fbpx
Karrierközpont
Slider

karriertippek

Epic álláshirdetés

„Dinamikus csapat”, „rugalmas munkavégzés”, „asszisztensi”, „szervezési” feladatok és barátaik… A munkakeresők agyrágó kukacai. Te is találkoztál már velük. Hogyan lehetünk egyáltalán sikeres jelentkezők, ha azt sem tudjuk, mit takar a hirdetés? És a hirdető vajon tudja, hogy mit szeretne? Tovább ›»

Pózolj karddal! Interjú-képes vagy?

Színes, fekete-fehér, kell, nem kell, tilos. Hogy biggyesztesz-e képet a CV-dbe, manapság majdnem hogy irreleváns kérdés. Ha egy HR-es kíváncsi Rád, a Facebookot is fel fogja túrni utánad. Igen egyszerű elbaltázni az első előtti benyomást egy rosszul megválasztott profilképpel – és ami az internetre kikerült, az bizony ott is marad! Tovább ›»

Célkereszt, vagy amit akarnak

Kábé zseninek kell lenned ahhoz, hogy kitűnj a tucat sablon-önéletrajz közül. Ráadásul abban sem lehetsz biztos, hogy jó pontot szerzel azzal, ha leírod, hogy hobbid a vadászat, amikor a WWF-hez jelentkezel informatikusnak. Villogtasd-e minden tudásod és képességed vagy szelektálj a megpályázott pozira szabva? Kívánatos vagy inkább ciki az olyan kompetencia feltüntetése, amely nem illik a munkakörhöz? Tovább ›»

Twerking, planking, jolieing az állásinterjún

Tízmilliárd légy nem tévedhet? Tiszta sor, hogy az extrém viselkedés nagyobb feltűnést kelt, de attól mert trendi, még nem biztos, hogy mindenkinek jól áll! Pont elég dolog miatt feszengnek a jelöltek, legalább frissen betanult mozdulatokon ne kelljen! Vagy Te HR-esként a mesterkélt pozőrre voksolnál? Tovább ›»

Melegen ajánljuk

Valóban befolyásolhatja a munkavégzést, hogy melyik oldalon tolod a biciklit, vagy csak a HR-esek akarnak direkt szívatni? A magánélet, családi állapot védett tulajdonság, és az ezen alapuló diszkrimináció jogszabályban tiltott, de mégis, milyen ügyfélszolis lenne valaki, ha már az állásinterjún csupán egyetlen kérdés miatt felborítaná az asztalt? Tovább ›»

Az őrület határán

Basszushányóravan? Féltíz, elkéstem, holaterem, ajtócsukva, bekellmenni, nemmerek, vanmaóra? Ezazazajtó? Kithívjakfel? Mianeve, miaszáma, hogyishívják? Szőkególyacsoporttársam vagy mentorsenioranimátorinstruktorkoordinátor, vagymi. Miértnemírtamfel? Minekvanokostelefonom? Várokkicsit, másiskéshet, csaknemjönnek, várjammegavégét? Orvosiigazoláskell, ezmárhiányzás?, hazamegyek, elmentafélnap, csinálokvalami értelmeset, majdjövőhétenbejövök... Tovább ›»

A táncolásból is meg lehet élni, de…

... de az egy külön szakma. Az egyetemi éveid csak a bulizásról szólnak?! Ringathatod magad abban a hitben, hogy elég a végzést követően állás után kajtatni, mert ez diplomával a kezedben szakmába vágó tapasztalatok nélkül is pikk-pakk menni fog. De mi van azzal, aki nem jár annyit bulizni, mint Te, mert önkénteskedik, vagy gyakornok egy multinál? Pályakezdő és pályakezdő között is óriási a különbség, ami nem csak a stréberséget jelentheti, hanem a talpraesettséget és a gyakorlati tudást is. Tovább ›»

Ki kinek a kije?

Újabb állás, amit a főnök nője kaparint meg előled. Hazamehetsz, álomba pityeregheted magad, a világ igazságtalan. Másnap kezded előről, most az unokaöccs a befutó. Ismerősökön keresztül tényleg csak akkor van esélyünk, ha valakinek a valakije vagyunk? Tovább ›»

Klónok Harca: Halál a Sablonokra

Közeleg a cél... már csak egy CV-t kell összetákolnod? Ne állj be a „jó kommunikációs képességű”, „rugalmas”, „csapatjátékos, de önállóan is dolgozni tudó” egyenmajmok sorába, akiknek mindegy, melyik cégnél szeretnék „kamatoztatni” „képességeiket”. Vagy Te szívesen randiznál egy arányos testalkatú fiúval/lánnyal, akinek hobbija a sport, az utazás, szeret olvasni, szívesen hallgat zenét, és 175-180 cm magas partnerét keresi? Tovább ›»

Hejesírás

„Sajtos kurzusok mellet médiákkal is foglalkoztam az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetemen (ELTÉ-n).” Csodálkozol, ha a fáradságos munkával, alaposan és igényesen megírt motivációs leveledre nem kapsz visszajelzést? Azt hiszed, hogy el sem olvasták, pedig meg van az, nyugi! Kinyomtatva ott figyel a parafatáblán és az egész HR osztály azon röhög. Tovább ›»
1 2 3 4