Mozdulj, ELTE! - Dolgozói Sporthét 2023

Május 22 és 29. között újra megrendezésre kerül az ELTE Dolgozói Sporthét. A régi, jól megszokott edzések mellett idén új sportágakat is kipróbálhatnak a Sporthét résztvevői.

Mozdulj, ELTE! - Dolgozói Sporthét 2023

Májusban ismét Sporthét!

 

Izzítsátok be a Caynaxet, a Stravát, a Természetjárót vagy bármilyen más sporttevékenység rögzítésre alkalmas mobiltelefonos applikációt, mert hamarosan újra sporthét!

Erősítsük az immunrendszerünket, a kapcsolatainkat, a közösséget! Gyertek el, mozogjunk együtt, mozogjunk minél többet!

A hét folyamán számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb, terhelőbb vagy könnyebb, mozgásformákat próbálhattok ki, mindezt természetesen ingyen. Mindenki megtalálhatja majd a neki megfelelő sportot és nehézségi szintet, sőt aki nem tud élőben részt venni, annak online edzést és videós tornákat is biztosítunk. Idén a jól ismert edzések mellett újabb sportágakkal is megismerkedhettek.

Az eddigi alkalmak során is nagyon nagy lelkesedéssel fogadtátok pontgyűjtő játékunkat, ez most sem maradhat el, értékes nyereményekkel várunk benneteket. Versenyre fel!

Ide kattints:

Szervezett edzések

 AMájus vége a sportolásról fog szólni. A célunk az volt az órarend összeállításánál, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő sportot és szintet. Minden napra terveztünk egy jobban átmozgató, magas intenzitású és egy alacsony intenzitású edzést. Készülünk tornatermi edzésekkel, élő online edzésekkel, videós tornákkal és egy közös túrával is.

Idén olyan új sportágakat is kipróbálhatsz, mint a balance, a karate, az önvédelem vagy a moderntánc.

FONTOS! Ha csak 1-1 edzésre, kihívásra csatlakoznál a sporthéthez, kérjük, akkor is add le regisztrációdat! Az edzések, szervezett programok egy része létszámkorlátos. Ezekre a sporthétre való regisztráció után tudsz majd jelentkezni.

 

A Sporthét főbb helyszínei:

 • Bogdánfy úti Sporttelep (Buda)
 • ELTE Apáczai Csere János Gimnázium (Pest)
 • Szombathelyi Egyetemi Sportcsarnok
 • Online (a Sporthét zárt Teams-csoportja)

 

1. Online edzések (budapesti és szombathelyi dolgozók számára is elérhető programok)

Az online edzésekre helyet foglalni a Sporthét zárt Teams-csoportjában tudtok (az eseményre való regisztráció után).

 

Jóga

Oktató: Horváth Viktória

Időpont: május 22. (hétfő) 17:30-18:30

Helyszín: online, Teams

Ülőmunkát kompenzáló gerincjógával készülök nektek, mobilizáló gyakorlatokkal és finomabb erősítéssel. Átmozgatjuk a test minden részét, de fő fókuszban azok a területek lesznek, amik a mindennapi munkavégzés során a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve. A mentális fókusz sem marad el, hogy a mindennapi stresszhatásokat is kompenzálni tudjuk. A gyakorlatsort úgy állítom össze, hogy akár heti rendszerességgel is végezhető legyen az ülő életmód ártalmainak kompenzálása és a további problémák megelőzése érdekében. Várlak Titeket szeretettel hétfőn online! 

 

Gerinctorna

Oktató: Hegedűs Loretta

Időpont: május 26. (péntek) 18:00-19:00

Helyszín: online, Teams

Óráinkon nagy szerepet kapnak a gerincstabilizáló izmok és a core izomzat erősítése, amire napjainkban nagy szükség van az ülő életmód mellett. A tartásjavítást elősegítő gyakorlatok és a teljes test átmozgatása történik úgy, hogy közben az egészségen legyen a hangsúly. Segít az állóképességünk megszerzésében, visszaállítja testünk rugalmasságát és csökkenti a stresszt. Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára ajánlott, és nagyon jó edzésforma akkor is, ha az alakformálás a fő cél, hiszen serkenti az anyagcserénket és javítja vérkeringésünket is.

 

 

A Karrierközpont videós tornái

Az online tornákat bárki végezheti, akinek nincs ezirányú orvosi ellenjavallata. A videókon szereplő tornákat elvégző dolgozók külön pontozásban részesülnek:

 • Erősítő torna (60 perc, 8 pont a teljes tornáért)
 • Preventív torna (50 perc, 7 pont a teljes tornáért)
 • Intimtorna hölgyek részére (22 perc, 4 pont a teljes tornáért)
 • Nyak-váll torna (28 perc, 4 pont a teljes tornáért)

 

A BEAC videós tornái:

Az online tornákat, edzéseket bárki végezheti, akinek nincs ezirányú orvosi ellenjavallata. A videókon szereplő tornákat elvégző dolgozók külön pontozásban részesülnek:

 • Jóga Vikivel (60 perc, 8 pont a teljes tornáért)
 • Aerobic Vivivel (52 perc, 7 pont a teljes tornáért)
 • Gerinctréning Lorettával (55 perc, 7 pont a teljes tornáért)

 

2. Jelenléti edzések Budapesten

A pontos időpontokhoz, helyszínekhez és az edzések leírásához görgess lejjebb! 
A budapesti edzésekre helyet foglalni a Sporthét zárt Teams-csoportjában tudtok (az eseményre való regisztráció után). 
 

Zsírégető aerobic

Időpont: 2023. május 22. (hétfő) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Terényi Anikó

A zsírégető órákról azt kell tudni általánosságban, hogy az edzés során közepes intenzitásban dolgozunk, hogy pulzusunk a zsírégetéshez szükséges tartományban maradjon. Ehhez a maximális pulzusunk 60-70 százalékos terhelésre van szükségünk.  A zsírégetőkön sokszor használunk step-lépcsőt vagy valamilyen eszközt, mint például súlyzót vagy gumikötelet, de akár eszközök nélkül is dolgozhatunk. Ez az óratípus mindenkinek ajánlott, kezdők is bátran részt vehetnek rajta!

Szerintem egy ilyen pörgős órához elengedhetetlen a jó zene, ezért az összes órámra időt és energiát nem sajnálva mindig új zenei mixekkel készülök, hisz egy jó számból rengeteg energiát lehet meríteni.

Mivel egy igen energikus és lelkes személyiség vagyok az óra során garantált a jó hangulat és az elfáradás. Mindemellett nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam vendégeim figyelmét a gyakorlatok helyes kivitelezésére is.

Ha te is szeretnél egy hosszú nap után kikapcsolódni, akkor nem kell mást tenned, mint edzőcipőt húznod, és eljönni az órámra. Várok mindenkit sok szeretettel, legyél akár kezdő vagy haladó, fiú vagy lány, gyere és sportoljunk együtt egy jót! :) 

 

Önvédelem (ÚJ)

Időpont: 2023. május 23. (kedd) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Novák Dóra

Mi a célja egy önvédelem órának Dórinál? A Karate-Do International Magyarország sportegyesület által oktatott utcai önvédelem technikai és taktikai alapjainak megismerése és elsajátítása. Önvédelmi gyakorlatok tanulása, valamint egy szimulált utcai támadás esetén a végrehajtásának gyakorlása. Szimulált önvédelmi helyzeteket párban, illetve csoportban való gyakorlása. Nálunk a képzések interaktívak, így a résztvevőknek folyamatosan lesz lehetőségük a gyakorlás mellett a kérdéseikre is választ kapniuk.

Öltözet, amit ajánlunk: Kényelmes, utcai ruházat, de aki szeretne, jöhet edzőruhában is. A magassarkú cipő nehezítheti a gyakorlást! Kérjük, a nagyobb ékszereket, elsősorban nyakláncokat, fülbevalókat a megóvásuk és a sérülésveszély elkerülése érdekében ne viseljétek.

 

Pilates

Időpont: 2023. május 24. (szerda) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Szabó Vivien

“A mozgás, amelytől 10 alkalom után jobban érzed Magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után pedig a párod szemében szikra lobban, ha Rád néz!” 

A módszer, amely számtalan kihívás elé állít, de ugyanakkor feltölt, ellazít. A módszer, mely testet és lelket gyógyít. A módszer, mely megerősíti a törzsizmaidat, de nem feledkezik el a többi izmodról sem. A módszer, amely elsőre talán lassú, de közel sem laza. A módszer, mely ismerete nélkül lehet élni, de nem érdemes. Pilates. Örök szerelem.

Az edzéseket természetesen bemelegítéssel (ízületi átmozgatással) kezdjük, majd a Pilates alapgyakorlatait tanuljuk, kombináljuk, tökéletesítjük, és végül az órát egy teljes testre kiterjedő nyújtással, lazítással zárjuk.

 

Moderntánc (ÚJ)

Időpont: 2023. május 24. (szerda) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Bukovics Bianka

Rövid bemelegítést és némi nyújtást követően a moderntánc alapjaira építve fogunk megtanulni egy rövid koreográfiát. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várok, kortól és táncos ismeretektől függetlenül! 

 

Balance (ÚJ)

Időpont: 2023. május 25. (csütörtök) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Kapui Zsuzsi

A Balance edzéseken egy speciális, félgömb alakú eszköz segítségével, folyamatos egyensúlyozást igénylő közegben végezzük a gyakorlatokat. Az instabilitáshoz való alkalmazkodás az egész testet egyidőben dolgoztatja, és egyedülállóan fejleszti a mély és core izomzatot, az ízületi stabilitást és szervezetünk agy-ideg-izom kapcsolatait. Ezáltal támogatást nyújt mind a helyes testtartás kialakításában, mind a mindennapi mozdulataink tudatosabbá válásában. Sőt az eszköz sokszínűségéből adódóan akár állóképességünket, erőnlétünket, hajlékonyságunkat, és még koncentrációs készségeinket is nagymértékben fejleszthetjük. Az órára kortól, nemtől, alkattól és edzettségi szinttől függetlenül mindenkit szeretettel várunk! Csempéssz egyensúlyt a mindennapjaidba velünk a Dolgozói Sporthéten! :)

 

Funkcionális tréning

Időpont: 2023. május 25. (csütörtök) 19:00-20:00(!)

Helyszín: ELTE Apáczai Gimi

Oktató: Répási Károly

Folyamatos kihívások, erő-állóképesség fejlesztés – ez vár Rád a funkcionális köredzés során, ahol saját testsúllyal és több eszközzel – TRX, Rope-kötél, RIP Trainer, öntöttvas súlyzók – dolgozunk, ezáltal sokszínű, a mindannapjaink során végzett mozdulatainkat fejlesztő gyakorlatsorozatokat tudunk összeállítani. A preventív, de intenzív óráinkat azoknak ajánljuk, akik egy pörgős és változatos mozgásformára vágynak.  Az edzésprogramot többéves szakmai tapasztalattal rendelkező edzőink állították össze, akik támogatnak téged a kezdőtől egészen a profi szintig.

 

Karate (ÚJ)

Időpont: 2023. május 26. (péntek) 18:00-19:00

Helyszín: Bogdánfy Sporttelep

Oktató: Novák Dóra

Szeretnéd kipróbálni milyenek az első lépések egy végtelen úton? Szeretnél egyszerre edzeni és hasznos ismereteket szerezni?

A karate edzésen többek között:

👊valódi önvédelmet tanulhatsz,
👊fejlesztheted az önfegyelmedet,
👊 a tanítást a te szintedhez igazítjuk,
👊egy elismert, nemzetközi szervezet tagja lehetsz,
👊egy igazán családias közösség vár rád.

Fiúkat és lányokat egyaránt várunk!  

Öltözet: Szabadon választott edzőruha. Elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen, és ne akadályozzon a mozgásban. Ékszerek viselése nem ajánlott a sérülésveszély miatt. 

 

Természetjáró túra a Budai-hegyekben

A túrán való részvételhez is szükséges a Sporthétre való regisztráció.

Az ELTE Dolgozói Sporthét keretében május 28-án, vasárnap a Budai-hegység több látványos csúcsát keressük fel egy kellemes körtúra keretében. Túránk végig a főváros határain belül halad majd, kiindulási és érkezési pontunk egyaránt a 11-es BKK-buszjárat Nagybányai úti végállomása lesz. Elsőként a közelben megbúvó látványos geológiai képződményt, az Apáthy-sziklát keressük fel, ahonnan remek kilátás nyílik a környező hegyekre, völgyekre. A Hűvösvölgy felé vezető utakon való átkelés után a Kis- és Nagy-Hárs-hegy felé vesszük az irányt; az utóbbi csúcson magasodó Kaán Károly-kilátóból ismét szép panoráma tárul majd elénk. Ezt követően a Gyermekvasút Szépjuhászné nevű megállóhelyéhez ereszkedünk le, ahol egy kisebb pihenőt tartunk, illetve kiszállási lehetőség is lesz az addig megtett kb. 6 km-es táv után. Szépjuhásznétól a Hárs-hegy megkerülésével Hűvösvölgy felé indulunk tovább, melyet elérve az Országos Kéktúra mentén fogunk haladni. Érintjük majd a Hármashatárhegyi repülőteret, valamint a különleges formájú Oroszlán-sziklát is. Kirándulásunk utolsó szép panorámáját az Árpád-kilátó fogja biztosítani, ahonnan rövid ereszkedést követően érünk vissza a túra kiindulópontjára, a Nagybányai úti buszfordulóhoz.

A túra alapvetően jól járható, kirándulók által rendszeresen látogatott útvonalakon fog haladni, ám az időjárási viszonyok függvényében saras/csúszós szakaszok előfordulhatnak, ezért minden résztvevőnek javasoljuk a zárt (lehetőség szerint vízálló) cipő viselését. Esetenként hosszabb emelkedős szakaszokra kell számítani, de ezek átlagos erőnléttel mindenki számára teljesíthetők lesznek. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával számára elegendő mennyiségű enni- és innivalót. A Szépjuhásznénál kiszálló túrázók a Széll Kálmán térre közlekedő 22, 22A vagy 222-es jelzésű buszokkal utazhatnak vissza a túra végeztével.

Találkozó: 2023. május 28-án 9:00-kor a 11-es busz Nagybányai úti végállomásánál (buszok 10 percenként indulnak ide a Batthyány térről).

Táv: 14 km (kiszállási lehetőség kb. 6 km után).

Szintemelkedés: kb. 600 m (a kiszállási pontig kb. 300 m).

Időtartam: kb. 7 óra (a kiszállási pontig kb. 3 óra).

Útvonal: Nagybányai út – Apáthy-szikla – zöld sáv jelzés – zöld + jelzés – Kis-Hárs-hegy – Nagy-Hárs-hegy – sárga sáv jelzés – Szépjuhászné – piros sáv jelzés – piros + jelzés – Hűvösvölgy – kék sáv jelzés – Hármashatárhegyi repülőtér – Oroszlán-szikla – Árpád-kilátó – zöld sáv jelzés – Nagybányai út.

Túravezető: Braun László (30/326-5229)

 

3. Jelenléti edzések Szombathelyen

Az ELTE SEK Testnevelési és Sportközpont munkatársainak köszönhetően Szombathelyen is lesznek szervezett, közös edzésalkalmak a Sporthét folyamán. A pontos időpontokhoz, helyszínekhez görgess lejjebb!


 

Funkcionális edzés

Időpont: kedd és csütörtök, 17:30-18:30
Helyszín: Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, Gimnasztika terem

 

Íjászkodás

Időpont: hétfőtől péntekig 8:00-9:00 
Helyszín: Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, Futófolyosó

 

Kajak-Kenu

Időpont: hétfő, kedd, szerda csütörtök 16:30-18:00 
Helyszín: Szombathely - Csónakázó-tó

 

Nem szervezett edzés keretében, de a dolgozók számára szabadon használható

 • kondicionáló terem: május 22-26. (hétfőtől péntekig) 8:00-21:30
 • asztalitenisz terem: május 22-26. (hétfőtől péntekig) 8:00-21:30

Csapatverseny

Nem számít, hogy mit, csak mozogjatok legalább fél órát. Gyűjtsétek a pontokat, és nyerjetek!

Mi kell ehhez?

 1. Csatlakozzatok ide kattintva (név, email cím, szervezeti egység és – csapatversenyben is indulók esetében – csapatnév megadásával)
 2. Mozogjatok minél többet a Dolgozói Sporthét alatt! Vegyetek részt az edzéseken, akár élőben, akár online formában.
 3. Rögzítsetek minden sporttevékenységet (azt is, ha szervezett edzésen vesztek részt) egy arra alkalmas mobiltelefonos alkalmazás segítségével (pl. Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró stb.)
 4. Töltsétek fel a sporttevékenységről szóló képeket, térképeket a Sporthét Teams-felületén csapatod saját csatornájára. Arról is csináljatok fotót, ha tornatermi edzésen vesztek részt! A pontok időarányosan szerezhetők, ezért a képen a mozgással töltött idő mindenképpen látszódjon!
 5. A szervezők feldolgozzák és rögzítik az összes feltöltést.
 6. Többletpont is szerezhető: ha a sporttevékenység igazolásáról szóló kép mellé az adott tevékenység közben, vagy közvetlenül előtte/közben/utána készült szelfit is feltöltötök.
 7. További többletpont szerezhető, ha a sporttevékenység előtt/után/közben készült szelfit megosztod az Általános/General csatornán is.

A csapat tagjai által megszerzett összes pontszámot elosztjuk a csapat tagjainak számával, hogy a kisebb és nagyobb létszámú csapatok egyenlő eséllyel indulhassanak.

Az aktuális állást a szervezők naponta frissítik az Általános/General csatornán közzétett táblázatban.

Szeretnénk mindenkit buzdítani, hogy minél több munkatársát, ELTE-n dolgozó ismerősét bátorítsa mozgásra. A csoportlétszámtól függően a pontok átlagolása után hozzáadandó pluszpontok szerezhetők:
4-5 fős csapatok: +1 pont 
6-8 fős csapatok: +2 pont

Nyeremények:

 1. helyezett: csapattagonként 10 000 Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 2. helyezett: csapattagonként 8 000Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 3. helyezett: csapattagonként  5 000Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

Egyéni verseny

Azok is részt vehetnek a pontgyűjtésben, akik nem tudnak vagy nem akarnak csapatban indulni. Ők a Sporthét Teams-csoport Egyéni verseny elnevezésű csatornájára tölthetik fel a sportolást igazoló tartalmakat. Az Egyéni verseny csatornára feltöltött tartalmak az eseményre regisztráló minden résztvevő által elérhetőek.

Ebben az esetben a regisztrációs űrlapon természetesen nem kell csapatnevet megadni. Egyéni regisztráció után, a csapatversenybe való nevezés nélkül elkezdheti a pontok gyűjtését.

A pontgyűjtés módja, időszaka, a sportolás igazolásának feltételei, a pluszpontok rendszere, a pontszámítás és az eredményhirdetés időpontja a Csapatverseny versenyszabályzatában leírtakkal megegyezik.

A Csapatversenyben megszerzett saját pontokkal a versenyzők automatikusan részt vesznek az egyéni nyereményjátékban is.

Nyeremények:

 1. helyezett: 10 000 Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 2. helyezett: 8 000Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba
 3. helyezett: 5 000Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon  üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

Kihívások, fotó- és receptverseny

ADD TOVÁBB A MOTIVÁCIÓT!

Célunk, hogy minél több munkatársunkra átragasszuk a motivációt. Dolgozzunk ezen a héten minél többen saját magunk és munkatársaink egészségéért! Ennek érdekében értesítsd minél több munkatársad a rendezvényről, hiszen ezzel most nyereményben részesülhetsz!

Hogyan vehetsz részt?

Regisztrálj a rendezvényre (ha még nem tetted), majd szólj minél több ELTE-alkalmazottnak az eseményről, buzdítsd őket is regisztrációra! Az új résztvevők a regisztrációs űrlapon megadhatják annak a nevét, aki ajánlotta nekik a rendezvényt és a regisztrációt.

Nyeremény

 1. helyezett (legtöbb új regisztrálót motiváló résztvevő) ELTE-s ajándékcsomagot nyer.

Természetesen az ebben a kihívásban megadott adatokra is vonatkozik a rendezvény adatkezelési tájékoztatója. 

 

 

CSALÁDBARÁT PLUSZ KIHÍVÁS

Sportolni, mozogni minden korosztály számára hasznos. Épp ezért a Sporthét keretei között most nemcsak munkatársainkat szeretnénk motiválni, de arra is buzdítunk, hogy adják tovább ezt a motivációt családjuk minden tagjának.

Olyan kihívást indítunk, ahol kifejezetten a családon belüli közös mozgást támogatjuk.

Hogyan tudtok részt venni?

A kihívás 2023. május 22. 00:01 és 2023. május 29. 23:59 között tart. Ezalatt az időszak alatt minden betöltött 30 perc mozgásért, sporttevékenységért 3 pont jár, amennyiben közösen sportolt legalább egy hozzátartozóval.

Rögzítsétek mozgásotokat és töltsétek fel a Családbarát Plusz kihívás elnevezésű csatornára!

A pontgyűjtés módja, időszaka, a sportolás igazolásának feltételei, a pontszámítás és az eredményhirdetés időpontja az Egyéni verseny feltételeivel megegyezik, néhány különbség van csupán:

 • Mivel Családbarát Plusz kihívásról és családi sportolásról van szó, nem elég csupán, ha Te mint ELTE-dolgozó sportolsz, akkor tudsz érvényesen pontot szerezni, ha a feltöltésre kerülő sporttevékenységet legalább egy, Veled rokonságban álló családtaggal együtt végzed. Lényeg, hogy rokon legyen, házastárs, gyermek, unoka, unokatestvér, nagybácsi, nagynéni, szülő stb. egyaránt megfelelő nevező. Fuss együtt a testvéreddel, jógázz együtt a férjeddel/feleségeddel - és máris részt tudsz venni a kihívásban.
 • Ebben a kihívásban nincsenek pluszpontok, minden betöltött 30 perc mozgásért egységesen 3 pont jár.
 • A sporttevékenység családi részének igazolása feltöltött fotóval lehetséges. A képen látszódjon, hogy nem egyedül voltál, de a rokonnak nem kell felismerhetőnek lennie (szerepelhet a fotón hátulról, arc nélkül, csak egy részletben stb, amit megfelelőnek találtok).
 • A kihívás csatornájára feltöltött sporttevékenységet természetesen az egyéni- illetve csapatversenyben is jóvá írhatod. Ehhez arra a csatornára is fel kell töltened az aktivitásodat igazoló képernyőképet és a szelfit.

A sporthét alatt legtöbb pontot gyűjtő versenyző nyereményben részesül.

Nyeremény

 1. helyezett – 10 ezer forintos vásárlási utalványt nyer a Decathlon üzleteibe
 2. helyezett – 8 ezer forintos vásárlási utalványt nyer a Decathlon üzleteibe
 3. helyezett – 5 ezer forintos vásárlási utalványt nyer a Decathlon üzleteibe

 

 

BARANGOLÁS BUDAPESTEN KIHÍVÁSOK #1:
KOLODKO miniszoborgyűjtő kihívás

Szoborgyűjtésre fel!

Ismered a Kolodko-miniszobrokat? Gyűjts belőlük össze minél többet! Minden összegyűjtött miniszobor 1 pontot ér. A kihívást a legtöbb pontot (szobrot) összegyűjtött játékos nyeri.

Hogyan tudsz részt venni a kihívásban?

Egy minimum 30 perces sporttevékenység keretében keress fel miniszobrokat! Készíts közös képet vagy szelfit a szoborral (a lényeg, hogy igazolni tudd, valóban Te jártál ott). A sportteljesítményt igazoló tracket és a szelfit töltsd fel a Kolodko-miniszoborgyűjtős kihívás nevű csatornára.

Egy szobor fejenként csak egyszer gyűjthető össze.

A kihívás csatornájára feltöltött sporttevékenységet természetesen az egyéni– illetve csapatversenyben is jóvá írhatod. Ebben az esetben ne felejtsd el feltölteni csapatod vagy az Egyéni verseny csatornájára!

A sporthét alatt legtöbb szobrot, azaz legtöbb pontot összegyűjtő versenyző nyer.

Nyeremény

 1. helyezett: 5 000 Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

 

BARANGOLÁS BUDAPESTEN KIHÍVÁSOK #2:
IDŐUTAZÓK

Küldetés a Margit-szigeten

Különleges küldetésre hívunk Titeket!

Fedezd fel a Margit-szigetet, annak nevezetességeit egy izgalmas küldetés során! A program során többek között sportos és helyszínen keresgélős feladatokkal fedezheted fel a szigetet, annak nevezetességeit. A küldetés során az időben bolyongva kell megtalálnotok az utat, vissza 2023-ba.

Hogyan tudsz részt venni a küldetésben?

Menj ki a Margit-szigetre, indítsd el a küldetéshez használt programot (amit a Sporthét Teams-csoportjában találsz), játszd végig a játékot, teljesítsd a küldetést! A küldetés teljesíthető egyénileg, csapattal és akár családdal is.

A küldetés csatornájára feltöltött sporttevékenységet természetesen az egyéni– illetve csapatversenyben is jóvá írhatod. Ebben az esetben ne felejtsd el feltölteni csapatod vagy az Egyéni verseny csatornájára!

A küldetést teljesítők között sorsolással dől el, ki nyeri az alábbiakat:

Nyeremény

 1. helyezett: 5 000 Ft-os vásárlási utalvány a Dechatlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba. Ha a sporthetes csapatoddal veszel részt a küldetésen, akkor a csapat minden küldetésben résztvevő tagja 5 000 Ft Decathlon és 5 000 Ft ELTE shop utalványt nyer).

 


BARANGOLÁS SZOMBATHELYEN:

SZOBORGYŰJTÉS SAVARIÁBAN


 

Szoborgyűjtésre fel!

Azt hiszem, nem vagyunk egyedül azzal budapestiként, hogy nem igazán ismerjük Szombathelyet, annak szobrait. Azonban nemcsak a fővárosban, hanem Szombathelyen is talál az ember érdekes szobrokat, különleges emlékműveket. Segíts megismertetni a budapesti kollégákkal Savariát! 

Hogyan tudsz részt venni a kihívásban?

 1. Egy minimum 30 perces sporttevékenység keretében keress fel szombathelyi szobrokat, emlékműveket! 
 2. Készíts közös képet vagy szelfit a szoborral (a lényeg, hogy igazolni tudd, valóban Te jártál ott). 
 3. A sportteljesítményt igazoló tracket és a szelfit töltsd fel a Szoborgyűjtés Savariában kihívás nevű csatornára!
 4. Írd meg 1-2 mondatban, hogy mit láthatunk a képen, kinek, minek a szobát gyűjtötted be! 
 5. (opcionális) Különleges jelenetőséggel bír számodra a szobor? Meg is osztanál velünk? Pl. ott volt az első randitok a pároddal, akivel azóta is együtt vagytok? Oszd meg velünk. :) 

Egy szobor csak egyszer gyűjthető össze.

Gyűjts belőlük össze minél többet! Minden összegyűjtött miniszobor 1 pontot ér. A kihívást a legtöbb pontot (szobrot) összegyűjtött játékos nyeri.

A kihívás csatornájára feltöltött sporttevékenységet természetesen az egyéni– illetve csapatversenyben is jóvá írhatod. Ebben az esetben ne felejtsd el feltölteni csapatod vagy az Egyéni verseny csatornájára!

Nyeremény

 1. helyezett: 5 000 Ft-os vásárlási utalvány a Decathlon üzleteibe, 5 000 Ft-os vásárlási utalvány az ELTE shopba

 

 

SZÉP HELYEN SPORTOLTAM!
Fotóverseny

 

Mozogj azért (is), hogy szép tájakat láss! Biztos köztetek is sokan vannak, akik nemcsak a sportolás szeretete miatt veszik magukat rá egy hosszabb vagy rövidebb túrára akár gyalog, akár biciklivel. Biztos többen éreztétek már magatokat úgy, hogy nagyon nincs kedvetek elindulni vagy megtenni a még előttetek álló távot...de a végén a kilátásért mindig megérte.

Osszátok meg a szép tájak okozta kellemes élményeket a munkatársaitokkal is!

Menjetek el futni, kirándulni, biciklizni, vagy mozogjatok bármilyen más módon, és ha úgy érzitek, megörökítésre érdemes, szép környezetben vagytok, fotózzátok le! Lehet ez egy tavaszi rét, egy városi naplemente, vagy bármi más: a szépség mindenütt jelen van. :)

Fotózzátok le a szép tájakat és töltsétek fel a Sporthét Teams-csoportjának Szép helyen sportoltam! fotóverseny nevű csatornájába. A feltöltött fotók a rendezvényre regisztráló minden résztvevő számára láthatóak lesznek. Bátorítsátok ismerőseiteket, hogy támogassák egy lájkkal fotóitokat, mert a rendezvény végén legtöbb kedveléssel rendelkező fénykép feltöltője értékes nyereményben részesül!

A fotóverseny 2023. május 29. 20:00-ig tart. Ebben az időpontban rögzítik a szervezők a kedvelések számát a bejegyzések alatt, ami alapján kihirdetik a győztest.

Figyelem: Csak a kedvelés-reakciók száma számít! Egyéb hangulatjeleket, reakciókat nem veszünk számításba!

A versenyben való részvétel feltételei:
A csatornára csak a Dolgozói Sporthét ideje alatt (2023. május 22. 00:01 – 2023. május 29. 20:00 óra között) készült fényképeket lehet feltölteni.
A fénykép feltöltésekor igazolni kell, hogy a feltöltő valóban ott járt, valóban saját képről van szó.

Ezt két módon igazolhatják a nevezők:

 • A képen szerepeljen a feltöltő személy is. Lehet szelfi is, de készítheti a fényképet valaki a veled együtt sportoló társaságból is. Csupán annyi a fontos, hogy együtt fotózkodjatok a tájjal, amit meg szeretnétek mutatni.
 • Ha nem szerepel a fényképen, úgy is elfogadjuk a feltöltést, ha rögzíted a sporttevékenységet, amely során az adott tájra eljutottál. Ezt megteheted egy mozgást rögzítő alkalmazással (pl. Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró stb.) a sporttevékenységről szóló képeket, térképeket (screenshot/képernyőkép) töltsd fel a fotóval együtt a bejegyzésbe.

Nyeremény

 1. helyezett (legtöbb lájkreakciót kapott fotó feltöltője) – ELTE-s ajándékcsomagot nyer.

 

 

ÉTKEZZÜNK EGÉSZSÉGESEN!

Receptverseny

Az egészséges életmódhoz nem elég a rendszeres testmozgás, fontos a megfelelő táplálkozás is. Itt a lehetőség, hogy Te is inspirálódj és másokat inspirálj ezen a területen!

Készítsd el kedvenc egészséges fogásod, és nevezz be a versenybe!

Fotózd le az elkészült ételt, és a recepttel együtt töltsd fel a Sporthét Teams csoportjának Étkezzünk egészségesen! receptverseny nevű csatornájára.

Tipp: Az elkészített ételből akár kóstolót is vihetsz munkatársaidnak! :)

A feltöltött fotó–recept párosok a rendezvényre regisztráló minden résztvevő számára láthatóak lesznek. Bátorítsd ismerőseid, hogy támogassák egy kedveléssel recepted, mert a rendezvény végén legtöbb lájkkal rendelkező bejegyzés feltöltője értékes nyereményben részesül!

A receptverseny 2023. május 29. 20:00-ig tart. Ebben az időpontban rögzítik a szervezők a lájkok számát a bejegyzések alatt, ami alapján kihirdetik a győztest.

Figyelem: 

 • Csak ténylegesen elkészített étel + recept kombó vesz részt a versenyen. 
 • Csak a kedvelés reakciók száma számít! Egyéb hangulatjeleket, reakciókat nem veszünk számításba!

 

Nyeremény

 1. helyezett (legtöbb lájkreakciót kapott fotó feltöltője) - ELTE-s ajándékcsomagot nyer.

Gyermeknapi majális

2023. május 27-én, szombaton 9.00 és  16.00 között gyermeknapi majálist tartunk az ELTE Vízisporttelepén.

Különböző játékokkal várjuk a gyermekeket (pl. ugrálóvár, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, bohóc-bűvész műsor, lufihajtogatás, arcfestés, babajátszótér, sárkányhajózás). A felnőttek számára is többféle játékkal készülünk, ahol akár az egész család összemérheti ügyességét.

Mindenki a vendégünk vattacukorra és rétesre, üdítőre vagy egy jó hideg sörre. Ezenkívül a rendezvény ideje alatt büfé fog működni, ahol mindenki azt vásárolhat, amit megkíván.

Pontokat a majálison is tudsz gyűjteni. Az ott gyűjtött pontokat el tudjátok számolni a Családbarát Plusz Kihívásban. Az érkezés után, a regisztrációkor kérd a majális pontgyűjtő füzetét a regisztráló kollégáktól. Minden játék kipróbálása egy pontot ér a pontgyűjtő lapon. A majális után a pontgyűjtő lap mindkét oldalát fotózd le és töltsd fel a Sporthét Családbarát Plusz Kihívás csatornájára. A Sporthét szervezői jóváírják a pontokat.

Helyszín: 

ELTE Vizisporttelep (ELTE Evezős Klub)
Cím: 1237 Budapest, Vízisport u. 48.
Megközelíthető autóval, az általunk biztosított kisbuszokkal (indulás a Boráros térről) vagy gyalogosan.

Jelentkezés az alábbi űrlapon:

JELENTKEZEM A MAJÁLISRA!

Jelentkezési határidő:

2023. május 22.

További információ a majálisról:

Kováts Zsuzsanna, dolgozoi.szolgaltatas@elte.hu

Pontozás és versenyszabályzat

A csapatverseny 2023. május 22. 00:01 és 2023. május 29. 23:59 között tart. Ezalatt az időszak alatt – amennyiben nem jár pluszpont – minden betöltött 30 perc mozgásért, sporttevékenységért 3 pont jár.

31 perc mozgás és 45 perc mozgás ugyanúgy 3 pontot ér, de 60 percért már 6 pont jár. Minden mozgásforma számít, sportágtól függetlenül. Kirándulásért, csapatsportokért, futásért, jógáért stb. ugyanúgy pontok szerezhetők.

Rögzítsd minden sporttevékenységedet egy mozgást rögzítő alkalmazással (pl. Strava, Runkeeper, Caynax, Természetjáró stb.), és töltsd fel a sporttevékenységről szóló képeket, térképeket (screenshot/képernyőfotó) a csapatod saját csatornájára.

Az egyes csapatok saját csatornáinak tartalmát csak az adott csapathoz tartozó csapattagok és a szervezők látják.

A feltöltött képen a mozgással töltött idő mindenképpen látszódjon! Enélkül az adott sporttevékenységet nem tudjuk rögzíteni.

A képek a sportolás végétől számított 24 órán belül tölthetőek fel a csatornára.

Többletpontok szerezhetők az alábbi módokon:

 • Szervezett edzések:
  Amennyiben valaki a Dolgozói Sporthét keretein belül szervezett, a programban megjelenített edzéseken, közös programokon vesz részt (tornatermi és online edzések, közös túrázás), abban az esetben félóránként nem 3, hanem 6 pont szerezhető. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a már ismertetett mozgást rögzítő alkalmazás képének feltöltésekor kommentben jelzi, hogy a mozgás a Sporthét által szervezett programhoz kötődik. A részvétel tényét a szervezők ellenőrzik.
 • ÚJ sportágak szervezett edzései:
  Ha valaki a Dolgozói Sporthét keretein belül szervezett, a programban megjelenített ÚJ sportágak (balance, karate, monderntánc, önvédelem) edzésein vesz részt, abban az esetben félóránként 7 pont szerezhető. Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a már ismertetett mozgást rögzítő alkalmazás képének feltöltésekor kommentben jelzi, hogy a mozgás a Sporthét által szervezett melyik ÚJ sportághoz kötődik. A részvétel tényét a szervezők ellenőrzik.
 • A Karrierközpont videós tornái:
  Amennyiben a Karrierközpont videós tornáit csinálja végig valaki, abban az esetben kiemelt pontozás jár. A pontozást a lenti táblázat tartalmazza. Az extra pontokhoz csak annyit kell tenni, hogy a már ismertetett mozgást rögzítő alkalmazás képének feltöltésekor kommentben jelzi, hogy melyik tornát végezte el.
 • Sportos szelfi:
  A minimum 30 percet elérő, minden feltöltött sporttevékenység mellé plusz 1 pont szerezhető, ha az érintett csapattag a sporttevékenység igazolásáról szóló kép mellé az adott tevékenység közben, vagy közvetlenül előtte/utána készült szelfit is feltölt magáról a csapat csatornájára. A fényképre akkor is plusz egy pont kapható, ha a képhez kapcsolódó aktivitás a hossza miatt, vagy más okból több pontot ér. Egy sportalkalomhoz kötődően csak egy fotóra kapható plusz pont. A jelentősebb szünet nélkül, hosszabb időn át folytatott azonos sporttevékenység egy sportalkalomnak minősül, több rövidebb alkalomra nem darabolható, így csak egy fotóra kapható plusz pont.
 • General szelfi:
  A fenti módon feltöltött szelfiért 2 pont kapható, ha a feltöltő a képet a General csatornán is megosztja, a csapat és a sportág megjelölésével együtt. A General csatornán a képet mindenki láthatja, aki regisztrált az eseményre.

 

Szerezhető pontok táblázatos összefoglalása:

Példa: Ha például egy 6 fős csapat közösen elmegy valahová kirándulni 3 órára és minden csapattag regisztrálja ezt a Sporthét Teams felületén, máris 108 pontot szereztek a versenyben (számítás: 6 db félórás idősáv 3 pont félóránként 6 fő). Ha mindenki feltölt róla egy szelfit is a csapat csatornájára, az máris 114 pont.

 

Pontok összegzése, végső pontszám:

A csapat tagjai által megszerzett összes pontszámot elosztjuk a csapat tagjainak számával, hogy a kisebb és nagyobb létszámú csapatok egyenlő eséllyel indulhassanak.

Szeretnénk azonban mindenkit arra buzdítani, hogy minél több munkatársát, ELTE-n dolgozó ismerősét bátorítsa mozgásra. A csoportlétszámtól függően a pontok átlagolása után hozzáadandó pluszpontok szerezhetők: 
4-5 fős csapatok: +1 pont 
6-8 fős csapatok: +2 pont

 

Eredményhirdetés:

Időpont: 2023. június 1. (csütörtök) 14:00 
Helyszín: 1053  Budapest, Henszlmann Imre utca 1. ELTE Karrierközpont képzőterem

Jelentkezés a Sporthétre

Nincs más hátra, mint hogy leadd jelentkezésedet a Mozdulj, ELTE! - Dolgozói Sporthétre:

 

Reméljük, Veled is találkozunk a Dolgozói Sporthéten!