fbpx
Karrierközpont
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

5 ok, amiért au pair lettem

Ismered az érzést, amikor már az ébresztőd csörgése előtt felébredsz minden áldott reggel heteken keresztül? Vannak, akik utálják ezt a helyzetet, de amikor velem négy hónapja elkezdett ez történni, egyetlen indoka volt csak: elképesztően izgatott voltam! Tudtam, hogy egy óriási változás közeledik az életemben, és másra sem tudtam gondolni, annyira vártam!

Felmerülhet benned a kérdés: „Marilia, honnan tudtad, hogy pont au pair szeretnél lenni?” Megosztok veled 5 okot, ami téged is rávesz majd a jelentkezésre!

Ok #1: Az időtartam
A külföldi élet lehetőséget biztosít arra, hogy igazán megismerd az ország kultúráját, megtanuld a helyi nyelvet, felvedd a szokásokat és a közösség igazi tagjává válj. Vannak, akik egyhetes utazást választanak, mások pedig három, hat hónapos csereprogramok keretein belül tanulnak vagy dolgoznak külföldön. A döntés természetesen teljes mértékben rajtad áll. Azt azonban ne feledd, hogy ha az angoltudásod tökéletesítése a célod, minél több időt töltesz nyelvi közegben, annál nagyobb fejlődést érhetsz el.

Ok #2: Előnyös árazás
Ha nekiveselkedsz a megfelelő csereprogram felkutatásának, számos akadállyal szembesülsz keresgélésed alatt. Az egyik ilyen akadály nagy eséllyel a PÉNZ lesz. Csak úgy bepakolni a bőröndbe és útnak indulni a vakvilágba gyakran olyan drágának tűnik, hogy az ember inkább felhagy az álmodozással és marad, ahol van.

Hadd osszam meg, hogy miért gondolom, hogy az au pair program a legjobb választás: az útlevél-vízum kérdés lerendezéséhez szükséges személyes költségek mellett csak néhány Cultural Care kiadást kell állnod. A többi költséget (például repjegy, szállás, étkezés stb.) nem neked kell fizetned.

Ok #3: Munka és tanulás
Ha külföldön szeretnél világot látni, vagy esetleg vásárolni valami számodra kedveset, pénzre lesz szükséged. Ezért sok ember gondolataiban központi szerepet játszik, hogy valamilyen módot találjon a pénzkeresésre.  

Ez az érv összekapcsolódik kicsit az előzővel: kifizeted az au pair program költségeit, de az út alatt visszakeresed az összeget, hiszen a gyermekfelügyeletért fizetést kapsz! A munkaidőddel arányos mértékű heti fizetést kapsz majd a fogadó családodtól. Az amerikai törvények szerint hetente maximum 45 órát dolgozhatsz au pairként, míg Európában a megengedett maximum 30 óra.

Sőt mi több, egy amerikai egyetem hallgatója is leszel ottléted alatt, amit a fogadó családod 500 dollárig terjedő összeggel támogat.

Ha szeretnéd fejleszteni az angoltudásod, erre számos kiváló iskola és templomok által szervezett ingyenes tanóra ad remek lehetőséget! A program nagy előnye, hogy egész nap amerikaiakkal leszel körülvéve, ami a nyelvtanulás legjobb módja! Nyelvi közegben gyakorolhatsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ok #4: A gyerekek
Ha szereted a gyerekeket, felejthetetlen élményben lesz részed!

Au pairként a fogadó család gyermekeinek gondját viseld majd, miközben a családdal élsz te magad is. Ez lesz a fő feladatod, és ez tölti majd ki napjaid nagy részét is. Ezért fontos, hogy tényleg szeresd a gyerekeket, és készen állj a gyermeknevelés kihívásaira! Te leszel a felelősségteljes felnőtt, amíg a szülők nincsenek otthon. Felelősségteljesnek és gyermekfelügyeletben tapasztaltnak kell lenned tehát, hogy ezt a feladatkort betölthesd.

Ok #5: Vakáció, utazás és barátok
Végül, de nem utolsó sorban: beszéljünk a szabadidőről. Au pairként a heti fizetés, a tanulmányi támogatás és a fogadó család nyújtotta szállás és étkezés mellett még két hét fizetett szabadságban is részesülsz.

Mihez kezdj ezzel a szabadsággal? UTAZZ! Gondoskodj arról, hogy a barátaiddal indulj útnak! Barátaid társasága az egész évedet szebbé teszi majd, és egy egészen más világba enged majd betekintést.

Szerencsére nem kell a szabadságig várnod az utazással. A hétvégi kiruccanások is szuperek! Írj listát a kiszemelt amerikai úti céljaidról! Hívd fel a barátaidat, és töltsetek együtt minél több időt, hogy az au pair kalandod igazán FELEJTHETETLEN legyen!

Érdekesen hangzik? Jelentkezz itt és mesélünk a részletekről: https://bit.ly/304HteG

Szerző: Marília Munhoz