fbpx
Karrierközpont
Slider

Bemutatkozik az ELTE TTK HÖK

Ismerd meg az ELTE Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatát és tevékenységeit!

Általános bemutatkozás

A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) a Természettudományi Kar hallgatóinak érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezete. Az Önkormányzat képviseli a hallgatókat a különböző kari és egyetemi bizottságokban, tanácsokban. Szervezi, segíti a kari hallgatói életet, ezen kívül a HÖK különböző szolgáltatásokat is nyújt a hallgatóknak.

A szervezet tisztségviselőit egy évre választják, általánosságban igaz, hogy valamennyi hallgató választható az önkormányzat valamennyi tisztségére.

A kar hallgatóinak közvetlen választási joguk az önkormányzat legfelsőbb döntéshozó szervének, a küldöttgyűlés tagjainak illetve az elnök megválasztására van. Minden év tavaszán a képviselőket szakterületi alapon választják.

Az önkormányzat operatív működtetését a Küldöttgyűlést helyettesítő, részben annak tagjaiból, részben a tisztségviselőkből álló Választmány irányítja, a napi ügyeket pedig a tisztségviselők viszik. Ők emellett az önkormányzat egyes tevékenységi köreiért is felelősek, így egy-egy problémával először hozzájuk érdemes fordulni.

A TTK HÖK tagja az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnak is. Az ELTE HÖK egyetemi szinten végzi az ELTE-s hallgatók érdekképviseletét.

Ösztöndíjak

További információk itt találhatóak: https://osztondij.elte.hu/

Tanulmányi referensünk Darányi Éva Ágnes (tanulmanyi@ttkhok.elte.hu), az Ösztöndíjakért felelős referensünk pedig Silling Bianka (osztondij@ttkhok.elte.hu).

Rendezvények

  • 5vös 5km Futóverseny (http://eotvos5.elte.hu/)
  • Tétékás Honfoglaló-Bajnokság
  • különböző online kvízek
  • Überfúzió

Szolgáltatások

Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI)
A TTK kari fogyatékosságügyi koordinátora Török Gabriella (torok.gabriella@ttk.elte.hu). Ezen kívül vannak hallgatók, akik személyi segítőként tevékenykednek.

Diákjóléti referensünk Keszthelyi Szilvia (esely@ttkhok.elte.hu).

Pszichológiai tanácsadások terén pedig ELTE Életvezetési Tanácsadó (www.tanacsadas.elte.hu, www.elte.hu/eletvezetes/tanacsado) és a Kortárs Segítő Csoport (www.kortars.elte.hu) működik.

 

Honlap
Facebook
Instagram