Bemutatkozik az ELTE Füvészkert

Az ország első botanikus kertje 1847-től működik A Pál utcai fiúk című regényből ismert helyen.

Bemutatkozik az ELTE Füvészkert

Több mint 10 ezer különböző növény található benne: részben hazai honosak, részben olyanok, amelyek eredeti élőhelyükről már eltűntek. A maga évi 30 ezres látogatószámával hazánk egyik leglátogatottabb botanikus kertje.

Itt találhatóak a város leghatalmasabb tavirózsái is, amik akár egy felnőtt nő súlyát is elbírják. A Füvészkert története az 1700-as évekig nyúlik vissza, fénykorában több mint 12.000 fajt tartottak itt és olyan klasszikusokban is feltűnik helyszínként, mint Molnár Ferenc világhírű regénye, a Pál utcai fiúk. 2017 tavasza óta működik itt egy kis élményalapú tanoda is, ahol a gyerekek virágültetés közben zsebelhetnek be hasznos tudást a városi zöldfelületekről.

A Füvészkert jelentős botanikai, dendrológia tudománytörténeti és oktatási értéket képvisel, emellett műemléki-kerttörténeti szempontból is indokolt a védelme. Budapesti botanikus kert természetvédelmi terület néven 1960-ban nyilvánították védetté.

A járványhelyzet feloldását követően a Füvészkert újra látogatható lesz. További részletekért keressétek fel elérhetőségeit.

Cím: 1083 Budapest, Illés u. 25.
Telefon: +36-1-210-10-74 (belépőjegyek és porta)
E-mail
Honlap
Facebook

Forrás