fbpx
Karrierközpont
Slider

Egészség- és környezettudatos táplálkozás (ÉletútON-sorozat)

Lehet-e ökotudatos az egészséges táplálkozás? Lehet-e egészségesen enni télen is, import alapanyagok nélkül? Mit veszítünk, ha csak szezonális és helyi terményeket fogyasztunk? Szabó Adrienn dietetikus, a Magyar superfood c. könyv szerzője december 9-i előadásában többek között a fenti, bizonyára sokakban kavargó kérdések megválaszolását tűzte ki céljául.

 ÉletútON-sorozatunk decemberi alkalmain az egészséges életmóddal és a mozgás fontosságával foglalkozunk.

 Az előadás címe: Egészség- és környezettudatos táplálkozás – Szervezetünk és Földünk egészségének fenntartása dietetikus szemmel
 Előadó: Szabó Adrienn dietetikus, a Magyar superfood című könyv szerzője; Instagram-oldala: @diet_etikus

Az előadás keretében az alábbi, bizonyára sokakban kavargó kérdések megválaszolása lesz a cél:
– Lehet-e ökotudatos az egészséges táplálkozás?
– Lehet-e egészségesen enni télen is, import alapanyagok nélkül?
– Mit veszítünk, ha csak szezonális és helyi terményeket fogyasztunk?
– Lehet-e multivitaminok és étrend-kiegészítők nélkül, felelősségteljesen élni?
– Mi értelme az egyéni élelmiszerpazarlás csökkentésének?
– Mely irányzat (vegetáriánus / vegán / felxitáriánus / carnivore) lehet a megoldás kulcsa?
– Mi köze az élelmiszer csomagolásnak az egészség megvalósításához?
– A fenntarthatóság ára: megengedhetem-e magamnak a termelői piacok nyújtotta luxust?
– Miért fontos a kistermelői előnyben részesítése a monokultúrás versenytárssal szemben?
– Van-e a 21. századi terményeknek olyan vitamintartalma, mint „régen”?
– Létezik-e „fair trade” kókuszolaj?
– Mit együnk az immunrendszerünk támogatása érdekében?

“A vásárlás nem pusztán gazdasági tett, hanem mindig erkölcsi cselekvés is.” – Laudato si’ Ferenc papa enciklikája

Az előadást élőben közvetítjük az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán.
Időpont: 2020. december 9. 17:00 óra
Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz!