„Annál jobb érzés nincs, mint amikor prezentálhatom az ügyfeleknek az általam kitalált megoldást!”

Frissdiplomás vagy, érdekel az IT és az ügyfélkommunikáció világa is, de még nem tudod, milyen pozíció illene hozzád pontosan? A Veeva Systems Hungary csapata éppen ezekkel a kompetenciákkal keres új kollégákat. Kis Alexandrával, a vállalat IT tanácsadójával beszélgettünk arról, ő miért is szeret a cégnél dolgozni és mire számíthat az, aki beadja a jelentkezését.

„Annál jobb érzés nincs, mint amikor prezentálhatom az ügyfeleknek az általam kitalált megoldást!”

Mivel foglalkoztok a Veevánál?

Egy amerikai szoftvergyártó cég vagyunk, számítógépes programokat és személyre szabott megoldásokat kínálunk a Life Sciences iparág képviselőinek, többek között gyógyszergyártó cégeknek, hogy megkönnyítsük számukra az egyébként nagyon hosszadalmas termékengedélyeztetési folyamatot. Ez lehet egy új gyógyszer, vakcina, orvosi eszköz, stb. Ezenkívül mi tartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel és támogatjuk őket a program használata során.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban és a cégben?

Amit leginkább szeretek a munkámban az az, hogy rengeteg új dologgal találkozom nap mint nap, hiszen mindig jönnek újabb és újabb kihívások. Nagyon élvezem, hogy mindig utána kell nézni a dolgoknak és meg kell találni a lehető legjobb megoldást. Ami azonban igazán élvezetessé teszi ezt, az a cég és a környezet, amiben dolgozom. A kollégák nagyon segítőkészek, mindenkihez bátran lehet fordulni és nagyon támogató a közösség.

Milyen területre kerestek jelenleg új munkatársakat és milyen tapasztalatot vártok el?

Főként Associate Consultant pozícióba keresünk új kollégákat. Ehhez a pozícióhoz nem szükséges semmilyen specifikus végzettség, dolgoznak nálunk pszichológusok, IT területen végzettek vagy gyógyszerészek is. Tulajdonképpen bárki jöhet, az egyetlen fontos dolog, hogy érdekelje a technológia, illetve az IT világa. A fő feladatkör az ügyfelekkel való kapcsolattartás és a személyre szabott megoldások felkínálása. Vannak technikai tudást igénylő feladatok is a kommunikáció, ügyfélprezentációk mellett, így elég sokrétű, amit csinálunk. Az angol nyelvtudás nagyon fontos, kifejezetten magyar ügyfelünk nincs is, és a cégen belül a külföldi kollégákkal is angolul kell kommunikálni. Előnyt jelent egyéb más nyelvtudás is, hiszen az egy plusz pont, ha a saját nyelvén tud valaki az ügyfelekkel kommunikálni.

Jól értem, hogy akár frissdiplomások is jelentkezhetnek?

Így van. Van egy kifejezetten frissdiplomásoknak szóló programunk, ahova olyanokat is várunk, akik nem feltétlen biztosak abban, hogy mivel szeretnének foglalkozni, de érdekli őket az IT és a consulting világa. A program fő célja, hogy felkészítsen arra, hogy a későbbiekben tanácsadóvá váljon vagy akár egy másik pozíciót lásson el. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a program elejétől kezdve mindenki teljes értékű kollégának számít, de van mögötted egy biztonsági háló, ami miatt nem érzed azt, hogy egyedül vagy, hiszen van mentorprogramunk, valamin belső tréningjeink is.

Ha egy életérzéssel kellene jellemezned a céget, mi lenne az?

Az egyetemista időszak jutott eszembe, amikor nagyon nehezek a vizsgák és sok energiát kell beletenni, de aztán amikor túljutunk a nehézségeken, mindenki együtt örül és lehet ünnepelni, bulizni. A cégnél is vannak kihívások, amikor oda kell tennie magát az embernek, de a nap végén megéri, és mindeközben nagyon jó hangulatban és közösségben lehet dolgozni – ahol természetesen az ünneplés sem marad el!