fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

A siker tervezhető 6.0 – Mit kezdjünk az elvárásokkal?

Végre eljött a tavasz, ilyenkor mindenkit a szabadság vágya fűt. Szabaduljunk meg hát környezetünk szorongatásától, és legyünk újra önmagunk! Ebben a segítőnk ez alkalommal is Limpár Imre.

Elvárások garmadája zúdul ránk nap, mint nap. Kötelesség, kötelezettség, követelmény, felelősség, vállalások sora és még sorolhatnánk.

Meddig lehet és kell azonban megfelelnünk? Hol az a pont, ahol érdemes megállítanunk mindezt, mert különben minket őrölnek majd fel a külvilág erői, míg végül a saját életünk nem lesz többé a sajátunk, amikor majd egyszerűen megszűnünk önmagunk lenni és a legvégén semmink sem marad csupán régi énünk emlékfoszlányai?

Ne legyünk álszentek sem. Egy-egy elvárás tükröt tart, keretet ad, irányt is mutat. Különbséget érdemes tennünk azonban, melyek a szükségszerű és melyek a mellékes elvárások életünkben. A különbségtétel különösen nehéz azonban annak a léleknek, akit a megfelelési kényszer és a nemet mondani tudás képtelensége hajt már évek óta.

Mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint, amit eddig tettünk. Ehhez kíván inspirációt adni az előadássorozat következő epizódja.

Várunk szeretettel, és addig is ne feledd:

„Nem adhatok neked bombabiztos receptet a sikerhez, a kudarc receptjével azonban szolgálhatok: igyekezz mindig mindenkinek a kedvében járni.” (Herbert Bayard Swope)

 

Időpont: 2016. március 22. 18:00

Helyszín: ELTE BTK Gólyavár, Mária Terézia terem

 

MIVEL A TEREM BEFOGADÓKÉPESSÉGE KORLÁTOZOTT, KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKOD AZ ALÁBBI ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL JELEZD!

Ezt olvastad már?

Csak semmi pánik!

Mindenek előtt gondold végig, érdemes-e izgulnod és mikor? A vizsgaírás közben, vagy már a felkészülés alatt is görcsben áll a gyomrod? Meg kell vizsgálnod, hogy nyugodtabb akarsz lenni, vagy nyugodtabbnak akarsz tűnni? Tünetkezelésre van szükséged vagy valami mély változást kell eszközölni a szokásaidat tekintve? Milyen a személyes stílusod stresszkezelés terén. Milyen a saját izgulási szinted, milyen technikát, mikor kell bevetni? Tovább ›»

IDŐGAZDÁLKODÁS, hogy végre ne tűzoltó legyek, hanem tehessem az igazi dolgom

Nem vagyok tűzoltó, de akkor miért kell folyton tüzet oltanom? Ez a nagy kérdés. Sokunknál állandóan ég a ház, valahogy nem jutunk egyről a kettőre. Egy-egy időgazdálkodási technikával persze kiválóan meg lehet fékezni még a legmakacsabb erdőtüzeket is. A nagy titok azonban – már, ha titoknak szeretnénk épp nevezni – hogy valójában néhány időgazdálkodási rendszerre van szükség, ami keretez, irányt mutat, megtart, navigál bennünket, hogy preventív módon megelőzzük a bajt, s ne csak kezeljük azt. Tovább ›»

A siker tervezhető 5.0 – Erőforrásaink leltára némi én-erősítéssel fűszerezve

A második félévben is itt a Hogyan tovább? előadássorozat Limpár Imrével! Első alkalommal rögtön egy olyan témával kezdünk, amely a közönség igényeit szeretné kielégíteni, hisz sokan kérdeztetek az elmúlt előadásokon az önbizalom növelésről, én-erősítésről. Így ezúttal az erőforrások feltérképezését vesszük górcső alá. Tovább ›»

Get lucky!

A szerencsét mindenki máshogy látja. Van, aki meg van győződve róla, hogy a másik mindig mázlistább. Hogy éppen rá esett a választás az állásinterjún, az előléptetésnél, a fontos feladat elvégzésénél. Ugyanakkor ott a másik csoport, akik tesznek is ezért. Egy merész kijelentés: nekik van igazuk. Tovább ›»

Mit tehetsz azért, hogy végre ne folyjon ki az idő a kezeid közül?

Bárcsak több mint 24 órából állna egy nap! Bárcsak lenne még egy hetem felkészülni a vizsgákra! Hogyan sűrítsek bele ennyi mindent egy napba? Ha már benned is felmerültek ezek a gondolatok, ott a helyed a Karrierközpont „Hogyan tovább?” című előadássorozatának következő alkalmán, ahol választ kaphatsz arra, hogy mi az időgazdálkodás és hogyan alkalmazhatod hatékonyan a karrierépítésben és a magánéletedben. Tovább ›»

Győzd le a lámpalázat!

Nyakadon a vizsgaidőszak és egyre inkább stresszelsz? A szóbeli vizsgákon rendszeresen lámpalázad van? Gyomorgörccsel mész állásinterjúra? December 16-án, a „Hogyan tovább?” című előadássorozat keretein belül arra keressük a választ, hogy legyőzhető-e a lámpaláz. Gyere el és tanuld meg kezelni a stresszhelyzeteket! Tovább ›»