fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Álláskeresők láthatatlan álarcai

A zsúfolásig megtelt teremben egy gombostűt sem lehet leejteni. A csillárról is emberek lógnak. A záró előadást egyszerre öt párhuzamos teremben lehet kivetítőn követni. Vastaps, majd dedikálók hosszú, tömött sorokban. Philip Zimbardo ismét Magyarországon járt.

Az idén nagykorúvá cseperedett Pszinapszist ismét Angyalföldön szervezte meg lelkes önkéntesek hada 2014. április 4. és 6. között. A fő attrakció, a nemzetközileg ismert szociálpszichológus mellett azonban további izgalmas programokban bővelkedett a konferencia műfaji határait egyre inkább feszegetni látszó, fiatalos, üde pszichológiai rendezvény.

Komoly kihívást jelentett a bőség zavarában egy-egy program mellett elköteleződni. Reggeltől estig nagyelőadások négy párhuzamos szekcióban, a bátraknak hosszabb, kiscsoportos foglalkozások, a pihegőknek és pásztázóknak a határterületek programjai, könyvesház, logikai játékok, civil programok, teaház, masszázs, rajzelemzés, élő könyvek, éjszakába nyúló kulturális kavalkád – mind-mint a hétköznapok során is hasznosítható, pszichológiai érdekességekkel teli.

A Budapesti Pszichológiai Napok szakmai programjában az ELTE Karrierközpont is képviseltette magát két munkatársa révén.

Limpár Imre tanácsadó kollégánk a nyitó napon tartott népszerű előadást önbizalmi kérdésekről „Önbizalmunk (ál)arcai címmel”. A közel egy óra során az önmagunkhoz való hiteles viszonyulást, mint a stabilitás és személyiség erejének forrását tárta fel az érdeklődők előtt.

A záró napon Karsai Szilvia tanácsadó kollégánk tartott háromórás műhelyfoglalkozást a Karrierközponthoz igen közel álló, pályaválasztási témában „Összhangban a hivatásoddal” címmel. A workshopra azokat várta, akik többre vágynak, mint egy állás vagy egy pozíció betöltése: akik pályájukban is önazonosságukat, azaz a hivatásukat keresik.

A Karrierközpont nagy szerepet vállal abban, hogy az általa képviselt karriermenedzsment szemléletet minél szélesebb körben népszerűsítse, így az egyetem berkein belül szervezett kredites kurzusai mellett igyekszik minél több megjelenési lehetőséget megragadni a nagyközönség felé. Így a hasonló tematikus konferenciák mellett számos további, profilba illeszkedő rendezvényen, állásbörzén, konferencián találkozhattok velünk.

K. Sz. 2014.05.16.