fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Élet Akadémiával a pályaválasztás dzsungelében

-Végzős egyetemistaként jelentkeztem a képzésre, ahol végre rájöttem, mi is a nekem való hivatás. Nagyon sokat segített a program abban, hogy felismerjem, hogy az én személyiségemmel, lehetőségeimmel, tudásommal, motivációmmal, milyen pályán is lehetek igazán sikeres, megelégedett, úgy hogy közben még pénzt is keresek – nyilatkozta az Élet Akadémia tréningjén résztvevő fiatal egyike.

Az Élet Akadémia kezdeményezését két éve azzal a céllal hozta létre Deák Andrea fejvadász, hogy a fiatalok számára lehetőséget nyújtson a megalapozott pályaválasztáshoz. – A mi programunk egyedi az országban abból a szempontból, hogy több oldalról, igen komplexen közelít a szakmaválasztáshoz – mondja a szakértő. – Kétféle képzésünk van, egy öt plusz egy alkalmas, illetve egy kétnapos tréning. Természetesen sok eltérés van, de alapvetően mindkettőnek ugyanaz a célja: hogy a végére a fiatal tisztában legyen vele, mi az a valóban neki való hivatás, amiben kiteljesedhet, és amire a munkaerőpiacon is igény mutatkozik. Nem véletlen, hogy több száz szakemberből válogattuk az ügynek elkötelezett tréneri csapatot, fontosnak tartottam, hogy ne csak elméleti tudással rendelkezzenek a kollégák, de maguk is a szakmájuk sikeres művelői legyenek, hiszen a fiatalok csak így tekinthetik őket igazán hiteles tanácsadónak. –

Mert tény, az Akadémián messze több történik, mint az önismereti, kommunikációs, pénzügyi, munka világáról szóló és életmód blokkok feldolgozása. A képzés fontos eleme, – és a kiscsoportos forma előnye, – hogy a trénerek valódi ott-állást, iránymutatást, támogatást nyújtanak a fiatalnak.

-Az a tapasztalatunk – folytatja Deák Andrea. – hogy nagyon sok egyetemista még végzős korában sem igazán tudja, hogy melyik hivatással lehetne sikeres a munkaerőpiacon. Én több mint tizenöt éve foglalkozom felsővezető-kiválasztással és igen széles körű rálátásom van a jelenlegi hazai helyzetre. A célom, hogy megmutassuk a fiataloknak, hogy a világ széles, számtalan lehetőségből választhatnak, a lényeg, hogy tudatosan induljanak neki az életnek.

Ezt olvastad már?

Egy teljes hétig válogathattok az állások között

Április 11-én, hétfőn reggel 10-kor startol a VII. Virtuális Állásbörze, amely rendhagyó módon egy teljes hétig, vagyis 17-én vasárnap 18 óráig várja az álláskeresőket az allasborze.elte.hu oldalon. A nagy nevek idén sem maradhatnak el: olyan neves cégek várják a vérfrissítést, mint a Deloitte, az EY, a Tigra, a Loxon vagy az Ericsson. A legaktívabb böngésző ezúttal egy e-book olvasó boldog tulajdonosává válhat, melyet a Deloitte felajánlásában sorsolunk majd ki. Tovább ›»

ELTE-s diplomával lettek a Deloitte vezetői

A Deloitte az emberek és a vállalati kultúra miatt jó munkahely. Minden ember egyedi, és mi ezt értékeljük – a legjobbak és legokosabbak dolgoznak nálunk, akik büszkék a saját és társaik sikereire. Cikkünkben három olyan karizmatikus egyéniséget mutatunk be Nektek, akik boldogan vállalták, hogy meséljenek ELTE-s emlékeikről, és arról, hogyan indult el karrierjük tanulmányaikat követően. Tovább ›»