fbpx
Karrierközpont
Slider

A Neptuntól a csillagokig, avagy a karrierépítés szépségei – 7+1 ki nem mondott tény a vizsgaidőszakról

Akár tetszik, akár nem, itt a vizsgaidőszak. Mondhatni nyakig ülünk benne. Bár még nem merem elkiabálni, hogy végeztem, azt azért kijelenthetem óvatosan, hogy már kifelé úszok az örvényből. Ebben a feszült várakozásban döntöttem úgy, hogy eddigi tapasztalataimat felhasználva 7+1 pontban összeszedem, mit is jelent a vizsgaidőszak.
  1. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor a napszakokat teljesen felesleges jelölni. Az olyan szavak, hogy „reggel”, „délután” vagy „este” értelmüket vesztik. Mondhatni: nem léteznek. Az idő felosztására új fogalmakat vezetünk be: „tanulás” és „alvás”, esetleg „evés”, az hogy a tanulás- vagy alvás-idő reggel van vagy este, abszolút lényegtelenné válik.
  2. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor az emberi kapcsolatok felértékelődnek. Ha szorgalmi időszakban bunkóztál valamelyik szaktársaddal, most ráébredsz, miért nem kellett volna, ha pedig kedves voltál, áldod a fejed, hiszen sokszorosan megtérülhet befektetésed.
  3. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor megtérsz. 1-2 hónapra minimum. A háttérképedet átcseréled Szent Rita, a lehetetlen kívánságok teljesítőjének képére, és valahányszor rápillantasz, megeresztesz felé egy fohászt. Egy-egy vizsga előtt pedig akár 5perc alatt bepótlod az egész éves imamennyiségedet.
  4. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor a legjobb bulik vannak. Ha esetleg nem lenne enélkül is egy hatalmas és fájdalmas szenvedés az életednek ezen periódusa, a facebookos eseménymeghívások gondoskodnak róla, hogy DE, AZ LEGYEN.  És már te sem tudod, kit áltatsz, amikor a „talán”-ra nyomsz. Bár ez valóban kicsit kevésbé fájdalmas, mint a szívedre tenni a kezed és szembe nézni a ténnyel, hogy NEM, nem leszel ott.
  5. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor az új legjobb haverod a kávé vagy az energiaital. És tulajdonképpen egy ideig az egyetlen is. Hiszen vizsgaidőszakban nincsenek „barátok”, szövetségesek vannak és ellenségek! A „barátság” fogalma, mint olyan, kiüresedik és semmitmondóvá válik.
  6. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor többször mész fel Neptun-ra, mint Facebook-ra.
  7. A vizsgaidőszak az az időszak, amikor szentül meg vagy győződve róla, hogy alvás közben rendszeresen meglátogat Will Smith egy neutralizálóval és töröl minden tudást, amit te keserves munkával magadévá tettél aznap.

7+1. Végezetül pedig a vizsgaidőszak az az időszak, amitől rosszul vagyunk, lefogyunk, meghízunk, kihullik a hajunk, megőszülünk, megbetegszünk, kiakadunk, sírunk, nem alszunk, befordulunk, elviselhetetlenek vagyunk, hisztizünk stb. DE ha egyszer vége van, egy semmivel fel nem érő katartikus élményben lehet részünk, miközben a Föld legnagyobb királyainak érezhetjük magunkat JOGGAL!! ;D