A nevetés a lélek kocogása – emellett a test is mozgásra született (ÉletútON-sorozat)

Életminőségünk javításának lehetséges útjaira hívja fel a figyelmet Hevesi Krisztina, a Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék oktatója. Az online előadást december 13-án vasárnap 19:00 órától közvetítit az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán.

A nevetés a lélek kocogása – emellett a test is mozgásra született (ÉletútON-sorozat)

"Sokat kell sportolni, keveset idegeskedni és meg kell becsülni az emberek szeretetét” – mondta a 110 éves Varga Lajosné Irma néni születésnapján az őt köszöntő újságíróknak, amikor a magas életkor titkáról faggatták. Ebben az egy mondatban a modern egészségpszichológia és a salutogenikus szemlélet lényegét foglalta össze.

Napjainkban már nemcsak „túlélni”, de „jól élni” is szeretnénk, így az életminőség került a kutatások középpontjába, aminek a fizikai aktivitás egy nagyon fontos komponense. Nem véletlenül tekintettek már az ókori görög orvosok is a testmozgásra egyfajta „fűben-fában orvosságként”.

De miképp tudjuk ezt ma a rengeteg plusz feladataink közepette úgymond életmódba iktatottan megoldani? S egy szintén fontos kérdés: hogyan motiváljuk magunkat a hétköznapok során?

Időpont: 2020. december 13. 19:00 óra

A felvételt a szervező Karrierközpont Facebook-oldalán teszi közzé az esemény időpontjában.

Az előadás megvalósulását a MEFS és az EMMI támogatta.