fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Angol önéletrajz, motivációs levél, állásinterjú komplex workshop (2021. ősz)

Kinézted magadnak álmaid állását? Angol CV-t és motivációs levelet kérnek, de nem tudod, hogyan állj neki, mit kéne beleírnod...vagy mit kéne kihagynod belőle? Tanácstalan vagy, hogy a passzív nyelvtudás önéletrajzba való-e? Szeretnél hasznos kifejezéseket, szófordulatokat tanulni? Félsz az angol nyelvű állásinterjútól? Szeretnéd magad kipróbálni, hogyan állnád meg a helyed az interjún? Az ELTE Karrierközpont új szolgáltatása tud Neked segíteni!

Az ELTE Karrierközpont Angol önéletrajz, motivációs levél, állásinterjú workshopot szervez. Jelentkezésedet az oldal alján tudod leadni.

A workshop célja: 
Segítséget nyújtani a résztvevőknek abban, hogyan írjanak angol önéletrajzot és motivációs levelet. Lehetőséget adni nekik, hogy kipróbálhassák magukat kvázi-interjúhelyzetben. A komplex workshop tartalmazza a jelentkezési csomag (CV, motivációs levél) és az állásinterjú témakörét is. A beadott munkákra visszajelzést ad az oktató, így a kapott tanácsok mentén tudják javítani, még jobbá csiszolni jelentkezési csomagjukat.

A workshop célcsoportja:
Jelen workshop elsődleges célcsoportja a magyar anyanyelvű ELTE-hallgatók és alumnusok (a hasznos kifejezéseknél előfordulhatnak magyar kifejezések). A workshop-on bárkit szívesen látunk, aki szeretné fejleszteni álláskeresési kompetenciáit.

Egyéb kapcsolódó szolgáltatás: 
Az ELTE hallgatói (amennyiben szükségét érzik), a workshop után igénybe tudják venni az ELTE ingyenes karrier-tanácsadását is (magyar nyelven).

A oktatás nyelve:
Túlnyomórészt angolul fog megvalósulni a workshop, esetleg a hasznos kifejezések magyar megfelelőjének említésekor váltanak majd magyar nyelvre.

A workshop helyszíne:
Online, így otthonod kényelméből vehetsz részt a workshop-on. Discordot, illetve Canvast fogunk használni a foglalkozások során. 

A workshop témakörei:

A workshop felépítése:

A workshopon az önéletrajz, a motivációs levél és az állásinterjú témakörét vesszük át. A tanári magyarázatokon túl lesznek feladatok, saját élményű gyakorlatok is.

Az első csoportos, Discordos órán az önéletrajz témakörét vesszük át, gyakoroljuk be.
Néhány napon belül mindenki (egyénileg) elkészíti saját önéletrajzát, amit elküld az oktatónak. Az oktató a beadott önéletrajzokról egyénileg visszajelzést ad a résztvevőknek.

A második csoportos, Discordos óra elején röviden megbeszéljük, milyen típushibák voltak a beadott önéletrajzokban, mire érdemes még figyelni. A csoportos visszajelzés azért fontos, mert így tanulhatsz a saját és mások hibáiból is, így azt később már nem fogod elkövetni.
Ezután motivációs levél témakörét vesszük át, gyakoroljuk be.
Néhány napon belül (egyénileg) mindenki elkészíti saját motivációs levelét, amit elküld az oktatónak. Az oktató a beadott motivációs levelekről egyénileg visszajelzést ad a résztvevőknek.

A harmadik csoportos, Discordos óra elején röviden megbeszéljük, milyen típushibák voltak a beadott motivációs levelekben, mire érdemes még figyelni.
Ezután a Felkészülés az állásinterjúra témakör következik.

Az utolsó alkalommal egyéni próbainterjúkra kerül sor az oktatóval (25-30 perc), ami után mindenki azonnali visszajelzést kap (5-10 perc).

A workshop dátumai:

 1. 2021.  augusztus 30. hétfő17:00-18:30 (90 perc): Önéletrajz
 2. 2021. szeptember 6hétfő17:00-18:30 (90 perc): Rövid csoportos visszajelzés a beadott önéletrajzokról + Motivációs levél
 3.  2021. szeptember 13. hétfő,  17:00-18:30 (90 perc): Rövid csoportos visszajelzés a beadott motivációs levelekről + Felkészülés az állásinterjúra
 4. Egyéni próbainterjú a három nap egyikén, az előre lefoglalt időpont szerint (25-30 perc interjú + 5-10 perc visszajelzés)*
  2021. szeptember 15., szerda, 16:00-18:00 (3 fő)
  2021. szeptember 16. csütörtök 16:00-18:40 (4 fő)
  2021. szeptember 17. péntek, 16:00-18:00 (3 fő) 

*A próbainterjú időpontjának kiválasztása:
Az online leadott jelentkezés után válaszüzenetben megkapod további teendőidet. Ebben az üzenetben találod az időpontfoglaló rendszer linkjét, így már most kiválaszthatod, melyik alkalommal szeretnél próbainterjúra jönni.

A workshop ára:
Az ár tartalmazza az élő foglalkozásokat; a résztvevők által beadott önéletrajz és motivációs levél javítását és az azokra való visszajelzést; a csoportos visszajelzéseket; az egyéni próbainterjút és az arra való visszajelzést.

 • ELTE-hallgatók esetén: 15.000 Ft
  A lenti online jelentkezési lapon Neptun-kód megadásával tudod igazolni.
 • ELTE-n végzettek (alumnusok) esetén: 15.000 Ft
  A kedvezményre való jogosultságot Alumni-kártyával tudod igazolni. Amennyiben már van Almuni-kártyád, jelentkezés után küldd el a kepzes@karrier.elte.hu-ra. Ha az ELTE-n végeztél, de nem rendelkezel Alumni-kártyával, ITT tudsz regisztrálni.
 • A kedvezményre nem jogosultaknak: 20.000 Ft

A workshop eszközigénye:

 • Számítógép
 • Heasdset vagy mikrofon és fej/fülhallgató (amennyiben az eszközbe nincs beépítve)
 • Az egyéni próbainterjúhoz: kamera (ez lehet okostelefon kamerája is)
 • Internet-hozzáférés

Szakmai partner:
A workshop szakmai partnere az ELTE karrier-tanácsadója, Kassa Gabriella.

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal az alábbi e-mail címen:
kepzes@karrier.elte.hu

A JELENTKEZÉSI IDŐSZAK LEZÁRULT.