fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

A család labirintusai: a felnőttség pszichológiája

Folytatódik a Hogyan tovább? előadás-sorozat, a járványhelyzetre való tekintettel online formában, élőben közvetítve. December 7-én 18:00 órától előadónk, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus élőben jelentkezik a Karrierközpont képzőterméből. A felvétel Facebook-oldalunkon követhető.

A család labirintusai: a felnőttség pszichológiája

Mikor felnőtt valaki? Mitől jön létre a mamahotel-jelenség pszichológiai értelemben? Hogy lehet és érdemes leválni a XXI. században? A felnőttségre áldefinícióként sokszor csak az “önmagáért felelősséget viselni képes” frázist kapjuk vagy mondjuk, mely üres és elcsépelt, s valljuk be, kevés kapaszkodót ad.

Társadalmi berendezkedésünk jogilag 18 évnél jelölte ki a felnőttség határát, biológiailag is az akceleráció miatt ma már eddigre felnő minden fiú és lány, de mi a helyzet a pszichés, érzelmi felnőttséggel? Mi kell például ahhoz, hogy felnőtt férfiakról és nőkről beszéljünk? Mit mond erről a pszichológia, és mit mond vajon erről állandó meghívott előadónk, Limpár Imre (https://www.facebook.com/limparimre) tanácsadó szakpszichológus?

Amikor megkérdeztük, mi lenne a legelső kérdés, amit felnőttség témában feltenne az érdeklődőknek, ezt vágta rá: „Vajon büszke lenne-e a kisgyermek, aki voltál, a felnőttre, akivé lettél?” (Laurence J. Peter)

Időpont: 2021. december 7. 18:00 óra
A közzététel helye: ÉLŐBEN az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán

Az előadás a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” c. pályázat keretében valósul meg.

Facebook-esemény