Bemutatkozik az ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes

Az ELTE hallgatóinak számára kiváló kulturális elfoglaltságot biztosít az ELTE Művészeti Együttese. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez nyújt lehetőséget mindhárom csoportja, a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar és a Néptáncegyüttes.

Bemutatkozik az ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes

A Bartók Béla Énekkar és Egyetemi koncertzenekar

Az énekkar 70 éves, a zenekar 60 éves múltra tekinthet vissza, tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói. Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, a capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Idén is rengeteg csodás mű, káprázatos koncertek várnak bennünket, többek között a Zeneakadémia Nagytermében. Legutóbb a Verdi Requiemjét adtuk elő.Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Korábban nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében, 2014 májusában egyhetes svájci turnén vett részt, legutóbbi turnéja során Kínában adott négy koncertet. Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort. Az együttesben az együtt zenélés élményén túl egy összetartó, gazdag hagyománnyal rendelkező összegyetemi közösség tagjává válhatsz.

Folytasd nálunk a zenélést, ha eddig is énekeltél kórusban vagy zeneiskolában tanultál! Ha eddig csak vágytál ilyesmire, akkor is jelentkezz mielőbb. A művészeti együttes vezetője Kovács László karmester, Liszt-díjas, kiváló művész.

Cím: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 4.
Telefon: +36-30-275-1905
E-mail: info@zene.elte.hu
Művészeti igazgató: Kovács László, Liszt-díjas kiváló művész
Facebook

ELTE Néptáncegyüttes

Az ELTE Néptáncegyüttes 1957-ben alakult. A számos minősítéssel jeleskedő együttes legutóbb a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat, illetve több külföldi turné során bizonyított már. A csoport nem csak Európa legtöbb országában turnézott már (2013 nyarán például Olaszországban, korábban Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában, Lengyelországban stb.), de 2009-ben eljutott egészen Kínáig is. Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat. Az együttes művészeti vezetője Taba Csaba.

Honlap
Facebook

Forrás