenységünkbe, netán már most is önkénteskedsz valahol? Váltsd kreditre! A kurzus résztvevői megismerkednek az önkéntesség fogalmával, történetével, jellegzetességeivel, az önkéntes tevékenység és a munkaerőpiac kapcsolatával. A hallgatók emellett egy 30 órás terepmunkán is részt vesznek egy választott fogadószervezetnél, ahol különféle projektfeladatokat látnak el. Tovább ›»

Speciális karriermenedzsment: Az álláskeresés lépései (Speciális karriermenedzsment I.)

A Fogyatékosügyi Központ, a PPK és a Szolgáltató Központ együttműködésének köszönhetően Speciális Karriermenedzsment kurzussal bővült repertoárunk. A kurzusra kizárólag speciális szükségletű, fogyatékossággal élő hallgatók jelentkezhetnek, akik előzetesen regisztráltak a kari fogyatékosügyi koordinátoruknál. Fő célkitűzésünk, hogy azoknak is segítséget nyújtsunk karrierjük tervezéshez és a jövőbeni munkavállaláshoz, akik speciális helyzetük miatt különleges szükségletekkel rendelkeznek. Tovább ›»

Egy teljes hétig válogathattok az állások között

Április 11-én, hétfőn reggel 10-kor startol a VII. Virtuális Állásbörze, amely rendhagyó módon egy teljes hétig, vagyis 17-én vasárnap 18 óráig várja az álláskeresőket az allasborze.elte.hu oldalon. A nagy nevek idén sem maradhatnak el: olyan neves cégek várják a vérfrissítést, mint a Deloitte, az EY, a Tigra, a Loxon vagy az Ericsson. A legaktívabb böngésző ezúttal egy e-book olvasó boldog tulajdonosává válhat, melyet a Deloitte felajánlásában sorsolunk majd ki. Tovább ›»

Üdv újra itt!

Üdv újra a „pihenés” heteiben! Nincs sok órád, és szeretnéd valami hasznossal tölteni az idődet? Böngészd végig a Karrierközpont oldalát és kösd össze a kellemeset a hasznossal! Tovább ›»

Te és a céljaid, avagy 10 dolog az életről és a céljainkról

Mindannyiunkra jellemző, hogy révbe szeretnénk érni, mind szakmailag, mind magánéletileg, aminek eredményeképp aztán egyfajta kiteljesedést élhetünk meg. Kevesen tudjuk azonban, miként lehet hatékonyan és eredményesen célokat, főleg személyre szabott célokat kitűzni. Többek között ezzel foglalkozunk a következő „Hogyan tovább?” előadáson, március 10-én. Tovább ›»

Állást keresni egyszerű. Találni már nem. Szánj 10 percet a karriermenedzsmentre

Kedves Hallgatónk! Talán most is épp azon jár az eszed, hogyan találd meg a következő neked való gyakornoki programot vagy karrierlehetőséget. Tudod, hogyan kell követni álmaid cégeit a közösségi oldalakon. Látogatod karrieroldalaikat, akár a mobilodon is. De kihozod ebből a maximumot vagy az egész csak felesleges időpocsékolás? Keresni egyszerű. Találni már nem. Tovább ›»